Menu
Livet / Teknologi

En Macbook Pro med gaffatape

Som om jeg ikke har haft nok at gøre, på jobbet, med at klæde de nye medarbejder på, rent IT medsigt, så røg min egen Mac sig også en tur i onsdags morgen.

DSCF7594 copy

Jeg tog den med på arbejde, og arbejdede på den, sådan on/off i løbet af dagen, men uden held. Det hele startede med, at jeg havde sort skærm og jeg kunne ikke få lov til noget som helst. Endelig fik jeg adgang til at formatere den, jeg har jo backup af alt og det hele tiden, så der ville ikke være noget var tabt. Da den var formateret, kom der pludselig en mappe med et blinkende ? i. Efter et par timers forløb, kom der endelig et andet symbol, et blinkende stopskilt. Efter endnu lidt tid, kunne jeg endelig få den op og fik også installeret noget af systemet, men så fik jeg igen sort skærm. Nu var jeg ved at være ved vejs ende men mine ideer og besluttede mig for, at prøve Humac dagen efter (i torsdags). Jeg var dog nået frem til, at det eneste der kunne være glat, var SSD HD’en der var gået, og det ville jeg lige have konfirmeret.

Jeg tog på arbejde og lånte en Windows PC indtil jeg skulle ind til Humac. Jeg ankom til butikken og forklarede hvad jeg havde oplevet. Nu er det så sådan, at Humacs værksteder er blevet lukket inden for det sidste halve års tid (det vidste jeg ikke inden jeg tog derind), så de må slet ikke rører ved hverken det ene eller andet. FEDT! NOT!. Nå men da jeg stod der og snakkede med dem, spurgte jeg dem og den 256 SSD, som den var født med, og som jeg stadig havde efter jeg opgraderede den til en 960 GB SSD, sidste januar, kunne sættes i og måske starte det hele op. Det blev de to ekspedienter enige med sig selv om måske var en idé, men den skulle så sendes ind, for at få det gjort og det ville så tage 8-10 dage! Jeg fortalte dem, at jeg havde klaret det skifte selv i januar 15 og det ville jeg også gøre denne gang. De ønskede mig hel og lykke og forsikrede at jeg endelig skulle komme igen, hvis den operation ikke ville lykkes.

Jeg kastede mig over projektet da jeg kom retur til kontoret og efter at have nørklet med de små skruer, som var ved at været godt slidte (tror de er lavet til kun at skulle skues i og ud én gang), fik jeg skiftet den defekte SSD med den “nye” og startede maskinen op.

Endelig fik jeg lov til at gøre det jeg ville og nu er alt opdateret, og det helt uden problemr, eller… alt er det nu ikke, for med en så lille HD, har jeg ikke plads til alt, men det der nu er plads til er på plads.

Jeg har også aftalt med firmaet, hvor jeg købte den store SSD HD, at jeg sender den retur og de har allerede sendt mig en retur-post seddel, så nu skal den bare printes, sættet på pakken og afsted. Jeg satser på, at de bare sender mig en ny, for sådan en SSD HD er jo ikke billig og burde ikke gå i stykker efter lidt mere end et års brug. Ang. de der små skruer der skal sidde i bunden af Mac’en, vil jeg ikke sætte i igen, så dem har jeg bestilt nogle nye af og de skulle efter sigende komme med posten i morgen. Jeg tror dog, at jeg kan leve med gaffatapen indtil den nye SSD HD kommer, for begynde, at sætte de nye skruer i og så risikere at de bliver slidte, vil måske være lidt usmart, nå nu de er så skrøbelige.

DSCF7593

6 kommentar

 • Helle K.
  22. april 2016 at 12:54

  Fedt, at du selv kan klare ærterne 😊

  Reply
  • Catarina
   22. april 2016 at 13:07

   Ja, det er rart 😀

   Reply
 • Layoni
  22. april 2016 at 13:56

  Hold da helt fast, må da nok sige du må være en “nørd” eller hvad man ellers kalder det 🙂 jeg er godt nok benovet over, at du bare kan alt det der. Ved godt du har med det at gøre til daglig, men alligevel 🙂 og her sidder jeg med min DUKA’PC, for er bange for virus og hvad det ellers er af skidt, der kan tiltvinge sig vore computere, men det er da en smart ide, at kunne betale sig fra alt det, når man nu ikke kan finde ud af det selv 🙂
  du ønskes en god weekend Catarina 🙂

  Reply
  • Catarina
   22. april 2016 at 18:24

   Hi hi, det har jeg vist altid været og faktisk er det først i det her job som jeg ikke har haft mere en 1 1/2 år, at jeg har fået den kasket på mig, ud over at være marketingskoordinator. 😉 Men det er dejligt at kunne selv og vide hvor man skal gøre ting og rettet evt. fejl. Normalt fungere min Mac upåklageligt, meget mere end da jeg havde Windows baserede pc’er.
   Det er godt der findes firmaer som DUKA PC for der er mange der ikke har interesse i at lave noget selv. 😀

   Reply
 • Karin
  24. april 2016 at 08:51

  Det med de lukkede butikker der må skrue og rep. Mac – Apple produkter kunne jeg godt have fortalt dig. Nu skal de alle sende ind, og ja, det vil tage op til 10 arbejdsdage, husk det er en generalisering, og da din kun har en lille skavank vil det kunne gå lidt hurtigere, måske, for de værksteder der er, benytter jo først ind, først ud princippet, der skal være en meget god begrundelse for, en fremskyndes til fordel for før nævnte.
  Når jeg taler med vore teknikkere på værkstedet omkring SSD/HD etc. og deres levetid, kommer de med samme forklaring, husk din laptop skal være lukket ned, når du flytter med den, ellers ridser du SSD/HD etc. præcis som tiden med vinylen. Det der det der oftest er sket med defekte SSD/HD, siger de.
  Godt du selv kan skifte. Vi har mange der gerne vil have deres SSD/HD etc. retur hvis deres laptop er dømt totalskadet, kan de ikke selv i sætte, koster det jo at få lagt over på extern, eller som mange af de nyere Mac, er det vanskeligere, og koster en del, det er svært som regnskabassistent at forklare forsikringstagerene, heldigvis har vi fået en nørd der kan forklare det telefonisk, så vi slipper 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. april 2016 at 18:52

   Lidt ærgeligt at sådanne buttikker med fineværksteder, ikke længere kan få lov til at gøre noget som helst. Men på den anden side, så har Apple jo også selv kontrol med at alt bliver gjort efter bogen.
   Det lyder en kende mærkligt at man kan risse en SSD HD, da der ikke er nogle bevægelige dele og den mere eller mindre ser ud som et SD kort. Jeg har aldrig stødt på det, tror du ikke at det er de almindelige HD, dem med roterende dele, som nettop ligner cdér/venyler, inden i, du tænker på?
   Ja,det er dejligt at jeg selv kan og dermed ikke behøver at sende noget ind til reparation og dermed skulle undvære i op til 10 arbejdsdage, som jo er ret lang tid i dag. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar