Jeg har efterhånden lavet granola nogle gange og da mine unger og en venindes unger er vilde med det, tænkte jeg, at det nu er på tide at opskriften kommer på bloggen. Denne granola er ikke ligefrem af den helt sunde slags, da der er en dels sukkerting i, men jeg spiser den ikke hver dag og hvis jeg gør, er det alligevel oven på græsk yoghurt eller oven på en portion havregryn, så det gør ikke så meget.
Ingredienser:
• 450 gram havregryn
• 120 gram solsikkefrø
• 60 gram sesamfrø
• 60 gram hørfrø
• 175 g æblemos (eller æblegrød)
• 2 tsk stødt kanel
• 1 tsk stødt ingefær
• 120 gram brune ahornsirup
• 4 spsk flydende honning
• 100 gram buddersukker
• 250 gram rofthakkede mandler
• 1 tsk salt
• 2 spsk solsikkeolie
• 300 gram rosiner
Fremgangsmåde:
Bland alt undtagen rosiner rigtig godt sammen i en stor skål. Jeg bruger klør fem, da jeg på den måde synes jeg kan få blandet det hele bedst sammen.
Spred denne blanding ud i bradepanden beklædt med bagepapir og bag massen 170°C cirka 40 minutter. Circa hvert 20 minut vender jeg det hele lidt rundt, så det får en gylden farve over det hele.
Når det er bagt, skal den køle lidt af inden rosinerne blandes i.
Opbevares lufttæt.
Her har jeg smidt lidt friske blåbær ovenpå, da jeg godt kan lidt kombinationen af noget knasende med noget blødt og frisk frugt.
Pissst, hvis man er en gris og det er jeg nogle gange, så kan man hakke 100 gram mørk chokolade og blande i blandingen når den står og køler af, så smelter chokoladen og afsætter en smule på granolaen.
0
21 kommentar
Celena
11. september 2014 at 19:14Det ser virkelig lækkert! Jeg er sikker på, at mine drenge ville elske det også! Tak for ideen! 🙂
Catarina
11. september 2014 at 20:51I’m sure your boys would love it – I even tried to chop about 100 grams of dark chocolate and but it in, during the time it was cooling, and that was rely rely delicious. 🙂
Karin Abildhauge
12. september 2014 at 07:00Du ved jeg synes den ser super lækker ud, dog er der ingredienser jeg må udskifte, hvis det kun er til mig.
Jeg må godt lidt sukker, det er fedtet der er farligt for mig, det er ny godkendt forskning indenfor diabetes, og det er godkendt af lægevidenskaben, og de personer der er knyttet til forskning / behandling af diabetiker.
Men jeg vælger en Granola med langt mindre sukker, så jeg trykt kan stole på mit blodsukker ikke flyver fra mig 🙂 – Jeg vil dog med glæde gemme opskriften, kunne være en dejlig værtindegave 🙂
Catarina
12. september 2014 at 07:15Det er nok en god idé at du følger de råd du har fået, for det er ikke en sygdom der er til at spøge med. Men som vertindegave er det helt sikkert et hit. 🙂
Har du forøvrigt hørt at type 2 diabetiker kan gå deres diabetes væk, ved at gå intervalgang 5 gange om ugen i en time? Jeg hørte lige i går at det er daske forskere der har fundet ud af det.
Ha’ en dejlig fredag Karin.
Karin Abildhauge
12. september 2014 at 08:31Tak for dit tip. Det vil jeg lige tjekke, det kunne være lækkert, hvis jeg kunne fjerne denne, på den lidt for lange liste over udfordringer 🙂
Hvis det kun kræver 1 time dagligt (5 gange om ugen) er det fantastisk 🙂
Catarina
12. september 2014 at 08:51De nævnte det i P1 i går og jeg hørte også for et par uger siden at Bente Klarlund var med i samme forskning og også med noget ala det samme til andre patientgrupper. 🙂
Der er en app man kan downloade, som holder styr på intervallerne og tiden – jeg tror den er udviklet af Diabetesforeningen 🙂
Karin Abildhauge
12. september 2014 at 23:13Ups, smut ind i den forkerte tråd, – fingrene smut fejl – håber du fanger den 🙂
Karin Abildhauge
13. september 2014 at 08:06Så er den fundet og downloaded
http://diabetes.dk/aktuelt/nyheder/nyhedsarkiv/2014/intervalgang-effektivt-mod-type-2-diabetes.aspx
Tusind tak, havde ikke fået læst det nye blad, det landede i postkassen her i denne uge, var bare ikke nået til det endnu, så snuppede lige hjemmesiden her til morgen 🙂
Catarina
13. september 2014 at 08:23Aii, fedt, så kan du blive fortrolig med den og så komme i gang. 😀
Tiden er ikke altid til at få læst det der kommer ind af døren.
