Menu
Hua Hin 2021-2022

Hua Hin Artists Village

I går søndag kl 15 inviterede Anita på en lille tur lidt vestpå her fra Hua Hin. Vi skulle besøge Hua Hin Artist Village (Hua Hin kunstnerby) som har åben fra tirsdag til søndag fra klokken 10-17. Entreen for børn er 20 THB (4 kr.) og sølle 40 THB (8 kr.) for voksne. Vi fangede en Tuk Tak ude på vejen og da vi havde læst at det ville være smart at få chaufføren til at vente men vi besøgte kunstnerbyen, spurgte vi hvad en sådan tur ville koste. 600 THB for at køre derud og retur med venten. Turen vestpå tog os et smut forbi togstationen, inden vi kørte mod bjergene. Vi endte dog ikke i bjergene, for der var kun en ca. 5 km tur hvor vi blev luftet godt igennem af vinden. Dejligt!

Hua Hin Artist Village

Hua Hin Artist Village blev grundlagt i 2007 af Mr. Chumpol Donsakul, en kunstsamler, og en kunstner ved navn Mr. Tawee Kesa-Ngam. Deres gensidige kærlighed til kunst resulterer i dette galleri. Hver kunstners atelier er bygget beskedent og ofte af genbrugsmaterialer.

Kunstnerlandsbyen er hjemsted for omkring femten kunstnerfamilier, de fleste af dem har deres eget atelier på stedet. Nogle af deres kunstværker omfatter træskærearbejde, lerskulptur, smykker og kostumedesign, antik kunst, fotografi, akvarel, oliemalerier og samtidskunst.

De 4 zoner

Kunstnerlandsbyen er opdelt i 4 zoner. Den 1. zone er et kunstgalleri, som udstiller værker af kunstnere på masterniveau og værker af moderne kunstnere. Den 2. zone er Hua Hin kunstnernes bolig og atelierer, hvor kunstværker skabes. Den 3. zone er Ban Din (lerhus), som viser lerskulpturer af Mr. Dee og Mrs. Angun. Den 4. zone kaldes Drawing House. Hvor man kan deltage i tegnekurser af læreren Mr. Nang.

Der var mange fine malerier og helt sikker også mange som ville gøre sig fint hjemme i Odense, men de var også ret så store og ville være lidt af en prøvelse at få med hjem. Billige var de heller ikke. Prisklassen lå fra 2500 TBH for nogle af de billigste og for nogle at de store var prisen fra 50.000-100.000 TBH. Vi købte ingen malerier, men nød bare udstillingen og den spøjse måde hele galleriet/kunstnerbyen var indrettet på. Selvom mand ikke kan bruge mange timer derude, så er det alligevel en tur jeg kan anbefale.

Da vi havde set nok, tog vi tilbage til byen og bad chaufføren om at stoppe oppe for enden af natmarkedet, hvor vi ville ind på Hua Hin Seafood og få en Kylling Panang.

2 kommentar

 • Karin
  10. januar 2022 at 19:42

  En dejlig udflugt/afbræk i slapper ferien. Der er brug for lidt kulturelt til at krydrer sjælen.
  De entrepriser er da helt vildt billig. Og tænk der så er så dyre værker.

  Reply
  • Catarina
   13. januar 2022 at 12:33

   JA, endelig noget der havde åbent og så var det noget andet end bare et almindeligt museum eller noget i den retning 😉

   Reply

Skriv en kommentar