Menu
Dagligdagen

Mine vaner omkring Google Reader

Som mange nok ved, bruger jeg Google Reader til at læse blogs i. Jeg er, først for et par dage siden, begyndt at abonnomere, på mine egne feed og opdagede til min gru, at mine feed blev vist som resume i min Google reader og det brød jeg mig bestemt ikke om og skyndte mig at få det rettet. Jeg har nemlig selv, nogle vaner omkring min måde at læse feeds på. En del har, i deres blogs indstillinger, sat deres indlæg til kun at vise et resumé, (som jeg, indtil for nyligt) og det er også fint nok, men det får bare ikke mig til at åbne for siden. Jeg skal kunne læse hele indlægget i min reader og hvis jeg så ønsker at kommentere på det, så åbner jeg for siden. Det tæller selvfølgelig ikke i sidens statistik, eller det tror jeg ikke det gør, hvis jeg ikke åbner, men jeg gider ikke klikke flere gange, for at læse et indlæg, så springer jeg heller over. En del blogs i min reader har på den bekostning også måtte lade livet. Sorry.

I sjældne tilfælde gør jeg dog en undtagelse og åbner en side, hvor indlægget ikke vises helt, men det er mere fordi, det så er ved at være længe siden, jeg sidst smed en kommentar det pågældende sted.

Jeg tror, at mange har det på samme måde, alt går stærkt og vores tid er ikke til mange klik – vi skal have serveret de “nyhedder” vi gider læse, i et rimeligt flow og derfor er for mange klik, for at nå nyheden, lig med et no-go. 😉

0

42 kommentar

 • Anne
  19. marts 2010 at 07:26

  Det samme gør jeg..tænk hvis man kunne lægge en kommentar der i google readeren også, det ville være genialt 🙂
  (færre klik )

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 07:36

   @Anne: Ja, er du gal det ville være perfekt.

   Et par at WordPress bloggene, dem som ikke bruger eget hotel, der står det faktisk comment nede i bunden, men når man klikker, så åbner siden alligevel og så skal man bruge endnu et klik for at lukke. 🙂

   Reply
 • Marianne
  19. marts 2010 at 07:44

  *fnis* Jeg synes jeg kender titlen på to af dine mapper 😀
  Jeg læser primært også i google reader nogle få gider jeg åbne, men det bliver færre og færre. Tilgengæld er jeg meget imponeret over du har så få feeds – lige nu har jeg 24 mapper med feeds 😉

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 07:47

   @Marianne: 😆 ja et par af dem sendte du til mig og de har fået fyldt mere og mere på sig.

   Jeg har kun de tre mapper, men de indeholder tilsammen 115 abonnementer, det vil jeg nu ikke kalde lidt. 😀

   Reply
 • Helle K.
  19. marts 2010 at 08:03

  Min oversigt er altså ikke ligeså smart som din … det må jeg finde ud af.
  Jeg er heller ikke sikker på, at jeg forstår hvad du mener med at du skal åbne for at læse, det synes jeg aldrig at jeg gør????

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 08:43

   @Helle K.: Oversigten kan ændres over under indstillinger og læseindstillinger. 🙂

   Hvis du går ind på nogle af “de kendte” feed, så er det kun noget af indlægget du kan se og du skal åbne deres side for at læse hele indlægget, altså helt ind på bloggen. 🙂

   Jeg er på Skype hvis du skal have hjælp. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  19. marts 2010 at 09:04

  Catarina: Jeg prøver lige at kigge nærmere … jeg fik lige åbnet noget, nu kan jeg ikke finde ud af at lukke det igen 😉

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 09:33

   @Helle K.: 🙂 ja det kan jo ske.

   Reply
 • Arduinna
  19. marts 2010 at 09:48

  Tak tak tak…. Det er ganske få blogs der bliver på min liste, når det kun er uddrag jeg kan læse…. Du var så 1 af 2, som nu så er skåret ned til kun at være 1 blog….. Dejligt

  Selvfølgelig er det rart at man kan se at der har været gæster på bloggen, men helt ærligt, de fleste skriver vel mest blog for deres egen skyld….. Og så betyder det besøgstal jo ikke så meget 😉

  Jeg bruger selv Google Reader og nyder at jeg på den måde, let og enkelt kan læse med de steder, som jeg gerne vil….

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 10:14

   @Arduinna: Jamme velbekomme da, jeg er da glad for at jeg opdagede det. 😳

   Jeg tror desværre at der er rigtigt mange og jeg mener rigtig mange, som går rigtig meget op i hvor mange besøgende de har, både pr. dag, uge og måned. Tror også det er dem som har reklamer på deres blogge, for hvis en besøgende klikker på reklamen, så tjener de et par håndøre. 😉

   Jeg er rigtig glad for at bruge Google Reader og er samtidig også glad for at bruge google Chrome som browser med det plugin der sørger for at alle reklamer forsvinder også dem der måtte være på diverse blogs. 😉

   Reply
 • Helle K.
  19. marts 2010 at 11:10

  Jeg har fikset og fakset og nu lysner det – tak for inspiration, det er så dejligt at lære noget nyt 🙂
  Nu har jeg fx fundet ud af, at der findes en “næste indlæg” knap – før scrollede jeg som en gal 😉

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 11:12

   @Helle K.: Hvor er jeg dog glad for at jeg kunne hjælpe. 🙂

   Mine feeds kommer op på rækker under hinanden og så åbner jeg det første og derefter trykker jeg bare på næste knappen. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  19. marts 2010 at 11:11

  … og kun vise ulæste/nye indlæg istedet for alle – Jeg bliver så klog 🙂

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 11:14

   @Helle K.: Nemlig, det er det der er det smarte ved google reader. 🙂 Og hvis du nu havde Google Chrome som browser, så findes der en lille extension som ligger oppe i baren og fortæller om der er 0 eller 10 ulæste indlæg.

