Så blev årets saltmandler også lavet. Ikke at de tager så lang tid at lave, det er bare det der med lige at komme igang.
Hvis du nu selv sidder og har lyst til, at kaste dig over sådan en gang saltmandler, ja så får du opskriften her:
Ingredienser:
• 200 g mandler
• 2 dl vand fingrevarmt
• 3 spsk fint salt
• 10 g smør
Bages i ca. 20 min. ved 150°.
Fremgangsmåde:
Overhæld mandlerne med vandet. Tilsæt salt under omrøring og rør til saltet er opløst. Stil mandlerne tildækket i ca. 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med smørret som du lige skære ud i små bitte klumper. Bag mandlerne midt i ovnen – husk at vende mandlerne 2-3 gange, når smørret er smeltet. Lad saltmandlerne køle af på en bagerist med bagepapir.
4 kommentar
Ann-Christine
23. december 2009 at 09:02Mmmm, elsker saltede mandler. Jeg kunne godt finde på at kaste mig ud i sådan en omgang. Mums.
Rigtig glædelig jul
Catarina
23. december 2009 at 09:16Ann-Christine
De smager bare fantastisk og er det dejligt indslag i den søde tid – der kommer ligesom ballance i regnskabet. 🙂
Du og familien må også have en glædelig jul. 🙂
Hygsom og flittiglise-dag
2. september 2010 at 20:48[…] til spinning, hældte jeg vand og sukker på et par nævefulde mandler og fik dem smidt i ovnen. Saltmandler sammen med enmojitoo, er slet ingen ringe […]
Lakridsmandler – Catarina.dk
17. september 2021 at 17:06[…] der findes. Jeg bruger dem i min Granola/hjemmelavede müsli, jeg laver brændte mandler til jul og saltmandler til mellem jul og nytår. Og nu har jeg også lige lavet […]