Hyg dig og god weekend. 🙂
Catarina
13. september 2014 at 08:22Helt ok Karin. 😀
Layoni
12. september 2014 at 12:57Øj det lyder rigtig lækkert 🙂 må jeg over og have handlet ind til. Har fri i morgen, så skal rigtig smovse 🙂 tak for du deler dine opskrifter med os læsere 🙂 må du have en god weekend Catarina 🙂
Catarina
12. september 2014 at 13:33Jammen velbekomme Layoni. 🙂
Den er virkelig lækker og egentlig ret så let at lave. God fornøjelse med projektet og god weekend til dig. 🙂
Karin Abildhauge
12. september 2014 at 23:12Tusind tak mht. denne app. den vil jeg lige finde. Kan mærke hvordan det rykker i mig.
Var godt klar over det var interval træning der er bedst for mig, både på Cross, step og løbebåndet benytter jeg mig af selvvalgt interval. Bygger jeg intervalgangen ind, så kan det jo være det lykkes for mig. Du vil blive den første der får det vi hvisket i øret 😉
Catarina
13. september 2014 at 08:21Velbekomme Karin og jeg håber da virkelig at det hjælper, for det ville da være fedt at kunne slippe den sygdom helt og aldeles. 🙂
Christina Bank
12. september 2014 at 19:41Din granola ser super lækker ud. Jeg kan se der skal kanel og ingefær i, bliver den så ikke lidt “julet”?
Peter og jeg faldt lige over din brunsviger opskrift den anden dag, og der går ikke længe inden den skal i brug igen! Den er fantastisk!
Catarina
13. september 2014 at 08:16Nu kan jeg godt lige kanel og egentlig synes jeg ikke den er julet i det, men de to ingredienser kan jo godt undlades, da de jo kun er til som en slags “smagsforstærker” 🙂
Ja, brunsvigerne er for lækker. Jeg er dog begyndt at tage lidt af dejen fra til en 3-4 boller, da min nye bradepande er lidt mindre end den gamle. 😀
Tina Liel
12. september 2014 at 20:54Nøj alle de skønne sager der er i. Skal helt sikkert prøves! Sådan en gang på youghurt er jo også lækkert som aftensnack! Skøn vest du har fået købt. Knus og god weekend♥
Catarina
13. september 2014 at 08:17Den er virkelig lækker og alle der har smagt den er endt med at skulle have opskriften. 🙂
Ja, den vest er slet ikke dårlig. 😀
God og varm weekend til jer 🙂
Nu må der hygges – Catarina
26. januar 2015 at 16:05[…] har tændt op i brændeovnen og lavet mig en lille eftermiddagssnak, af skyr med hjemmelavet granola samt et stort glas chai latte. Om lidt vil jeg gribe strikkepindene og strikke lidt mere på den […]
Peanutbutter Granola – nemt og lækkert –
12. juni 2017 at 18:10[…] Her for et par weekender side, kom jeg på en ny opskrift, mest fordi det skulle gå hurtigt og dels fordi jeg ville lave en granola, som ikke indeholdt så mange ingredienser, som den jeg tidligere har lavet. […]
Lakridsmandler – Catarina.dk
16. september 2021 at 12:57[…] sucker for mandler. For mig er mandler nogle af de bedste nødder der findes. Jeg bruger dem i min Granola/hjemmelavede müsli, jeg laver brændte mandler til jul og saltmandler til mellem jul og nytår. Og nu har jeg også […]