Menu
Sødt, surt & salt

Hjemmelavet mini Bounty

Her den anden dag var jeg inde hos ældsteveninden, som har en fortid som kok. Jeg skulle vare lige forbi og hente et par småting til min fryser og have en kop te. Jeg blev også budt på den skønneste hjemmelavede Bounty.

Jeg var så heldig at hun delte opskriften med mig, og i går lavede jeg selv nogle. Mine veninde brugte de små bakker som man også laver sushi i, men sådan nogle har jeg ikke, og jeg ville egentlig også gerne lave den lidt mindre, så jeg fant et par isterningsbakker frem og brugte dem.

Hjemmelavet Bounty

Ingredienser:
300 g kokosmel
1 dåse kondenseret mælk á 397 g
Chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:
• Vej kokosmelet af og smid det i en skål
• Åben dåsen med den kondenserede mælk og held/skrab den ud i skålen med kokosmel
• Bland det hele godt sammen – dette gøres bedst med hånden
• Når massen er ensartet fedet, fordeles det i isterningsbakkerne. Huske at trykke det godt ned
• Dæk isterningsbakkerne med madfilm og stil dem i køleskabet i en time

Hjemmelavet BountyHjemmelavet Bounty

• Smelt chokoladen over et vandbad
• Tag isterningsbakkerne ud af køleskabet og med en kniv løsnes indholdet
• Når alle bountyerne er ude af bakkerne overtrækkes de med chokolade
• Stil de chokoladeovertrukkende bounty køligt

• Når alle er tørre kan de pakke ind – jeg brugte madfilm.
• Opbevares på køl

En super nem opskrift og vi prøvesmagte dem i aftes og vi er begge vilde med dem, så de holder nok ikke længe.

24 kommentar

  • Karin Abildhauge
    17. november 2013 at 12:10

    Hvor lyder det lækkert. Det er jo slik for mig 😉
    Tillader mig lige at linke til opskriften, så jeg har den til juleslik fremstilling. Jeg vil jo også gerne have lidt lækkert, jeg kan servere/have med som værtindegave og vide det er lækkerier. 🙂

    Reply
    • Catarina
      18. november 2013 at 07:16

      Hi hi, de er nemlig rigtig lækre. Det eneste du, som diabetiker, skal være opmærksom på er, at den kondenserede mælk er tilsat sukker (det står der i hvertfald på den dåse jeg brugte. 😉
      De passer helt sikkert som små vertindegaver og det vil jeg helt sikkert også selv bruge dem til. 😀

      Reply
      • Karin Abildhauge
        18. november 2013 at 07:45

        Fandt lige en opskrift på hjemmelavet kondenseret mælk, det var sødmælk og sukker der skulle inddampes. Vil selv prøve med stevia og skummetmælk, se om jeg kan få konsistensen som den på dåsen. Det må jo kunne lade sig gøre 😉

        Reply
        • Catarina
          18. november 2013 at 11:02

          Aiii, det var jeg slet ikke klar over man kunne lave selv. Det glæder jeg mig til at høre din erfaring med. 🙂

          Reply
  • susanne
    17. november 2013 at 12:38

    Er da heldigvis helt og aldeles ligeglad med hjemmelavede Bounty, siger vi samstemmigt herhjemme…. ja som om du lige skal tro på det 🙂

    Reply
    • Catarina
      18. november 2013 at 07:16

      Hi hi, det kan jeg da godt forstå, for de smager da heller ikke særligt godt. 😆

      Reply
  • Yt
    17. november 2013 at 13:01

    Uhm 😉
    Tak for du delte.

    Reply
    • Catarina
      18. november 2013 at 07:16

      Jamen velbekomme da Yt. 😀

      Reply
  • Mette
    17. november 2013 at 15:26

    Sådan nogle laver jeg også indimellem – jeg har eksperimenteret lidt med chokoladen og kan rigtig godt li’ dem med mintchokolade overtræk, som også fås med høj procent kakao.

    Reply
    • Catarina
      18. november 2013 at 07:18

      Ummm, ælsker mintchokolade og det skal jeg da helt klart have fundet noget af til næste portion. Tak for tippet Mette. 🙂 Hvor køber du din mintchokolade hende?
      Jeg har også købt noget flødechokolade som skal prøves.

