Menu
Teknologi

Måneformørkelse 2015 uden blodmåne

Jeg havde sat vækkeuret til kl. 02:50, for jeg ville selvfølgelig gerne opleve og fotografere måneformørkelsen og samt blodmånen. Men ogle gange har man bare ikke heldet med sig. Det startede ellers så fint ud med stjerneklart og smukt kik til månen. Men lige inden formørkelsen var total, begyndte det at blive diset og tåget, dermed forsvandt min chance for at se blodmånen. Det der kom ud af natten på terrassen har jeg sat samme i et billede, og alle 7 månebilleder er så lagt over på et billede af Karlsvognen, som jeg skød for noget tid siden. For et eller andet skulle der ske, nå jeg nu blev snydt. 😉

Maaneformørkelse

Alle billederne er taget med Fujinon 18-135 ƒ/3.5-5.6 på Fujifilm X-T1.

4 kommentar

 • Karin Abildhauge
  28. september 2015 at 17:06

  Det er da noget øv, så må du vente til 2033, der får du chancen igen 😉 – Så krydser vi fingre for der ikke blive dis og tåge.

  Jeg glemte det, og da jeg hørte pressen kl. 6.00 nævnte de det var muligt at se lidt frem til kl. 6.30 ca. Jeg kiggede ude på altanen, men de røde skær var et forkert sted på himlen, og der hvor månen skulle være, var der dis/tåge. Havde lige drømt om du havde skudt en masse, er dog vild med det du har lavet 🙂

  Reply
  • Catarina
   28. september 2015 at 18:35

   Ja, det car lidt ærgerligt, men jeg får jo chancen om lun 17 år 😆
   Aii, det var ok og jeg fik da nogle skud der var ok. Men jeg da må indrømme at ved middagstid i dag, kunne jeg godt mærke at jeg havde været ret tidligt oppe, og jeg sad og gabte.

   Reply
 • Jytte Due
  28. september 2015 at 21:14

  Øv! Jeg var også uheldig. Jeg skal altid op en lille tur ved 5-tiden, og således også sidste nat. Men månen var overhovedet ikke at se- kun alle stjernerne, og da jeg bor ude på landet, hvor der virkelig er mørkt om natten, er det altid et vidunderligt syn, når det er skyfrit. Det måtte jeg så glæde mig over, for om 17 år ligger jeg forlængst under mulde.

  God fornøjelse til den tid
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  Reply
  • Catarina
   29. september 2015 at 08:30

   Aii, aj det var godt nok ærgeligt Jytte 🙂 Men dejligt at i stedet nød en smuk nattehimmel med stjerner.
   Ha’ en dejlig dag.

   Reply

Skriv en kommentar