Menu
Livet

Stille lørdag i mere end én forstand

Lige nu sidder jeg stille ved langbordet som er lige midt i huset. Derfra har jeg et godt overblik til mere eller mindre resten af huset og kan følge med i hvad der sker. Ikke at der sker noget særligt, da det jo kun er Søren og jeg der er her. Men jeg kan se Søren som sørger for at flytte vandingsapparat, så den nysåede græsplæne kan få vand og forhåbentlig blive fin, grøn og frodig.

Mads & Monopolen kører sagt i baggrunden, mens jeg sidder med en chai latte, som jeg håber på hjælper på en stemme som ikke lyder som den plejer. Ja faktisk har jeg, siden i går, lydt som en der har være på druk hele natten.

I aftes var vi ned hos et sæt venner og spise, og på vej derned, havde jeg ligesom tusser i halsen og da vi nåede frem, havde stemme ændre sig til en drukstemme og sådan har den været siden. Jeg satser dog på, at den nok skal blive normal igen, med hjælp fra te og ikke for meget snak.

D71_3340

Mine dahlia var længe om at komme rigtig i gang, men siden sommerferiens ende, har jeg med 4-5 dages mellemrum kunne plukke små buketter, som har pyntet herinde. Jeg tror at der er til en enkelt mere, men så er det vist også slut for i år.

Lørdag har ingen planer andet som sådan og det er virkelig noget jeg har brug for.

10 kommentar

 • Karin Abildhauge
  13. september 2014 at 09:31

  Det er lige præcis sådan en lørdag formiddag jeg holder af <3

  Uha det med stemmen, krydser fingre for du ikke bliver ramt som jeg var, nemlig 3 uger. Jeg kan hører rigtig mange er ramt allerede nu, og tænker det måske er årstiden, kølige morgener og varmen kommer op af dagen.

  Ønsker dig en vidunderlig dag og weekend.

  Reply
  • Catarina
   13. september 2014 at 10:32

   det sammen her Karin. 🙂
   Jeg har ikke ond i halsen eller andre steder, ej heller er jeg forkølet. Det er simpelthen bare stemmen der svigter. Så mon ikke det er en slags overanstrengelse eller sådan noget. 🙂
   Du ønskes også en vidunderlig weekend med fred og ro til sjælen.

   Reply
   • Karin Abildhauge
    16. september 2014 at 07:34

    Tusind tak, jeg har nydt den til fulde.
    Det med overanstrengelse af stemmen er endnu en lighed. du og jeg har tilfælles. De 3 uger jeg var stille, skyldes en periode forud, der ikke lige er ok.
    Det at være i frontlinjen på telefonen er noget vi nok ikke skal sige ja til. Det tære meget på stemmebåndet, eller som jeg lærte for et par år siden, lad nu være med at grine, muskulaturen omkring stemmelæberne bliver ramt af infiltrationer, derfor skal disse også plejes, præcis som alle andre muskelgrupper. Det gøres med tungen blandt andet, og er et festligt syn, gør det samtidig med min nakke og når jeg børster tænder, altså 2 gange om dagen. Glemmer jeg mig selv så får jeg et svigt som skete i august, ca. 3 uger.
    Håber ikke du er blevet alt for hårdt ramt, og din hverdag med nyt job og glæden ved dette, ikke bliver overskygget af overbelastningen af stemmen.
    Pas på dig selv søde, stemmen har vi brug for i mange mange år 🙂

    Reply
    • Catarina
     16. september 2014 at 09:12

     Det kunne være jeg skulle lave de øvelser, for det er egentlig ret tit at jeg bliver ramt og ikke fejler andet end en rusten stemme. Heldigvis forsvandt det igen i løbet af søndagen, men træls er det da så længe det står på. 🙂
     Ha’ en dejlig dag Karin. 😀

     Reply
 • Therese
  13. september 2014 at 13:58

  Jeg havde kun to Dahlia i år, og ingen af dem er blevet til noget særligt. Underligt, for sidste år var et fantastisk dahlia-år. Bedre held næste år, tænker jeg 🙂

  Reply
  • Catarina
   13. september 2014 at 15:02

   Det svinger også her fra år til år, men når bare de kommer op af jorden, så ved jeg da i det mindste at knolden ikke er gået til 🙂
   En måneds tid eller mere så skal de alle graves og og lægges i kælderen til næste forår.

   Reply
 • Mette
  14. september 2014 at 08:11

  De er så smukke men jeg opgav tanken om Dahlia i haven da jeg læste at knoldene skal graves op før vinteren. Det ved jeg bare med mig selv aldrig kommer til at ske 🙂

  Mon det er det samme med Georginer?

  Reply
  • Catarina
   14. september 2014 at 10:45

   Sådan havde jeg det også, lige indtil at min far lovede at han nok skulle tage dem op for os, når tid var. 😀 Så nu har vi Dahlia i haven.
   Ja, Dahlia og Geoginer er det præcis samme plante, bare med to navne. 😉

   Reply
 • Fredag er en dejlig dag – Catarina
  19. september 2014 at 15:03

  […] af Dahliaerne har stadig fine knopper og som jeg skrev for en lille uge siden, så skal der nok nå at blive til en lille buket […]

  Reply
 • Dejlig velkomst herhjemme – Catarina
  13. oktober 2014 at 10:57

  […] præcis en måned siden skrev jeg, at det nok var ved at være sidste omgang med mine dahlia, men det har vist sig, ikke at være tilfældet, siden da, er det nemlig blevet til et par buketter […]

  Reply

Skriv en kommentar