Menu
Bloggeriet

WordPress billedoptimering

Man siger, at et billede fortæller mere end tusind ord.

Billedoptimering

Allerede da jeg startede bloggen her i 2006, vidste jeg at jeg ikke bare sådan kunne uploade mine billeder som de blev taget. De skulle reduceres i størrelse og jeg lavede derfor en Action i Photoshop, som klarede det for mig, så jeg ikke manuelt skulle gøre det for hvert eneste billede. Jeg havde selvfølgelig også allerede lave de fornødne indstiller i maskinhuset her på bloggen, så jeg var klar.

Alt gik som smurt indtil starten af 2012, hvor jeg fik besked fra mit webhotel, at mine billeder begyndt at fylde for meget – jeg havde og har rigtig mange billeder. Da jeg havde ikke lyst til at skulle betale for ekstra plads/trafik (plads er = trafik d billeder loades hver gang), men heller ikke ville gå på kompromis med billedekvaliteten, eller for den sags skyld slette billeder fra gamle indlæg, forhørte jeg mig lidt rundtomkring. Jeg talte bl.a. med Jakob Kjøller, en fotograf som jeg i mange år, har haft kontakt med igennem de sociale medier, Jakob anbefalede mig, at bruge et plugin, som kunne komprimere billederne yderliger, uden at billederne tog skade af det ved visningen.

Nedenstående plugin, har jeg brugt siden jeg fik det anbefalet af Jakob og jeg har, til dato ikke haft problemer med at billederne fylder for meget.

WordPress

Det næste lille tip, er til når du bare vil lavet et hurtigt indlæg, men ikke gider at sidde og “fedte” med dit fotoredigeringsprogram, men bare vil skive og smide billeder på dit indlæg. Til det fandt jeg et andet lille plugin, som hjælper med at reducere størrelsen, selvom billedet kommer direkte fra min telefon eller mit kamera. Nedenstående plugin, funger også fortrinligt hvis jeg bruger WordPress appen, for som med andre plugin, så sker alt i baggrunden og du lægger ikke mærke til noget. Ligesom mit webhotel heller ikke mærker noget.

Heller ikke med ovenstående plugin, går jeg på kompromis med kvaliteten og jeg må sig, at det efterhånden ikke er mange indlæg der ryger forbi min lille hjemmestrikkede Action i Photoshop, for dette plugin gør underværker når du lige har taste dine maksimale billedeværdiger ind.

Jeg håber du kan bruge disse små tips og hvis du har andre plugins eller nogle du synes du vil anbefale, så skriv endelig en kommentar nede i kommentarfeltet.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

5 kommentar

 • Karin
  10. januar 2021 at 11:43

  Tak for gode tips.
  Jeg redigere ikke mine billeder, har ikke Photoshop kun et gratis program. Og mange gange er mine billeder taget med mobilen, i et øjeblik hvor der ikke er taget stilling til andet end det øjet ser. Derfor er mine billeder naturelle.
  Tænkte dog det var en ide at skabe plads, og måske lette det lidt når jeg laver indlæg direkte fra WordPress appen.

  Reply
  • Catarina
   10. januar 2021 at 12:43

   Velbekomme 😊
   Nu ere billederedigering og billedeoptimeren ikke det samme. Jeg redigere heller ikke mine billeder, men jeg optimere dem (beskær – laver filen fysisk mindre) sådan art de kan komme på nettet – som jeg også skriver i indlægget 😀 Dvs. at siden loades hurtigere og specielt når jeg har mange billeder 😀

   Reply
   • Catarina
    10. januar 2021 at 12:45

    PS. Alle mine billeder fra sommerferien er også taget med mobilen, men mobilerne i dag laver så store billedfiler at det er nødvendigt at reducere filstørrelse inden de kommer på nettet 😀

    Reply
    • Karin
     10. januar 2021 at 13:13

     Takker. Dejligt at lære noget nyt.
     Alle mine billeder ligger som de er taget, filformat, størrelse etc. Og jeg troede det var min pc der var langsom 😂
     Må snart finde tid fra til at sætte mig ind i dette, inden jeg rammer max plads. 🤣😂

     Reply
     • Catarina
      11. januar 2021 at 17:11

      Det er altid dejligt at lære nyt og aldrig for sent. Ha’ en god aften 😀

      Reply

Skriv en kommentar