Menu
2017 Påskecamping i Frankrig / Camping i Europa

Pernes Les Fontaines

Pernes Les Fontaines er den by der har givet navn til campingpladsen vi boede på i Provence. Byen lå kun 1 km på vores campingplads og derfor skulle den selvfølgelig også besøges. Byens navn giver en rimelig god indikation for, hvad der er specielt ved den. Byen har nemlig ikke færre end 40 offentlige fontæner og over dobbelt så mange private. De mange fontæner ligger spredt rundtomkring i- og udenfor byen, som ikke huser mere en små 10.000 indbyggere. Selve byen er en søvnig lille by, og den gamle bydel, virker nærmest til at være i en tilstand af en slags tornerøsesøvn. De eneste personer vi så på vores tur rundt i byen, var nogle håndværkere, et par andre turister og en enkelt enkelt beboer.

~Du kan klikke på billederne hvis du vil se dem i en stører udgave.

Uden for de flotte gamle bymure, er der en smule mere liv, da der nogle stører ladeveje som føre fra byen til de omkringliggende stører byer. Jeg tror, at mange har deres daglige gang i de omkringliggende byer, da det nok er der at man kan få arbejdet og det samtidig også er der at man kan handle andet end dagligvare. Det var også uden for den ene byport, at vi så denne smukke fontæne – ja jeg vil nærmest kalde den for en naturlig vandkunst fontæne. Vi nød turen rundt og specielt nød vi, at det var muligt at finde læ i de smalle gader for den kolde og ret så insisterende Mistralvind, som gjorde os selskab nogle af dagene vi var ved foden af Mont Ventoux. Men jeg tror ikke det som sådan er en by vi vil opsøge en anden gang, for så er der altså heller ikke mere at se.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

3 kommentar

 • Camping Les Fontaines –
  27. maj 2017 at 18:19

  […] Med udsigt til Mount Ventoux og omkranset smukke og frodige enge og marker, ligger campingpladsen Camping Les Fontaines. Campingpladsen ligger ikke mere en 1 km fra den lille og søvnige landsby Pernes les Fontaines. […]

  Reply
 • Karin
  28. maj 2017 at 08:13

  Vidunderlige billeder fra en dejlig gåtur rundt i Pernes Les Fontaines. Leth har nok allerede fortalt om denne by og de mange fontæner, det har dog ikke sat sig fast, men næste gang feltet kommer forbi, er det ikke kun Froome der løber med cykling der kommer på nethinden, dine billeder vil sidde side om side.
  Mistralvinden, pyha, det er ikke kun i DK en nord vestenvind kan få dig og mig til at finde læ.

  Reply
  • Catarina
   28. maj 2017 at 09:17

   Jeg tror også at Leth har nævnt det, men heller ikke her har det sat sig fast, men mon ikke jeg fremover vil bide mærke i det når- og hvis han nævner det igen, jeg tror det.
   Den der Mistralvind er bestemt ikke behagelig og specielt ikke når den kommer oppe fra bjerget af. 😀

   Reply

Skriv en kommentar