Menu
Familieliv

Den eksplomdere

Den eksplomdere sagde Henriette på IG, da hun så sidste billede i rækken her nedenfor. Jeg må give hende ret, det så næsten sådan ud 😀

I fredags havde jeg sat mig for, at efter endt arbejdsdag, ville kaste mig over “projekt kanelsnegle-bagning”. Jeg kalder det et projekt, fordi der i den opskrift jeg har fundet stod, at der skal ældes 2 x 20 minutter og hævning var sat til 2 x 1½ time. Jeg fik dog ikke startet tidsnok i fredags, og kunne derfor hurtigt regne ud, at kanelsneglene først ville komme ud af ovnen hen af kl 22, så projektet blev udsat til n næste dags morgen – altså i går.

Jeg gik i gang så snart jeg var kommet i tøjet og det gik som smurt, lige indtil de havde været ca. halvdelen, af den angivende tid i ovnen og jeg kom til at kikke ind til dem. Så var de ved at løbe oven ud, og det så mildestalt ret så komisk ud.

Da de var færdige og afkølet en smule, skulle vi smage dem og ja, de smagte skide godt, altså det øverste af dem, det nester i midten var lidt klædt. Næstegang (hvis der bliver en næste gang) så vil jeg skære skiverne smallere og anbringe dem i to springfomre, selvom opskriften siger noget andet.

I opskriften var det pointeret kraftigt, at man ikke måtte korte noget at de forskellige tider og det er altså en lille smule besværligt. Men måske det er det hele værd, når alt lykkedes og de ikke flygter ud af formen. 😉 Så selvom det er en rimelig let opskrift at følge så tager den bare meget tid.

2 kommentar

 • Karin
  19. august 2019 at 06:57

  Et dejligt ord, altså eksplomdere. Det passer fantastisk til resultatet af din kanelsnegl bagning.
  Det var da øv, nu du flugte opskriften. Måske er du lige så stædig som jeg, det kan ikke passe, det må prøves igen med små justeringer, eller det projekt ovnrens kostede for meget knofedt, så glem det, jeg finder en anden opskrift til næste gang, for kanelsnegle smager jo fantastiske når de er lune og friskbagte.

  Reply
  • Catarina
   19. august 2019 at 13:45

   Jeg er endnu i vildrede og jeg skal prøve en gang til, for det er mere alt den tid og “besvær” hvis resultatet ikke bliver godt. For som du siger, så er der så mange andre opskrifter. Ovnen tog jeg mens den var varm, smed lidt vand og opvaskemiddel in og ventede 5 minutter inden jeg tørrede det hele op. Og derefter en almindelig klud og vand, så det var ok. Men tror bare jeg salter mig over kanelsnurre istedet 😉

   Reply

Skriv en kommentar