Menu
2018 Weekendtur til Skamling Camping / Annoncering/Sponseret / Camping anbefalinger

Skamling Camping ved Kolding

Skamling Camping blev ved en afstemning over nettet, udnævnt til Europas smukkeste. Og jeg er i den grad enig! Vi var på Skamling Camping ved Kolding. En super hyggelig lille bitte campingplads, i den skønneste danske natur. Pladsen har, ud fra vores sammentælling, vel en 30-40 pladser af varieret størrelse, og ejes af Vita og Peter som også selv står for vedligeholdelse, rengøring af sanitetsbygningen (som er meget lille, men altid ren og pæn) og alt hvad der har med campingpladsen at gøre. Pladsen er ikke af nyere dato men en rigtig charmerende plads i bedste “back to nature” stil. I år har vi et Isabella Sun Shine Plus solsejl med karbonstænger og to fronter, men på vores ture. Det er noget helt andet at have et ”telt” der fylder hele vognens længde på, end Kampa Ace Air 300, som vi har haft med de to forgående år. Vi var lidt spændt på hvordan det ville være at sætte det op, for os et stort telt på vognen med faste stænger, for det har vi ikke prøvet siden vores aller første vogn, som havde et Isabella Penta fortelt. Det tog os ikke mere end en lille time, fra vi tog det ud af bilen og begyndte at pakke det ud af plastikken, til hele baduljen incl. gulvtæppe og møbler stod klar til at indtage. Det var lige en tand hurtigere end hvad vi havde forventet os af en første gangs opsætning. Vi er helt sikre på, at det kommer til gå endnu hurtigere, når først vi har prøvet at sætte det op et par gange. På denne tur, satte vi de to fronter (som er ekstra tilbehør) på med det samme, da vejrguderne havde lovet regn – og regnen kom – mindre end en halv time efter vi var blevet færdige. ~Bemærk, hvis man lige gør sig umage med at folde fronten ned, så den ligger fint og fladt, er den klar til brug næste gang regnen skulle komme forbi. Der er en lille håndfuld fastliggere på pladsen og så snart vi ankom, blev i budt velkommen at et par af dem, som stod og snakkede på parkeringspladsen. Efterfølgende kom Peter og fortalte, at vi bare kunne finde os en plads og når vi havde tid, komme op og tjekke ind. Man kan frit stille sin campingvogn, hvor man har lyst og kan man undvære strøm er mulighederne endnu flere. På pladsen er der god plads mellem campingvognene, så det var nemt, at finde en plads der passede os. I det hele taget det nemt, at finde små hyggelige kroge med fred og ro på pladsen. Mange steder er bevoksningen dog så tæt, at der kun lige er plads til et lille telt, men hvis man er cykelturist, er det jo også det eneste man har med. Rundt om på pladsen er der små vandhuller og småsøer med guldfisk og karper. Der er også et bålsted som alle er velkommen til at benytte og Peter skal nok sørge for brænde. Vores nabo fortalte, at han og hans kæreste havde kørt Europa tyndt med deres campingvogn. En dag havnede de på Skamling Camping og han faldt pladask for stedet og er nu fastligger. Det er kun, nå den hårde vinter sætter ind, at lejligheden med gulvvarme i Ribe får ham hjem, ellers bor han på pladsen det meste af tiden og nyder at ligge i sin hængekøje og læse. Han fortalte desuden, at mange af de gæster der besøger pladsen, er stamgæster som kommer år efter år. I sommerhalvåret er der en del hollændere med børn. De kommer igen og igen, og derfor kender de fastliggerne særdeles godt, ja faktisk så godt, at de ved hvem de skal besøge for at se Hollandsk børne-tv. Der er nemlig hverken hoppeborg, swimmingpool, legeplads eller animation på pladsen, så børnene leger i naturen og den er både kuperet, frodig og med mange skønne gemmesteder. En tidligere botanisk have Peters (ejeren) morfar var født og opvokset på en stor gård, men det var botanikken der interesserede ham og i 1909 købte han området og anlagde en botanisk have, der siden blev til Skamling Camping. I starten havde Vita og Peter pladsen sammen med Peters forældre og på et tidspunkt udvidede de også med en dyrepark. Dyreparken er dog for længst væk og tilbage er en smuk og frodig campingplads, som også huser to store træer af den amerikansk Redwood fra Californien. Som I kan se på billederne er der et væld af blomstrene buske og træer bl.a. flere forskellige rododendron, tulipantræer, Amerikansk valnød, pagogetræ, samt mange andre smukke planter. Vi var der først i maj og der var det de tidlige planter, så som rododendron og tulipantræer der blomstrede, men kommer man senere er der maser af andre der blomstrer, så der er nok af se på. Fra campingpladsen er der direkte vandrestier til Skamlingsbanken. Selve turen rundt om skamlingsbaner er kun på en små 3 km tur/retur, men med nogle gevaldige stigninger, så den tur er bestemt ikke for gangbesværede, selve pladsen kan dog sagtens besøges af personer med problemer i bevægeapparatet. Af andre stier, kommer man direkte ned til Bjert strand som ligger ud til Lillebælt.
Sponseret

2 kommentar

 • Karin
  27. juni 2018 at 07:38

  Tak for en dejlig tur til Skamlingsbanken/Camping. Hvor er der smukt.
  Jeg er vild med den tanke at der ikke er pool, hoppeborg, trampolin, tv stue eller lignende. Børn har brug for at bruge fantasien, også i dag, og hvad mere end naturen kan give fantasien frit løb.
  Dejligt med det Isabella sejl, jeg er vild med “balsalen”. Nu er er plads til et besøg af drengene med påhæng til en gang frokost, hvis i nu vælger at campere indenfor fremkommelig rækkevidde for dem, har de madrasser med, så kan de jo sove der.
  Det bliver dejligt – nu er ferien jo lige om hjørnet eller?
  God sommerdag til dig og dine.

  Reply
  • Catarina
   30. juni 2018 at 06:24

   Velbekomme Karin. Ja det er dejligt at der stadig findes steder hvor det er børnenes egen fantasi der skal for legen og ikke en masse underholdning.
   Vi er også ret så begejstrede for det solsejl, som når det er lukket, minder meget om et telt, det er i hvertfald tæt – for vi nåede at få lidt vand da vi var afsted. 😀
   Du ønskes også en god sommer.

   Reply

Skriv en kommentar