Menu
Livet

Undervogns tjek

Overskriften siger det hele, men så alligevel ikke. For her er ikke tale om en bils undervogn, men det tjek kvinder får tilbudt ca. hver andet år. Har du gættet hvad jeg taler om? Det har du nok hvis du er kvinde 😉 Jeg taler selvfølgelig om livmoderhalskræftundersøgelsen (wooo det er faktisk et ret langt ord 30 bogstaver) nå… men tilbage til tjekket.

For et par uger siden modtog jeg et brev i e-boks om, at nu igen var tid til screening for celleforandringer. Jeg er sådan indrettet, at jeg tager imod alt hvad der forslås/tilbydes af forebyggende undersøgelser, uanset næsten hvad det så end er. Heller være på forkant end på bagkant. Så da brevet kom, ringede jeg til min læge for at bestille tid. Jeg fik en tid i går eftermiddag, et kvarter efter endt arbejdstid, så det kunne ikke passe bedre. Dejligt!

I mandags kom der en mail rund i firmaet, at firmaet igen i år, betaler for en influenzavaccine. Jeg ringede prompte til lægen og spurgte om det ikke var muligt, at få en influenzavaccination når jeg nu alligevel skulle derop torsdag. Det var der selvfølgelig ikke noget til hindre for.

Jeg ankom til lægehuset med maske og håndsprit. Efter at jeg havde registreret at jeg var kommet, betalte jeg for vaccinationen og fik kvitteringen med, så vores bogholder på jobbet kan få den til regnskabet og overføre de 300 kr til mig. Jeg gik derefter udenfor for at vente, som vi skal. Hold nu op hvor var vi mange der stod ude i solen og ventede på at bliver ringet op, så vi kunne komme ind. Efter lidt tid, ringede doktoren og bad mig komme indenfor.

Vi indleder med lidt snak om hvordan jeg har det og hvordan overgangsalderen forløber, inden vi gik i gang med det jeg nu var kommet for. Alt forløb efter planen og den gode doktor var rigtig god. Det var en af de læger i lægehuset som jeg ikke før har været inde ved, men sikke en behagelig overraskelse. Stikket kunne jeg ikke mærke og det blødte heller ikke da ham tog nåle ud. Ligeledes mælkede jeg heller det lille skrab, så alt i alt en dejlig behagelig konsultation. Nu kan jeg gå et par år igen inden jeg måske skal afsted igen. Lækket!

Go’ fredag. Vi ses.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

4 kommentar

 • Kirsten/Helt ude vestpå
  2. oktober 2020 at 23:42

  Dejligt at høre tingene gik glat og smertefrit. Måske min læge kunne komme på kursus hos din, for det er bestemt ikke hendes spidskompetence at tage et skrab ha-ha…

  Jeg tror det er fornuftigt at blive vaccineret i år. Godt nok plejer jeg ikke sådan at blive ramt af influenza, men for at være på den sikre side har jeg også bestilt tid til en vaccination, både for influenza og lungebetændelse.

  God weekend 😀

  Kh.
  Kirsten

  Reply
  • Karin
   3. oktober 2020 at 07:44

   Jeg havde helt “glemt” denne undersøgelse. Da jeg ikke har haft min livmoder/livmoderhals i 15 år. Kan godt huske disse skrab. Og havde jeg været intakt, havde jeg fortsat.
   Godt du får denne vaccine, jeg har også bestilt tid.
   God weekend/lørdag, til dig.

   Reply
   • Catarina
    3. oktober 2020 at 08:28

    Ha ha, jeg jeg ville også have glemt det hvis jeg ikke havde haft “noget” dernede – for det er normalt ikke de fedeste undersøgelser, men denne gang var jeg tilsyneladende heldig og hvis det fortsætter sådan fremadrettet, er det dejligt 😀 Ja, vaccinen har jeg valgt nu de også anbefaler man får den pga. risikoen for at få begge dele (corona og influenza) samtidig 😀
    Du ønskes også en dejlig weekend Karin 😀

    Reply
  • Catarina
   3. oktober 2020 at 08:26

   Jeg var også helt og aldeles overrasket over hvor smertefrit det forløb og hvis jeg er heldig at han er der næste gang jeg skal afsted, så vil jeg virkelig gerne ind til ham igen. Jeg hvor også valgt at få influenzavaccinen i år pga. coronen og de anbefalinger de kommer med omkring det. Så nu er forhåbentlig dække ind for denne vinter 😀
   Du må også have ne god weekend sammen med hund og mand 😀

   Reply

Skriv en kommentar