I går var det dagen for den årlige firmajulefrokost og sikke en oplevelse det blev. Jeg undskylder på forhånd billede-spamen.
Shufflin’ Boots
Vi startede med en dansesesion hos
Shufflin’ Boots, som er én 10 Linedance-klubber i Odense. Jeg var slet ikke klar over, at der var så mange Linedance-klubber i Odense, jeg have måske troet at det 10 var hvad der var i hele danmark. Maibritt og Trine hed de gæve kvinder der skulle guide mig og mine kollegaer igennem 1 times linedance. Det var virkelig en sjov oplevelse, og slet ikke helt så let som det ser ud, når profferne danser.
Da det nu var en firmajulefrokost, var der også en del fjollerier, men Tine og Maibritt tog det hele med et smil. Vi fik “lært” et par små danse, men selvom vi øvede ihærdig, blev vi aldrig helt gode. Men nøjjj hvor var det sjovt. Jeg kunne seriøst godt finde på at gå til det engang når jeg får mere tid.
Efter dansen sad vi i de flotte lokaler som Shufflin’ Boots huserede i og drak bobler og spiste kransekage, inden turen gik ud til
Styrbæks.
Styrbæks
Første gang jeg stiftede bekendskab med Styrbæks julemenu, var
tilbage i 2014, hvor firmaet, også dengang, holdt den årlige julefrokost.
-
-
Rejechips og chestnut
-
-
And med RødKål, brun Sovs og Chips!
Efter velkomsten og de første 2 retter, som blev indtaget stående ude i “køkkenet”, satte vi os ind til det smukt dækket bord.
Den store julemenu bestod i år af 16 små retter med tilhørende vinmenu og for den ene af mine kollegaer der var kørende, en alkoholfri “vinmenu” som bestod af juicer, cidere og saft.
-
-
Ristet Torsk i krydret Suppe med asiatiske Toner
-
-
Ristet Brioche med Super-Ansjos og Octopus med Kartoffel og Paprika
-
-
Rørt KalveTatar med Basilikum,
SpringLøg, Chili og PistacieMojo
STYRBÆKS Filet af EneBærrøget dansk DåDyr
med Trøffel og ParmesanGrisini
-
-
Bagt GedeOst med vores StikkelsBær og spanske PinjeKerner
-
-
Kroghængt OkseRyg 10+ stegt på Sar med knust Peber,
OkseMarv, 3 slags GræsKar og grillet Porre,
RødVinsGlace og Carl Johan-Bearnaise
-
-
Hel Stilton fra Nottinghamshire med PortVin og Clara Friis Pære
Brie de Meaux og Lagret Ged fra GundeStrup
-
-
Hel Stilton fra Nottinghamshire med PortVin og Clara Friis Pære
Brie de Meaux og Lagret Ged fra GundeStrup
-
-
Hel Stilton fra Nottinghamshire med PortVin og Clara Friis Pære
Brie de Meaux og Lagret Ged fra GundeStrup
-
-
Lun KrydderKage med Kanel, Lakrids og StjerneAnis
Tiramisu med AnderupHindBær og STYRBÆKS Eau de Vie
ValNøddeBisquit med SaltFlødeKaramel og syltet AppelsinSkal
PichonÆbleIs med Calvados og Chokolade
AgenSveske i Armagnac med VanilleCreme
-
-
Kransekage med nuggat til kaffen
Alle retter blev præsenteret med fortællinger om de enkelte råvarer og historierne bag og det samme gjorde de vine vi fik serveret. Det var tydeligt for enhver, at Hr. og Fru Styrbæk, virkelig går op i deres fag og ved en masse om smage og den rette sammensætning af disse. Og så er de heller ikke bange for at eksperimentere med det hele.
Efter en dejlig dag og aften i kollegaers hyggelige selskab, blev jeg og én af mine andre kollegaer, kørt hjem af kollegaen der ikke havde fået alkolholdige drikke.
Jeg landede herhjemme 01:15 godt brugt, men dejlig fyldt op af god mad, og ikke mindst selskabet jeg havde været i.
Husk du kan klikke på billederne for at se dem i en større størrelse.
2 kommentar
Karin
1. december 2019 at 09:03Så mange spændende gastronomiske oplevelser, og det blev så indledt med en lektion hvor lattermusklerne, koordination, rytme, indlæring og motionen stod sin prøve.
Det er så sjovt hvor forskellige måder, diverse virksomheder holder julefrokost. Først kunne tanken være, at diverse landsdele havde lignende måder at afholde denne festlige begivenhed, den myte er begravet. Så kunne det jo tænkes det var branche inddelt, men denne myte kan jeg begrave, for der hvor jeg var sidste år, kontra den julefrokost jeg skal til på lørdag, er 2 meget forskellige fester, men branchen er den samme. Jeg tænker den enkelte virksomhed har skabt hver deres måde. Nogle steder må/skal det være som det altid har været, selv menuen. Andre steder, skal alt være fornyelse.
Jeg skal afsted lørdag den 8/12, dagen ligger fast hver år, det er kun for ansatte, og foregår på arbejdspladsen. Der er afprøvet med nye tiltag uden større succes, derfor bliver det som “altid”. Jeg glæder mig.
Catarina
2. december 2019 at 11:28Det var virkelig en skøn oplevelse og alle smagsløg blev forkælet 😊
Her i firmaet er det os i personaleforeningen der finder ud af, hvad vi skal og hvor vi skal spise hende. Så det er meget forskelligt. De sidste 2 år der julefrokosten blevet holdt i kantinen, nettop for at prøve lidt andet. Men I år, ville vi ud og oplevet noget. Faktisk har det været sådan de steder jeg har arbejdet, siden 2000, så det er dejligt at det ikke altid skal være den traditionelle julefrokost. Den har vi derimod, til frokost den sidste arbejdsdag i firmaet hvor vi også har pakkeleg, inden vi ønsker hinanden glædelig jul og går hver til sit, men en gave fra Chefen 🙂