Menu
2016 Weekendtur til Flyvesandet / Annoncering/Sponseret / Camping i Danmark

Kampa ACE air 300, “kærlighed” ved første opsætning

Da det jo snart er ferietid, stod denne weekend på prøveopsætning af det lånte lufttelt, som Campingagenten.dk har været så venlig, at låne os denne sommer og efterår. Teltet er et Kampa ACE air 300.

Vi valgte Flyvesandet Camping til prøveopsætningen. Grunden til at vi ville prøve at sætte det op nu inden ferien var, for at teste om alle luftkanalerne kunne holde tæt, det ville være temmelig træls, at komme afsted på ferie og så finde ud af, at kanalerne var utæt. Godt nok kan man lappe dem, hvis uheldet skulle være ude, men hvis nu der var noget mere alvorligt galt, så ville vi ikke stå, et eller andet sted i Sydeuropa, og ikke have den fornødne skygge, læ og ekstra plads, som sådan et telt giver.

Noget af det vi har været lidt spændt på er, om det var lige så let at sætte op som vores DWT lufttelt og her må jeg “desværre” indrømme, at Kampa teltet er præcis lige så let at sætte op og det til trods for, at det en del tungere end vores DWT telt. Grunden til at jeg siger tungere er, at jeg ikke selv kunne køre det på campingvognen, men skulle have Søren til lige at tage ved, var vi nåede til “overlæggeren”. Men ellers er det præcis lige så let at håndtere end det DWT teltet.

Flyvesandet_06242016_006 copy

Fakta om Kampa Ace Air 300:

Ace Air 300 er, 3 meter både i bredden og i dybden, hvilket giver et rigtigt dejligt stort og rummeligt opholdsrum på hele 9m² udenfor campingvognen. Kampa Ace Air 300 er et oppusteligt telt i et rigtig flot og tidløst, jeg vil næsten sige, nordisk design. Et design, som vi faktisk er ret så vild med, da der ikke er en masse farvede stafferinger rund omkring på teltet, hvilket gør at det passer utroligt godt til looket på vores campingvogn, som er en Caravelair Allegra 475 årgang 2012 og i det hele taget ikke ‘skriger’ langt væk af, “her er jeg”.

Noget af det vi også er faldet for ved Ace Air 300 er, at det er enormt nemt at stramme rigtigt ud og bare står SÅ flot og stramt, samt det faktum, at det har en markant bedre teltdug (derfor også den forøgede vægt) og dermed virker det også bund-solidt. En anden ting som vi også er faldet for, er at siderne på teltet er helt lodrette, hvilket gør at indgangsdørene, som er placeret i hver side af teltet, også lodret. Desuden er dørene på Ace Air 300 sat helt inde ved campingvognen, (det er de ikke på DWT teltet) og øverst oppe over døren, er der en lille trekant af loftduen, som går ud over indgangsdøren. Det betyder faktisk ret meget, for hvis det har regnet eller duggen er fladet lidt tungt, så drypper der ikke vand ind i teltet, når man åbner teltdøren. Det var nemlig en af de ting vi blev lidt trætte af, da vi var på sidste efterår var et smut i Alsace og havde et par nætter, hvor det regnede.

Flyvesandet_06262016_027 copy

Ud over at der er dejlige store, man kan næsten kalde dem “gulv-til-loft vinduer”, rundt i selve teltet, er der også et par mindre vinduer i loftet, hvilket gør, at teltet virker meget lyst og indbydende og lys er jo noget vi nordboer rigtig godt kan lide.

Tæppet, som er et i ret kraftigt og let rengørligt materiale, som heller ikke suger skidt fra små hundepoter eller fodtøj til sig, virker umiddelbart som et, vi kommer til at få meget glæde af, også hvis vi skulle havne på en plads med meget sand, som der er mange pladser, specielt i Italien, har. At det så også er dejligt at gå på med bare tæer, hvilket er ekstremt vigtigt for mig, da jeg jo elsker at gå i bare tær, er bare endnu et plus.

Sammen med teltet låner vi også:

 • ACE Continental tæppe. Tæppet er tætvævet, UV stabilt og med pløkke-øjer i hjørnerne, så der det kan ligge godt fast. Tæppet er i kraftig kvalitet (400 g/m2) med stadig et foldbart letvægtstæppe.
 • Storm bånd til sikring af teltet mod vind, blæst og hårdt vejr.
 • Sun Wing solsejl incl. stænget så vi kan få lidt ekstra skygge foran teltet.
 • Støttestænger for tæthed mod vogn. Støttestangsætter til Kampa luftfortelte er til for at sørger for, at man kan få teltet til slutte helt tæt op mod campingvognen, så det ikke kan blæse ind mellem teltet og vognen.
 • 2 x Kampa SabreLINK 150 LED Lys med fjernbetjening , som sættes op på luftkanalerne under de små vinduer i loftet, så man har lidt hyggebelysning i skumringstiden og om aftenen. Sættet består af et LED rør på 1,2 meter med 150 LED dioder og fjernbetjeningen bruges til at tænde og slukke for lyset, samt styre lysestyrken med.

Vi har ikke fået prøvet alt udstyret på denne lille tur, men vi glæder os i den grad til, at komme på sommer- og efterårsferie og få prøvet det hele. Jeg er helt sikker på, at det nok skal blive et ualmindeligt dejligt bekendtskab. Og ja, teltet holdt luft og klarede den masse regn og vind vi fik på Nordfyn lørdag aften. Så nu kan ferien indtages med ro i sindet.

Sponseret

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

4 kommentar

 • Esben Nielsen
  26. juni 2016 at 18:44

  Hej Catarina

  Tak for en god artikel om et produkt vi vist er mange der ønsker os 🙂
  Jeg kunne godt tænke os at skrifte vores vintertelt og rejsetelt ud med et sådan (er rigtig, rigtig vintercampist), men mangler lidt viden om hvordan det reagerer under kraftig sne og vind?

  Ellers held og lykke med teltet fra en misundelig campist 🙂

  Reply
  • Catarina
   26. juni 2016 at 19:11

   Hej Esben
   Tak for din kommentar. 😊 Uha jeg ved ikke om det dicideret er et vintertelt, men man kan f.eks få et thermoloft til det så det kan godt være. Men ellers synes jeg at du skal prøve at tage kontakt til Campingagenten (se link i artiklen – eller en af de mange forhandlere), for er der nogen der ved det så må det være ham og ellers er jeg sikker på at vil finde ud af det for dig. 🙂

   Reply
 • Karin
  27. juni 2016 at 06:27

  Dejligt det vigtigste er afprøvet til en snarlig ferie, spændende hvor turen så går hen.
  Første tur med afprøvningen er en god reklame for produktet, hvis der er 2 eller flere til opsætningen. Står man alene, eller alene med børn, så er det noget andet der skal vælges 🙂 – Ellers fornemmer jeg ikke, der er andre ting der får en karakter under middel 🙂
  God arbejdslyst – Vejret byder ikke på andet lige nu.

  Reply
  • Catarina
   27. juni 2016 at 18:29

   Det var nemlig dejligt Karin og nu kan vi tage på sommerferie med ro i sindet og vide at alt, i hvert fald, her hjemmefra er ok. 🙂
   Jeg kunne sikkert godt sætte det op alene, hvis jeg bare lige lavede et par forberedelser inden jeg begyndte at sætte det på. Det bliver en ting jeg må finde ud af når vi skal afsted igen. Det er virkelig et lækkert telt og vi er begge allerede ret så begejstret. 😀
   Ha’ en god aften med indehygge, for her står det ned.

   Reply

Skriv en kommentar