Menu
Livet

Energikrise

Ja, det er jo efterhånden ikke gået nogen forbi, at der nok bliver en knaphed på energiforsyningen her den kommende tid, på nær lige noge enkelte personer, som slet ikke følger med – (sådan nogle kender jeg. Desværre).

EnergiFyn app.

Vi følger meget med i priserne på el og har begge EnergiFyn appen installeret, sådan at vi kan se hvornår strømmen er billig og derfor tilrettelægge hvornår vi f.eks vasker tøj og bruger ovnen. Selvfølgelig bruger vi ovnen, uden for den billige periode, men det er mest når der kommer gæster. Vi er faktisk ret så gode til at sparre også før det blev “nødvendigt”. Ingen måneder er over 150 kWh. Januar og juli var vi på ferie, men ellers ser det godt ud. Og så skal jeg også minde om at Manden jo er stoppet på arbejdsmarked og dermed er hjemme i dagtimerne.

Vaskemaskinen og opvaskemaskinen

Vi sørger for at vaskemaskinen og opvaskemaskinen er fyldt inden de sættes igang. Tørretumbler har vi ikke da jeg elsker tøj der har hængt til tørre udenfor, det er jo så også let, når man har en overdækket altan, det er det jo ikke alle der har.

Philips Hue lysdæmper

Lyset har vi altid slukket efter os også da vi havde hjemmeboende børn, så der kan vi ikke spare. Vi har Philips Hue pærer i det fleste lamper og da de er med lysdæmper, så har vi dem lige pt. sat på minimum. Senere når det bliver rigtig mørkt, så kommer de på på 35 %, det er det vi plejer at have dem på og det fungere og dermed bruger de ikke meget ret meget strøm, heller ikke selvom de derpå nettet hele tiden.

Der er gået lidt sport i den

Ikke for at pudse glorien, men vi har faktisk altid være meget beviste om ikke at fråse, hverken el, vand eller varme. Ikke at vi har haft det koldt, med mindre man synes at 22 grader er koldt. Nu men nu er der ligefrem gået sport i den, sådan at vi hver dag holder øje med hvornår el’en er billig.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

4 kommentar

 • Anonym
  9. september 2022 at 08:34

  Det samme her Catarina, men jeg har nu også altid tænkt over, hvor der kunne spares, da der kun er en indtægt i huset. Såsom det store tv bliver kun tændt til nyhederne, og vil jeg se film/serier, så foregår det på pc eller iPad . Her er der også gået sport i den, så jeg ligger på omkring 130 til 135 kwh månedligt. Tror ikke jeg kan få det længere ned, men vil da prøve.
  God weekend, når du når dertil 🙂

  Reply
  • Catarina
   9. september 2022 at 21:27

   Ja, men én indtægt så skal der også tænkes lidt mere over hvad pengene går til, det kan jeg sagtenshuske fra da jeg var alene og også da jeg var alene med Christian (yngste sønnen). Nyere tv bruger faktisk ikke så meget i dag, så det bruger vi til alt der har med tv at tre. Vi bruger så ikke Netflix, eller nogle af de andre betalende streamingtjenester, men gør flittigt brug af dr. app’en, her i efteråret og vinteren.
   Vi mener heller ikke vi kan då den meget længere ned, men selvfølgelig er det da muligt, hvis vi virkelig skære mere væk, men vi skal jo også leve lidt .
   Tak for din kommentar og rigtig god weekend. 🙂

   Reply
 • Karin
  17. september 2022 at 09:57

  Du så jeg også havde et lille skriv, dog med om ovnen var helt bandlyst?

  Jeg kan ikke prale af så lavt et forbrug. Dog tror jeg at jeg kan nærme mig. Skiftet af køleskabet i juli har givet pote, måske har det gode vejr også haft en indflydelse. Det med at tørre tøj ude uden halvtag mm. så er der brug for godt vejr. Hvis det regner benytter jeg soveværelset. For der er vinduet åben 24/7 – 365 dage om året næsten, ikke når grillen eller det blæser så gardinet blafre, eller minusgraderne er så voldsomme jeg ikke kan holde varmen under dynen.

  Havde besøg af Otto torsdag/fredag. Jeg havde vasket hænder, og da var vandet lunket fik jeg skæld ud, 😉 Så da han stod op fredag morgen, gik han rundt i hele huset for at tænde lys, klokken var 5.00, så var det min tur til at sige hm. vi skal da kun tænde det lys vi skal bruge 😉. Og da vi så var på vej ud, huskede han lige at sige, at der muligvis var tændt lys i mit meget lille vaskerum, det havde jeg så husket at slukke, men så godt. På turen kom snakken så på om det var billigere at lade mobil, IPad mm op i bilen end inde i stikkontakten, for diesel var jo blevet billigere nu. Gode tanker fra den 7 årige. Han kommenterede også at diesel igen var billigere end benzin.
  Jeg havde alt slukket ugen vi var i Berlin, dog ikke køleskab og fryser, da benyttede jeg 0.90 kWh pr. døgn, ved det kan være min kummefryser der trækker mest. Står dog mellem en meget gammel tv skærm eller udskiftning af kummefryseren. Jeg er ikke glad ved at skifte før det ikke kan laves mere, reservedelen er lige så dyr som et nyt.

  Reply
  • Catarina
   19. september 2022 at 19:00

   Ja dt gjorde jeg Karin. Her er den ikke bandlyst, men den bruges kun når strømmen er billig, det betyder så at den ene dag, spiste vi flæskesteg kl 2 om eftermiddagen. Jeg vil ikke indskrænke mig, men der er gået sport i den, men vi skal også leve, specielt med at det der foregår i verdenen. 🙂

   Ham Otto er ret skarp og jeg er sikker på at børn i dag opfanger meget mere end hvad vi gjorde da vi var børn, selvom jeg husker oliekrisen, så mindes jeg ikke at jeg som sådan undværede noget. 😉

   Vi havde også køleskabet/fryser i gang da vi var på ferie, og der brugte vi 0,17 kWh, så det var ok. Vores tv er også ret gammelt, men derfor udskifter vi det ikke, men slukker når vi har set hvad vi vil, igen vi skal også leve og jeg smider ikke noget ud før end er udtjent. 😀

   Reply

Skriv en kommentar