Menu
Camping i Europa / Campingferie 2020

Andelot-Blancheville og Chaumont

Vi er sådan nogle mennesker der godt kan lidt at lande, efter at have kørt en pæn slat kilometer og til Frankrig er der altså en del. Da vi var kommet godt på plads på campingpladsen, nød vi de første par dage med at få handlet lidt ind, læst en del og bare hygge os i hinandens selskab.

Vi tog op i den lille by Andelot-Blancheville, som campingpladsen ligger i udkanten af for at snuse lidt rundt. Men som så mange andre helt små byer, så var der heller ikke meget at komme efter. De havde dog en lille café som vi besøgte et par gange for at få lidt kaffe og se på de mennesker der kom der. Det var tydligt at alle kendte alle, men sådan er det jo også herhjemme.

På det lille torv i byen, var der ud over en parkeringsplads, et lille hotel, en bager, en aviskiosk, postkontor og den lille café, alt andet var lukket og de butikker der før have være små tøjforretningen, var også lukket. Til trods for det, var der nu meget hyggeligt.

Chaumont

Efter vi havde tilbragt nogle dejlige afslappende dage på campingpladsen, tog vi en tur ind til den nærmeste større by Chaumont, som ligger 20 km Andelot-Blancheville. Vi havde ikke forberedt os på hvad der var at se, ej heller havde vi nogen plan, vi ville egentlig bare slentre lidt rundt derinde.

Når vi er på ferie så kører vi altid efter skiltene til byens centrum, på den måde finder vi som regel en parkeringsplads nær bymidten. Det gjorde vi også her og det var endda ved banegården. Da det var en sommer med Covid-19, så var alle parkering i byen gratis, og for at vi alle forstod det, så var alle standere pakker ind i sort plast.

Da vi havde gået rundt og nydt byen og ikke mindst udsigten over landskabet og byens tage, kom vi forbi gågaden og den indendørs markedsplads. Vi blev enige om, at der kunne vi godt smutte ind og snuse rundt. Ved dørene var der vagter som skulle sørge for at de handlene og vi andre, sprittede af og havde mundbind på, ligesom de også sørgede for at vi ikke var for mange derinde. I bygningen skulle vi også følge en nøje udvalgt rute rundt og alle tiltagene fungerede upåklageligt.

Vi nød nogle timer i byen og fik handlet lidt, så da vi midt på eftermiddagen igen satte næsen hjem mod campingpladsen var vi klar til at smække benene op inden vi gik i gang med aftensmaden.

Hvis du ikke har fået læst de foregående indlæg fra vores sommerferie 2020, kan du læse dem her.

2 kommentar

 • Karin
  10. januar 2021 at 11:52

  Det at ferien foregår i rolig og afslappet tempo rammer lige plet her.
  At se blå himmel, let påklædning og masser af sol, giver udlængsel eller bare god sommer ☀️
  🤞 fingre for 2021 sommeren giver plads til 2020 sommeren. Bare ikke vejrmæssigt her i DK, for juli var kold og våd.

  Reply
  • Catarina
   10. januar 2021 at 12:44

   Jeg glæder mig over sneen, men jeg ser lige så meget frem til at foråret begynder og det hele igen springer ud. Ligesom jeg glæder mig til endnu en sommerferie i campingvognen. 😀

   Reply

Skriv en kommentar