Menu
2017 Påskecamping i Frankrig / Camping i Europa

På tur – højt oppe og langt nede

Det legendariske bjerg Mont Ventoux – ’Det skaldede bjerg’ på grund af kalkstensørkenen, som dækker de sidste 6 km til toppen – er et af de bjerge som altid er god for dramatik i Tour de France, ligger ikke mere end 44 km fra pladsen og man kan se bjerget fra næsten hele området. Derfor var det også oplagt at vi skulle på udflugt til toppen. Vejeret har vi jo være temmelig heldige med hernede, selvom det indimellem, blæse lige rigeligt nok, så er det lunt og med flot blå himmel og masser af sol.
Navnet Ventour, er dannet ud fra det ‘lingrisk’ went, der betød “bjerg”. Ordet er siden blevet omtolket som en afledning af det fransk ”venteus”, som betyder vindblæst hvor ”vent” betyder vind. Der er dog en hel om snakken, for ret ofte blæser mistralvinden hen over bjerget med hastigheder på over 100 km/t og endda nogle gange op til 300 km/t. I går mandag, da vi besøgte bjerget, blæste det også ret så kraftig, hvad den eksakte vindhastighed var ved jeg ikke, men det var til tider ret svært at stå fast.

På vejen op af bjerget mødte vi rigtig mange cykelentusiaster der udfordrede sig selv. Mest imponeret var vi dog af et ældre ægtepar på ganske almindelige turistcykler som var nået ret så lang op og så ud som om de nok skulle nå toppen. Ligeledes var vi også synligt imponeret og den løber som tog turen op og hende den seje kvinde midt i 40’erne som tog turen op på inliners og stave i hænderne – jeg gad ikke være hende når hun engang skulle ned igen. Uha sikke en tur der ventede hende.

Efter Mont Ventoux, kørte vi ned til L’Isle-sur-la-Sogne, som ligger ca. 25 km øst for Avignon mellem Cavaillon og Carpentras. L’Isle-sur-la-Sogne er en middelalderby som er bygget på øerne af fem grene af floden Sorgue, 7 km neden fra udspring i Fontaine-de-Vaucluse, som vi bor tæt ved. Floden løber gennem, forbi, i og omkring byen, og udgør dermed mange kanaler. Selv uden gondoler som ligner den en smuk udgave af Venedig.

I L’Isle-sur-la-Sogne er der alle weekender og helligdage et kæmpe antikmarked. I alt har 30 antik shops slået sig sammen, og de er alle at finde tæt på banegården. Hvis jeg skulle renovere eller indrette et gammelt hus her i Provence, så var det i hvert fald her jeg ville finde alle mine møbler, lamper og pyntegenstande. Hold nu op hvor var der meget sjovt, smukt og gammelt.

Da det efterhånden var længe siden vi havde spist morgenmad og middag for længst var blevet til eftermiddag, fandt vi os en lille restaurant langs den ene kanal, hvor de stadig serverede frokost. Jeg elsker at de har deres små frokostmenuer og selvfølgelig valgte vi også den her.

Som forret, en lille Cæsar salat, hoveretten var Confit de canard med grov kartoffelmos iblandet lidt ost og dertil lidt grønt til. Desserten var chokolademous, dertil valgte vi også at få en kaffe.

Nu var vi efterhånden mætte af alle de indtryk og derfor begav vi os efter manden tilbage til campingpladsen, hvor vi slappede af resten af aftenen.

9 kommentar

 • Aargang73
  19. april 2017 at 12:18

  Kære Catarina, sikke en dejlig tur I har været på! Jeg har fulgt med jer hele vejen fra min telefon, og nydt foråret sammen med jer. Alt det grønne – det er simpelthen så fantastisk. Men det begynder så småt at ske noget her hjemme nu. Jeg nyder kirsebærtræ og mirabeller som står i fuld blomst. Og selv om de grønne træer ikke er slået ud endnu, kan man lige ane de er på nippen til at springe ud. Nyd resten af turen og hinanden. Knus

  Reply
  • Catarina
   20. maj 2017 at 16:35

   Det var bestemt en dejlig tur og vi nød det tidlige forår. Lidt ligesom vi har nydt foråret herhjemme de sidste 4 uger 😀

   Reply
 • Celena
  21. april 2017 at 23:49

  That sounds like such a great holiday! Everything looks so perfect 🙂 xox

  Reply
  • Catarina
   20. maj 2017 at 16:36

   It was a rely lovely spring holiday Celena 😀

   Reply
 • Karin
  22. april 2017 at 08:46

  Det skallede bjerg, at opleve det irl. Dine billeder fortæller præcis det vi oplever når Jørgen Leth, Dennis Ritter og Rolf Sørensen sidder der og boksen og kommentere, mens rytterne bestiger bjerget, først som en favoritgruppe, der efterhånden indskrænker sig til 1 for 1 at trille over målstregen.
  Dejligt igen at komme ned i dal området og se botanikken, de smukke grønne farver, kombineret med udeliv og blå himmel. Det kribler og krabler – desværre er den weekend vi er godt i gang med meget blæsende (vejr jeg ikke er gode venner med, kan til nød gå hvis vi har 25 plus grader, dog ikke under og tørvejr.) Derfor halter jeg igennem på bedste vis.
  Tak for en dejlig udflugt.

  Reply
  • Catarina
   20. maj 2017 at 16:48

   Det var helt fantastisk at kunne se det fra næste alle egne af den region og det at komme derop var en stor oplevelse og derfor skulle vi da også foreviges deroppe. Fotografen er en mand fra en motorcykel gruppe, hvor jeg tog billeder for dem og dermed kunne han tage af os. Dejligt med minder hvor vi begge er på. Foråret var langt fremme dernede og når jeg nu, en måned efter, kikke på temperaturene i nettop det område, så er sommeren også allerede godt i gang dernede. Håber vi snart for lidt mere af den dejlige sommer, som vi kun har haft enkelte dage. 😀

   Reply
 • Layoni
  3. maj 2017 at 13:50

  Så dejligt og følge Jer 🙂 og hvor er I et dejligt par at se på 🙂 tak for at måtte følge jeres ferie nok engang 🙂

  Reply
  • Catarina
   20. maj 2017 at 16:49

   Det var en virkelig dejlig tur og hvis jeg ellers kan får mig revet ud af offline tilværelsen som jeg nyder, så kommer der lige et par enkelte indlæg mere fra turen 😀

   Reply
 • Pernes Les Fontaines –
  27. maj 2017 at 08:51

  […] og ret så insisterende Mistralvind, som gjorde os selskab nogle af dagene vi var ved foden af Mont Ventoux. Men jeg tror ikke det som sådan er en by vi vil opsøge en anden gang, for så er der altså […]

  Reply

Skriv en kommentar