Menu
DIY

Strikket jakke

Jeg fik jo knapperne til den lange jakke i fredags og meget af dagen i går lå den og tørrede efter en tur i vaskemaskinen. Da den var helt tør, gik jeg igang med at hækle op og ned på forsiden, for derefter at klippe mellem de hæklede kanter, så den kunne blive til en jakke. Da jeg havde drukket det første glas te her til morgen, satte jeg mig godt tilrette ved langbordet og fandt de fem fine knapper frem og begynte at sy dem på jakken. Nu er de helt færdgi og jeg glæder mig til at tage den rigtigt i brug i morgen.

Strikket jakke

Jeg er fakrisk ret så stolt af mig selv, for det er lidt min egen opskrift, men med udgangspunkt i Liselottes raglan. Jeg startede med et mindre maskeantal og strikkede så ellers derud af i perlestrik. Da jeg nåede til hofterne, begyndte jeg igen at tage lidt ud, så den ikke blev for smal held over rumpen.
Hele jakken er strikket i perlestrik, og jeg må sige, at det var en god, omend langsom, øvelse for jeg er blevet meget bedre til at lave vrangmasker som har samme “størelse” som ret. Nu er maskerne meget mere jævne, hen over hele strikketøjet.

18 kommentar

 • Liselotte
  16. februar 2014 at 12:51

  Du er bare for sej og jakken er rigtig flot! 🙂

  Reply
  • Catarina
   16. februar 2014 at 13:12

   Tak Liselotte, men der er nu meg der takker, for hvis det havde været for din lette opskrift på Raglan, så var denne jakke aldrig blevet til noget. :-i

   Reply
 • Nola
  16. februar 2014 at 18:29

  Den ser fantastisk ud! og det må have været et kæmpe arbejde…..godt gået!!!

  Reply
  • Catarina
   17. februar 2014 at 06:34

   Tak Nola – ja, det har taget et par måneder, men lidt andre projekter indimellem, som afveksling. 🙂

   Reply
 • Jannie
  16. februar 2014 at 21:23

  Den ser vildt lækker ud. Havde du noget strikkeerfaring inden Liselottes opskrift?

  Reply
 • Layoni
  17. februar 2014 at 06:32

  Hold da op hvor er den blevet flot 🙂 det kom du da rigtig godt fra, da det er første gang du prøver et så stort projekt 🙂
  God dag til dig Catarina 🙂

  Reply
  • Catarina
   17. februar 2014 at 06:40

   Tak Layoni 🙂 Ja, jeg er også selv godt tilfreds med resultatet og jeg er nu heller ikke bange for at prøve kræfter med endnu et stort projekt igen en anden gang. 🙂

   Reply
 • Annemette
  18. februar 2014 at 21:35

  Den er dælme blevet lækker! Godt gået 😉

  Reply
  • Catarina
   23. februar 2014 at 15:38

   Tak skal du have Annemette – jeg er også selv godt tilfreds med resultatet og jeg er sikker på at jeg vil lave endnu en lang trøje, bare ikke sådan lige med det første. 🙂

   Reply
 • Mette
  19. februar 2014 at 13:44

  Nøj hvor den er skøn og selvfølgelig skal du være stolt af dig selv 🙂

  Reply
  • Catarina
   23. februar 2014 at 15:39

   Den er prcis så lækker som jeg regnede med og den har hængt på mig hele ugen som overtør. 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  22. februar 2014 at 11:48

  Vildt flot og lækkert resultat ❤❤❤❤

  Reply
  • Catarina
   23. februar 2014 at 15:42

   Tak Karin, jeg er også vildt tilfreds med den 😀

   Reply
 • Celena
  3. marts 2014 at 23:12

  You are very talented…. and patient! 🙂

  Reply
  • Catarina
   4. marts 2014 at 08:24

   Thans Celena – thats not rely something I’m normally known for. 😀

   Reply
   • Celena
    4. marts 2014 at 18:19

    Hahaha! You can always fool people who live across an ocean 😉

    Reply
    • Catarina
     5. marts 2014 at 08:40

     I’ll remember that fir the future Celena 😆

     Reply

Skriv en kommentar