Helt uden brug af en ismaskine og omrøring under frysningen!!
~På billedet ses fra øverst venstre: chokoladeis, hasselnøddeis, nederst fra venstre, chokolade/mint is, lakridsis, kirsebæris (undskyld at der er spist af de to i midten inden jeg tog billeder)
Jeg har lavet og spist en del hjemmelavet is her på det sidste. Ja faktisk har jeg lavet 12 portioner og 7 forskellige slags is. Og nu syses jeg, at det er på tide at jeg deler denne enormt lækre og nemmeste hjemmelavede is jeg nogensinde har lavet, men alle jer.
Isen består af en grundopskrift, hvor jeg så tilføjer de forskellige smagsvarianter jeg ønsker min is skal have.
Basisis:
• ½ liter piskefløde
• 1 dåse kondenseret mælk (397 g)
• 2 tesk. vaniljeekstrakt
Fremgangsmåde:
Hæld piskefløden og den kondenseret mælk samt vaniljeekstrakten i en skål og pisk den, enten med håndmikseren eller på en røremaskine, til massen er en tyktflydenden cremet masse.
Nu kommer du så den ønskede fyld/smag i og rører/pisker det sammen, men ikke for længe, da der ellers er fare for, at massen bliver for tyk og dermed kan skiller. Smag dig frem, smager godt inden det fryses, så smager det også godt når massen er frosset til is.
Hæld massen med fyld/smag op en en beholder der kan rumme ca. 1,5 l. og frys den i mindst 5-6 timer.
De forskellige smagsvarianter jeg har brudt i mine is:
Vaniljeis:
• En gang basisis
• 1 tsk. vaniljekorn
Lakridsis:
• En gang basisis
• ½-1 tsk. lakridsekstrakt
• 2-3 spsk. fin lakridspulver
• 1-2 tsk. grov lakridspulver
Chokoladeis:
• En gang basisis
• 3 spsk. rå cacaopulver
• 100 g. hakket mørk chokolade
Chokolade/mint is:
• En gang basisis
• ½-1 tsk. grøn frugtfarve
• 3-4 tsk. pebermyntekstrakt
• 100 g hakket mørk chokolade
Stracciatella is:
• En gang basisis
• 100 g meget fint hakket eller høvlet/skrabet mørk chokolade
Her får du også lige et par lidt mere “besværlige” isvarianter, besværlige fordi forarbejdet tager nogle minutter længere…..
Hasselnøddeis:
• En gang basisis
• 100 gram hasselnødder
• 50 gram florsukker
Fremgangsmåde:
Start med at smide hasselnødder og sukker i en gryde. Få nu smeltet sukkeret så det karamelisere og får en brun farve, men ikke at det brænder på. Tak nu de sammenklistrede hassenødder op og i en skål og lad dem køle helt af. Når det er kølet af, kommes de i en morter og knuses halvfint hvorefter de kommes i en portion basisis.
Hæld massen op en en beholder der kan rumme ca. 1,5 l. og frys den i mindst 5-6 timer.
Bær is:
• En gang basisis
• 50 gram bær, evt solbær eller kirsebær
Fremgangsmåde:
Kog solbær med lidt sukker (alt efter hvor sød du ønsker den) køl bær og saft helt. Hæld massen op en en beholder der kan rumme ca. 1,5 l. og frys massen i ca. 1 time. Tag nu basisisen ud af fryseren og rør med let hånd, bær og saft sammen med basisisen, det må godt være sådan, at der kommer striber i, da det på den måde ser lidt “sjovere” ud. Frys nu det hele i mindst 5 timer.
Her er nogle af de ingredienser jeg har brugt.
16 kommentar
Karin
12. juli 2016 at 06:55Tusind tak. Dine billeder fra IG har fået mine tænder til at løbe i vand, og lysten til selv at lege har været der, men en is maskine fylder så meget, og ja, krystalliseret eller bundfaldsis er ikke så lækkert, derfor har jeg ladet det blive i tankerne, altså lysten til selv at lave. Og en lille smule af sådan en lækker is med eget valg af fyld er tilladt selv for mig 🙂
Gode tips til fyld, og her er det jo kun fantasien der er den begrænsende faktor.
Catarina
12. juli 2016 at 20:07De is her er virklig bare så lækre og alle der indtil nu har smagt dem, er vildt begejstret og har skulle have opskriften. Den her opskrift krystallisere ikke og laver helldr ikke bundfald. Det er den nemmeste is jeg til dato har lavet og der var en dag, hvor eg lavede 5 slags på en time. Mega hurtigt. 😀
Christina
12. juli 2016 at 20:28Det ser rigtig godt ud. Jeg prøver kirsebærisen en af dagene. Peter og jeg har plukket og udstenet 6 kg kirsebær fra vores træ i haven i lørdags.
Knus C
Catarina
17. juli 2016 at 08:24Aii, det lyder dejligt med hjemmedyrkede kirsebær 😀 Jeg er sikker på at I bliver glade for isen, for den smager fantastisk 😀
Layoni
13. juli 2016 at 06:05Tusind tak 🙂 ser virkelig lækkert ud, og jeg vil helt bestemt prøve dem alle, og kan se, at det ikke tager lang tid at gå i gang med, så tror det skal prøves af her i eftermiddag allerede 🙂
Catarina
17. juli 2016 at 08:24Jeg er sikker på du bliver vild med den 😀
Celena
13. juli 2016 at 13:59Tak for the inspiration! I will definitely try it xox
Catarina
17. juli 2016 at 08:27I’ll bet your boys will love you for that 😀
Layoni
14. juli 2016 at 14:56Hold da op hvor er det nemt at lave is nu 🙂 og smagen og konsistensen er bare perfekt 🙂 jeg lavede chocolade- og lakridsisen, og de smager himmelsk, så nok engang tak for du deler dine opskrifter med os 🙂
Catarina
17. juli 2016 at 08:27Aii, du har allerede fået den prøvet – ja, den er vildt nem og lave og smagen og konsistensen er fantastisk og bare det at den ikke krystallisere er vidunderligt 😀
Layoni
17. juli 2016 at 13:21Hi hi ja jeg er totalt vild med is, og jeg skulle have besøg af børnebørnene senere, så det var bare med at komme i gang 🙂 jeg vil nu lige prøve, at lave næste portion med creme fine, men det er jo ikke sikkert smagen bliver så god så, men vil da prøve 🙂
Ja, du har ret, den krystalliserer overhovedet ikke, og er bare så fin i konsistensen 🙂
Catarina
21. juli 2016 at 11:45Håber børnebørnene også kunne lidt din is 🙂 Du må endelig fortælle mig hvordan isen bliver med creme fine 😀
Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal
20. juli 2016 at 17:37Øøøøj, har først set din blog nu – og så med opskrift på is som det første indlæg, jeg læser. 🙂
Tak for opskrifter, der er lette at gå til.
Catarina
21. juli 2016 at 11:46Bedre sent end aldrig og når det så er isopskriften du så først, så er det jo ikke så tosset, for den er knald go’ 😀
Fredag med udfordringer –
3. marts 2017 at 18:33[…] snart jeg kom hjem, kastede jeg over lidt is. Forstået på den måde, at jeg hurtigt fik lavet to af de lækker italiensk is, en chokolate-mint og en laktidsis. Jeg have lige fyldt formene, da Søren kom hjem og han fik så […]
50 år – Catarina.dk
13. april 2021 at 14:14[…] Hjemmelavet is – chokoladeis, stracciatella, lakrids, vinile og chocolate/mint […]