Menu
Familieliv

Alternativ og bæredygtigt erstatning for gavepapir

Fra og med september i år, er alt vores gaveindpakningspapir skifte ud og er blevet mere bæredygtigt.
En gave satte det hele igang
Det var min kære veninde Marina, der med sin fødselsdagsgave til mig satte hele processen igang. Jeg fik en dejlig gave af hende, men det var nu mere indpakningen der fangede mit blik. Hun havde syet et par poser af restestof, og det var gaven pakket ind i. Jeg talte med min mor om det, for hun er nemlig ret ferm med hendes symaskine og hun synes det var den mest fantastiske idé. Vi fandt begge gamle duge, som ikke var helt pletfri mere, slidt sengetøj og stofrester frem og jeg havde en del spagetti-ribbon tilovers som snildt kunne bruges til bånd, og så gik vi ellers igang med posesygningen.
Fakta
Poserne er syet i mange forskellige størrelser, da det jo gjaldt om, at få så mange poser ud af det stof vi havde. De er klippet sådan, at de kunne foldes på midten og derved kun skulle syes sammen i to sider og toppen blev kantsyet. Omkring 15 cm fra toppen af posen, er båndet syge sammen med selve siden af posen i den ene side, sådan at det bare kan snører omkring og lukkes med en knude og selvfølgelig slutteligt med en lille sløjfe. Både mine forældre, Christian og vi, har nu en anseelig bunke gaveposer, så alle der får gaver af os i år og for fremtiden, vil få dem i stofposer, og kan så på den måde også selv give dem videre. En lille sidegevinst er, at det faktisk er meget hurtigere, at pakke gaver ind, end når der bruges papir, tape og bånd. Og så lige endnu en lille ting mere….. tadaaa jeg er færdig med at købe og lave julegaver. Skønt!

5 kommentar

 • Layoni
  29. november 2019 at 10:25

  Sikke dog en god ide 🙂 den skal helt klar tages i brug her hjemme også. Jeg må ind og rage alle skuffer og skabe igennem 🙂
  De fleste gaver har jeg dog allerede pakket ind i gavepapir, men resten vil jeg putte i stofposer. Så må jeg se og komme i gang med symaskinen, og tid har jeg jo masser af nu 🙂
  God weekend Catarina 🙂

  Reply
  • Catarina
   29. november 2019 at 12:01

   Ja ikk’😀
   Vi har faktisk også brugt et par gamle skjorter da ryggen på dem var ganske fin – men det ældgamle sengetøj, gave flest poser. Jeg er selv enormt vild med ideen og håber mange andre vil tage den til sig.
   Jeg er selv en af dem der også altid har et sammenfoldeligt tyndt net med i min taske, uanset hvor jeg er. Ingen plastik- eller papirsposer her 😀

   Reply
 • Karin
  29. november 2019 at 13:25

  Sikke en fantastisk ide. Tænker samtidig på hvor øv det er jeg ikke lige har “gemt” alt det der ikke kunne være i mine skabe og skuffer. Ved godt jeg ikke har en symaskine, men kan godt se hvad jeg kunne gøre af sjove tiltag uden denne, kan stadig huske kastesting etc. fra en svunden tid 😊
  Jeg har altid ekstra stofposer med, når jeg er i byen, selv når jeg handler steder hvor posen er gratis, frabeder jeg mig at få det i pose.
  Kæmpe 🌞skins kram ❤

  Reply
  • Catarina
   30. november 2019 at 18:27

   Ja, vi er også helt oppe at ringe over det ideen og elsker at man kan bruge tøj til duge og sengetøj, Så fremover skal du huske det og måske yngste også kan bruge ideen og ønsker jeg en symaskine 😀
   Jeg har også altid stoffet med og jeg ser at over 50 at dem jeg møder i diverse butikker gør det samme. Så heldigvis er det ved at bliver sådan noget man bare gør 😀
   Rigtig god lørdag til dig Karin 😀

   Reply
 • […] Alternativ og bæredygtigt erstatning for gavepapir […]

  Reply

Skriv en kommentar