Menu
Sødt, surt & salt

Luksus biksemad og rysteribs

Nogle dage er det altså bare nemt at lave aftensmad. I dag var sådan en dag. Vi skulle nemlig have bikse mad af resterne af den pouled beef vi lavede i går. Der er faktisk rester til en mand mere, men det må blive i morgen og jeg tror det bliver Søren der får lov til at spiser den portion.

Luksus biksemad

Jeg fik også plukket alle ribsene af de 3 små buske vi har. I år er der faktisk mindre bær på end tidligere år og det samme siger bagboen om hendes stikkelsbær. Måske det er fordi der ikke er kommet ret meget regn, men det klager jeg altså ikke over.

Opskrift

Det blev kun til ca. 1 kg ribs og jeg da jeg så hvor lidt de fyldte, bestemte jeg mig for at lave rysteribbs af dem. Jeg var lidt usikker på forholdet af sukker, så jeg kandt den gamle opskrift samling fra min mormor frem. Det pusssige er, at der står at de kan serveres med cornflakes og flødeskum. Flødeskum er jeg med på, men jeg kunne ikke lige få smagen af cornflakes til at stemme, men jeg beslutte mig for at det skulle vi altså have som dessert. Dessert er ikke meget vi gør i om sommeren, men fordi det er mandag og sommer, så….

Rysteribs

Det smaget fantisk rigtig rigtig godt med cornflakes og giver lige det der crunchi over retten. Det er bestemt noget vi skal prøve igen en anden gang.

8 kommentar

 • Karin Abildhauge
  28. juli 2014 at 20:16

  En dejlig variant med ribs. Selv jeg kan finde tanken fantastisk. (Jeg har leget med sukrin og ribs) så selv jeg kan være med 🙂

  Lækker måde at benytte pulled (+)rester på.

  Det at gøre hverdagens aftenmåltid lidt mere spændende, med meget små tiltag er en god ide. Velbekomme.

  Reply
  • Catarina
   29. juli 2014 at 06:59

   Det er sjovt at prøve nye metoder på kendte opskrifter og jeg var virkelig overrasket over hvor god en combi det var. 😀
   Ja, tænk hvor lidt der skal til for at gøre noget så almindeligt som biksemad, lidt mere spændende og så er det jo altid let at lave en omgang biksemad. 😀

   H’ en dejlig dag Karin. 🙂

   Reply
 • Celena
  29. juli 2014 at 02:54

  Yum! I am on my way over 😉

  Reply
  • Catarina
   29. juli 2014 at 06:59

   I was waiting, but you didn’t come. 😆

   Reply
 • gittesp
  30. juli 2014 at 15:28

  Herlige old-school-retter 🙂

  Den med cornflakes var dog også ny for mig – min mor og min mormor servedere altid rysteribs til oksesteg med kartofler og brun sovs (ikke sauce!)… måske jeg skulle prøve din version
  🙂

  Reply
  • Catarina
   30. juli 2014 at 17:57

   Den kan jeg virkelig anbefale Gitte 🙂
   Jeg kunne slet ikke lige smage det dagen læste det (det kan jeg normalt, med madopskrifter) men det smagte virkelig godt 🙂

   Reply
 • Therese
  1. august 2014 at 09:14

  Mmm, sådan en god gang biks. Det er slet ikke tosset 🙂

  Reply
  • Catarina
   1. august 2014 at 10:22

   Det er det bestemt ikke Therese. 😀

   Reply

Skriv en kommentar