Menu
Camping i Europa / Campingferie 2021

En boganbefaling

Nå det er gråt og vådt udenfor og der ikke er andet man skal, end at hygge sig, så elsker jeg, at have alverdens tid til at side og læse! Det er noget man kan, uanset om det er regn eller solen skinner, når man er på camping. Vi er sådan indrettet, at vi ikke behøver at fitle og fare rundt, når vi er på ferie. Vi skal også huske, bare at være til og være sammen, uden at skulle noget. I dag står den på regn og det betyder, at der er muligheden for at sidde i campingvognen, og nyde den sagte trommen af regn på taget, mens vi læser og taler om alverdens ting.

Tid, læsning og den dårlige samvittighed

Jeg har med vilje gemt nogle af de bøger jeg har sat mig for at ville læse i år, til netop sommerferien. Der er noget helt og aldeles skønt ved, at have oceaner af tid til, at læse i mange timer, uden at skulle/burde gøre noget andet. Det jeg mener er; at den der dårlige samvittighed over ikke at lave noget, på en eller anden måde, altid er tilstede. Ligesom da vi havde huset, der var altid liiiige et eller andet jeg kunne lave. Jeg er sådan indrettet, at jeg har svært ved at slappe helt af, før eks. rengøringen er gjort, haven shinet op eller eller…. og på den måde bliver det ikke til så meget afslapning og læsning i hverdagen for mit vedkommende.

Bryster skal hoppe når man hikker

Den ene bog, som jeg startede på så snart ferien blev skudt i gang er; “Bryster skal hoppe når man hikker”. Det er en åbenhjertig samtalebog af og med Hella Joof og Karen Thisted, udgivet på Politikens Forlag 2018.

Jeg har virkelig glædet mig til at læse denne bog, for jeg var sikker på, at de damers humor, dynamik og åbenhjertelighed ville være en fornøjelse at læse, også selvom jeg normalt ikke er til bøger skrevet som samtalebøger.

Mens jeg læste bogen følte jeg, at jeg sad som en flue på væggen, mens jeg overværede de forskellige emner blive taget op af Hella Joof og Karen Thisted. Det er som sagt skrevet som samtalebog, så man læser både Hellas og Karens reaktioner og dialogen mellem dem. Nu skulle man tro, at det ville blive en kedeligt eller livløst omgang, men den er tværtimod levende, humoristisk, varmt og meget nærværende.

Det er nogle rigtig gode emner, jeg som læser blev præsenteret for – lige fra kærlighed, venskab, at vokse op, familie, relationer og eksistentielle spørgsmål. De to kloge damer formåede virkelig at sætte mine tanker igang og man følger deres liv fra barndom til voksenliv. Det er samtidig også en biografisk beretning fra to stærke damer. Hvoraf det kun er Hella der er tilbage, da Karen Thisted jo som bekendt døde i marts 2020 kun 73 år gammel.

“Bryster skal hoppe, når man hikker” af Hella Joof & Karen Thisted er en bog, som jeg på det varmeste kan anbefale. Det bedste ved bogen er selvfølgelig indholdet, men selve udtryksformen af bogen er også helt fantastisk og det er bestemt ikke sidste gang, jeg vil kaste mig over en samtalebog, hvis den er skrevet så levende som denne bog.

Bogen er lånt og læst via eReolen. eReolen er bibliotekernes landsdækkende gratis tilbud med e-bøger og lydbøger. Find eReolen-appen i Google Play eller AppStore eller besøg deres hjemmeside.

2 kommentar

 • Karin
  17. juli 2021 at 09:19

  Regnvejr, har set områder i Frankrig har været mere våd end andre, håber det kun var 1 dags regn.

  Ferie er = læse, helt enig. Jeg kan så ikke e-bogen, mine øjne kan ikke skærmen så længe, derfor er papiret/bogen stadig at foretrække for mig, så må jeg undvære andre ting i kufferten. Heldigvis kan jeg også lydbøger, dog skal, jeg være helt alene, uden sanseindtryk.
  Biblioteket her i byen har heldigvis haft en bogud/aflevering under nedlukningen, så jeg er ikke gået ned på muligheden for at læse.

  Ønsker dig/jer en dejlig weekend og ferie.

  Reply
  • Catarina
   20. august 2021 at 19:15

   Har du evt. prøvet en rigtig bogs læser, de skulle efter signe være som papir, da lyset er anderledes end på en iPad?

   Reply

Skriv en kommentar