      Reply
  • Louise Andersen
    17. november 2013 at 16:05

    Der er den sødeste skrive/tastefejl i opskriften: Mokosmel
    Jeg kom sådan til at smile 🙂 Og så skal jeg prøve opskriften selv, for jeg elsker kokos.

    Hav en dejlig dag
    Hilsen Louise

    Reply
    • Catarina
      18. november 2013 at 07:19

      Hi hi, ja, den var ikke så god og tak fordi du gjorde mig opmærksom på det, den vil jeg fluks rette, osse selvom den gav smil på læben 😉

      Ha’ en dejlig mandag og tak for din øde hilsen Louise. 🙂

      Reply
  • Hege
    17. november 2013 at 19:14

    Dette vil jeg prøve, men først må jeg spørre. Hvordan er konsistensen? Drysser de, eller blir de seige. Jeg ser at det ikke er sukker i kokosmassen. Smaker det søtt nok?

    Reply
    • Catarina
      18. november 2013 at 07:21

      Den er præcis som dem du køber Hege, de hverken drysser eller andet. Kokosen suger jo den tykke kondenserede mælk og derfor er de lidt svampede. Faktisk, så synes jeg de er bedst når de har stået indpakkede i køleskabet et lille døgns tid. 🙂

      Den kondencerede mælk er sødet, så de mangler ikke sødestof.

      Reply
  • A + K = ♥
    18. november 2013 at 12:52

    MMmh, bounty er bare så lækkert 😀

    – Anne

    Reply
    • Catarina
      18. november 2013 at 13:10

      Ja, de er slet ikke til at holde fingerne fra. 😉

      Reply
  • Mette
    18. november 2013 at 14:53

    Ej så godt mokosmel forleden og tænkte smilende – so what med en lille mini stavefejl – love it 🙂

    Anyway dine Bounty ser lækker og pæne ud, sidst jeg lavede dem blev de vind og skæve hvilket har en charme i sig selv men jeg vil tillade at låne din ideer med isterningsbakkerne og lave små pakker 🙂

    Forsat god mandag.

    Reply
    • Catarina
      18. november 2013 at 16:36

      Hi hi, ja, den er ret sød, men den sprang mig også i øjnene, da jeg først var gjort opmærksom på den. 😀

      De har virkelig en fin facon og en meget passende størrelse, som et komfektstykke. Så jeg kan varmt anbefale at bruge isterningsbakkerne til den slags. 😊

      Ritig god aften til dig Mette.

      Reply
  • jonna
    22. november 2013 at 18:49

    De er rigtig gode, men her i huset skal jeg huske at smage før de kommer på bordet fordi de er væk med det samme.Tror jeg vil prøve med isterningsbakker må være passende, for de skal ikke være for store.

    Reply
    • Catarina
      22. november 2013 at 18:55

      Hi hi, ja sådan kan det gå med godt ting Jonna 🙂

      Isterningsbakkestørrelsen er perfekt og passer godt som konfektstykker. 🙂

      Reply
  • Pernille
    23. november 2013 at 23:43

    Hmmm.. Gad vide hvor jeg har gjort af mine isterningebakker?

    Reply
    • Catarina
      24. november 2013 at 17:49

      Du skulle prøve dem – de er så lækre. 😉

      Reply
  • Hege
    24. november 2013 at 17:07

    Da har jeg forsøkt. Fordi jeg trodde vi bare hadde usøtet Viking-melk, spurte jeg deg om det ble søtt nok. Nå fant jeg en boks søtet, kondensert melk i butikken, trolig den samme som du bruker, for mengden var identisk. Dette var jo superlettvint, – og vanvittig godt.

    Takk for oppskriften.

    Reply
    • Catarina
      24. november 2013 at 17:51

      Velbekomme Hege og godt du også fant noget kondenseret mælk som var sødet. Ja, det er næste for lækre og vi har her i weekenden, sammen med de unge mennesker, lavet endnu en portion, så de også kunne få nogle med hjem. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar