Menu
Teknologi

Solformørkelsen set fra Fyn

Fyn var vist heldig placeret i går, hvor solformørkelsen skete, for selvom der var slørskyer og indimellem også tykkere skyer, så var det rent faktisk muligt at se solformørkelsen. Og som jeg skrev i går, var jeg klar med kameraet me påsat solfilter. Og her er nogle af de billeder jeg fik skudt, sat sammen til et billede.

Suneclipse

Jeg må sige at det var en fantastisk oplevelse og jeg kan godt forstå at der er nogle som decideret rejser rundt i verdenen for at opleve en total solformørkelse igen og igen. Jeg gad nemlig også godt opleve en total solformørkelse og så i rigtig klart vejr. Det må altså være stort.

13 kommentar

 • Susanne
  21. marts 2015 at 11:09

  Flotte billeder. Her var det overskyet men jeg kunne godt fornemme at lyset forandrede sig. Hønsene reagerede ved at gå ind under hønsehuset og komme ud igen lidt over 12

  Reply
  • Catarina
   21. marts 2015 at 11:29

   Tak skal du have Susanne 🙂 Ja, det vant lidt, men faktisk havde jeg regnet med at det blev mørkere end det blev. 😉
   Sjovt at hønsene troede at det var ved at blive aften. 😀

   Reply
 • Celena
  21. marts 2015 at 12:52

  Good for you that it worked! It looks really cool 🙂

  Reply
  • Catarina
   21. marts 2015 at 14:28

   Tjanks a lot Celena 😀
   I’m also retty pleased with them 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  22. marts 2015 at 10:09

  Så gode billeder, og som tidligere nævnt i et andet forum, Du er jo Proff.

  Jeg håber og krydser fingre for der kommer en solformørkelse når jeg bliver pensionist. Jeg oplevede den i 1999, men kun her i DK,ved den i fredags var bedre og kraftigere, hvilket dit billed beviser. Det er en meget speciel oplevelse, og et underligt fænomen. Et bevis på der er mere mellem himmel og jord, vi ikke er herre over. Forstår godt denne frygt der kunne opstå, for flere 100 år siden, hvor vi var mindre oplyste, end i dag.

  Reply
  • Catarina
   22. marts 2015 at 17:31

   Tusinde tak skal du have søde Karin. 😀
   Jeg håber som dig, men det bliver nok ikke i Danmark at vi kommer til at opleve den, med mindre vi finder et eliksir som gør at vi kan blive flere hundrede år. 😀
   Men når vi engang ikke skal arbejde mere, er der jo heldigvis muligheden der hedder at rejse efter den og som jeg skriver, så er det bestemt noget jeg vil overveje. 😉

   Reply
 • Mette
  22. marts 2015 at 18:34

  Skide godt lavet Catarina. Jeg så desværre kun formørkelsen gennem skyerne.

  Reply
  • Catarina
   23. marts 2015 at 13:44

   Mange tak skal du have Mette. Ja, jeg kunne forstå på Christian, at der slet ikke var noget a se pga. skyerne. Øv.

   Reply
 • Pernille
  27. marts 2015 at 08:23

  Skønt at I fik mulighed for at se, og flotte skud.
  Hos od var der så overskyet, at vi ikke engang kunne fornemme at det blev mørkere. I skolegården stod børn fra mange klasser, der forsøgte at se, men hurtigt opgav og i stedet løb rundt og legede 🙂

  Reply
  • Catarina
   28. marts 2015 at 06:21

   Ja, vi var i den grad heldige at skyerne var så lette og jeg er glad for at jeg fik muligheden for at fotografere den for mig nok sidste solformørkelse, ihvertfald i set i Danmark. 😀

   Reply
 • Deborah
  27. marts 2015 at 08:34

  Det har du fanget godt. Jeg havde ikke kunnet, for her var det totalt overskyet, men man kunne godt fornemme, det blev mørkere.

  Reply
  • Catarina
   28. marts 2015 at 06:25

   Tak skal du have Deborah. 🙂
   Ja, vi var vist meget heldige også selvom der var slørskyer, som det også ses så tydeligt på billedet. Men jeg er glad for at det lykkedes, når jeg nu havde taget fri og havde investeret i et solfilter til objektivet. 😉

   Reply
 • Merkurpassagen 2016 – Catarina
  9. maj 2016 at 17:35

  […] har jo stadig det filter jeg købte da jeg fotograferede solformørkelsen sidste år og det kunne så passende komme i burg igen i dag, hvor Merkur passere […]

  Reply

Skriv en kommentar