Menu
Bloggeriet

Sådan kan du deaktivere Gutenberg WordPress editor

Siden December 2018, hvor WordPress 5.0 blev udgivet har Gutenberg editoren været at en del af WordPress. For de af jer mine læsere, så er WordPress det der styrer hele maskinhuse her bag ved bloggen. Nå men i hvertfald, så har Gutenberg været at finde når jeg skulle lavet et indlæg.

Jeg troede, jeg bare skulle vende mig til den måde det fungerede på, for det var markant anderledes end alle de tidligere versioner af WordPress editoren have set ud. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at den der fungere best af alle blokkene – for det hed det nu, var den der hed klassisk. Meeennn, jeg var ikke helt tilfreds. Det var bare ikke helt det samme og jeg synes ikke om, at den indimellem lavede dobbelt linje afstand.

Sådan her ser Gutenberg Editoren ud inde bag ved bloggen her, med blokken klassisk valgt:

Og her har ser du den klassiske udgave før Gutenberg opdateringen:

Hvergang jeg har skrevet et indlæg, så havde jeg været irriteret over, at det ikke var optimalt for mig at skrive. Jeg ved godt jeg ikke har skrevet mange indlæg siden introduktionen af Gutenberg, men alligevel, irriterede det mig at Gutenberg, lidt levede efter egne regler.

Men så…. ja ved dette indlægget om Bøger og lydbøger, synes jeg det gik helt af pommern til. De små ikoner hoppede og dansede og levede deres eget liv, og det selvom jeg altid skriver i html-editoren og ikke i den visuelle. Jeg kikke på nettet og opdage til min lettelse, at jeg ikke var alene om, at være en smule frustreret over Gutenberg. Der er nemlig en person, som har været så venlig at lave et plugin som gør, at man får den klassiske version af editoren tilbage.

Sikke en lettelse det var at skrive indlægget om bøger og lydbøger færdig efter jeg havde instaleret pluginet.

Nu går et meget lettere at lave indlæg og jeg nyder at alt er ved det gamle. For hvorfor lave om på noget som fungerede udenmærket. Måske jeg bare er ved at blive en sur gamme røv 😉

5 kommentar

 • Karin
  18. august 2019 at 06:58

  Pudsig jeg har denne plugin før du. Det skete af samme årsag som du, altså irritationen af Gutenberg editoren, Alt blev som jeg kendte det, hvorfor så ændre noget der fungere godt.
  Jeg er klassikeren (haha) The old fashion way.
  Godt mulighederne er der for at vælge, så skidt pyt med vi er “De sure gamle”

  Reply
  • Catarina
   18. august 2019 at 10:49

   Hi hi, ja det er lidt pussigt. Jeg prøvede og prøvede, men blev bare ikke gode vender med Gutenberg, selvom det inden lanceringen blev rost til skyerne. 😉 Men dejligt der er alternativer og ja, hvorfor lave om på noget som virkelig fungere 😀

   Reply
 • Therese
  27. august 2019 at 09:34

  Jeg er ret stor fan af den nye editor 😀 Synes den er intuitiv og nem at finde rundt i. Men uanset er det fedt der er mulighed for at beholde “det gamle”, for det vigtigste er jo at man stadig har lyst til at skrive, og ikke finder det for bøvlet til at man gider at gå i gang 🙂

  Reply
  • Catarina
   29. august 2019 at 10:03

   Jeg troede og mente også de første dage at den var godt lavet og sikkert nem for alle nye der kom og jeg bare skulle vende mig til den. Men jeg kom ikke til det og nu på bagkant, så tror jeg også at den havde en lille procentdel af skylden for at jeg ikke mere var helt så flittig med at skrive herinde. Men ja, det er dejligt at der findes alternativer og noget for alle 😀

   Reply
 • Gutenberg editor – Catarina.dk
  11. januar 2021 at 16:55

  […] Sådan kan du deaktivere Gutenberg WordPress editor […]

  Reply

Skriv en kommentar