   Eks:
   https://www.catarina.dk/2010/02/16/google-chrome-extensions/

   Reply
 • Helle K.
  19. marts 2010 at 11:26

  DET er smart, det må jeg prøve 🙂

  Det er forresten sjovt, at du skriver om din google læser, jeg har haft et indlæg i tankerne – om de ting jeg ikke kunne få til at fungere … du kom først og løste mine problemer – det hjalp, at jeg så det på dit billede 🙂

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 11:43

   @Helle K.: Det er lidt sjovt at du har haft sådan et indlæg i tankerne, faktisk lid underligt også. 🙂

   godt du fik løst dine “problemer”. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  19. marts 2010 at 12:15

  Nu gik det så også lige op for mig, hvad du mener med et resume 🙂

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 12:55

   @Helle K.: 😆 bedre sent end aldrig. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  19. marts 2010 at 12:21

  Nå ja og så har jeg hentet crome – men den er altså ikke vild med skriften på overskrifterne på min blog 🙁

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 12:58

   @Helle K.: Det er ikke goodles fejl, men IE, da IE acceptere flere underlige ting end Firefox, Chrome, Safari osv. Du skal bare ind og rette det til denne under body:

   font-family: Verdana, Arial, Sans-Serif, ‘Lucida sans unicode’, ‘Lucida Grande’;
   så den ser sådan ud. 🙂

   Reply
 • Anita
  19. marts 2010 at 12:29

  Shit mand! Jeg har haft min blog stående på “resumé” i 100 år og en madpakke, fordi der var noget jeg i sin tid skulle afprøve. Jeg havde lykkeligt glemt alt om at sætte indstillingen tilbage til normal igen (fordi jeg ikke kan se nogen fidus i at abonnere på mit eget feed), men det fik du lige mindet mig om, så tusind tak for det 😀

  Tænk, så dobbeltmoralsk jeg har været længe, for jeg gider nemlig heller ikke blogs, som kun kan ofre et par bidder af en tekst. Tsk tsk…

  Endnu en gang tak for reminderen 😉

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 13:00

   @Anita: 😆 Velbekomme – nogle gange glemmer vi at rette tilbage når vi har “pillet”

   Du var én af de få jeg havde, men ikke åbnede særligt tid, nettop pga. dit resume. 🙂

   Reply
 • Esther
  19. marts 2010 at 14:45

  Jeg har endnu ikke fundet ud af overhovedet at bruge de dersens feeds, så når jeg læser blogs, åbner jeg min blogroll og højreklikker på hver enkelt link og åbner i nyt faneblad.

  Ca 10-15 min efter (har kun 1MBit forbindelse) er alle siderne så loadede og jeg kan gå i gang med at læse.

  Det fungerer okay, selvom jeg godt er klar over det ikke er optimalt. Især hvis folk ikke har skrevet et stykke tid, men så lukker jeg jo bare siden ned igen.

  Hvordan min egen blog fremstår i feeders (hvis den overhovedet gør det) har jeg ingen anelse om og jeg tør slet ikke begynde at pille i WP-maskineriet.
  Jeg havde så meget bøvl med at starte WordPress op så jeg kører også stadig på version 2.5.1.

  Hvis det så betyder færre læser, så er der ikke noget at gøre ved det. Jeg har bare ikke evnerne til at få min blog ført up to date på alle fronter.

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 15:24

   @Esther: Åh hvor synes jeg det er brand ærgerligt at du ikke har ture opgrader din blog så længe. Faktisk er det blevet så let nu, i de sidste mange ny versioner. WordPress klare simpelthen opgraderingen for dig og det tager kun 1- 1 -1/2 minut så er det klaret.

   Jeg er sikker på at der er mange der læser blogs som du gør og det er sørme da også helt i orden, sådan gjorde jeg da også i starten. 🙂

   Dit feed (det er noget der er lavet for dig i WordPress) vises faktisk som et resume i Google reader – hvis du vil have det lavet om, kan du bruge denne vejledning, og du kan ikke komme til at ødelægge noget (tror jeg)

   ->Gå i dit kontrolpanel
   ->Tryk på ”Indstillinger” i venstre side
   ->Tryk nu på den der hedder ”Læsning”
   ->Under punktet ” For hvert indlæg, vis” kan du vælge mellem ”Hele teksten” eller ”Resume” og der vælger du ”Hele teksten”

   Jeg synes du skal overveje at få bloggen opdateret da det derved også mindsker rissikoen for hackerangreb og andet snavs. Ligesom du holder din computer opdateret. 🙂

   Reply
 • Alice M
  19. marts 2010 at 15:00

  Åh åh åh..

  Jeg har det præcis som dig – irriterende kun med uddrag.

  Nu opdager jeg så til min gru at jeg selv kun er uddrag på google feed readeren.

  Vil du ikke være sød at hjælpe mig med en lille guide til hvordan jeg ændrer det i min wordpress blog således at hele mit indlæg kommer i readeren?

  Jeg kan simpelthen ikke finde det sted…

  irriterende…og tak for godt indlæg.

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 15:25

   @Alice M: Velbekomme. 🙂

   Faktisk vises dit feed i fuld længde hos mig, så det forstår jeg ikke lige, men hvis du vil tjekke indstillingerne, er dette måden at se det på.

   ->Gå i dit kontrolpanel
   ->Tryk på ”Indstillinger” i venstre side
   ->Tryk nu på den der hedder ”Læsning”
   ->Under punktet ” For hvert indlæg, vis” kan du vælge mellem ”Hele teksten” eller ”Resume” og der vælger du ”Hele teksten”

   Reply
 • Alice M
  19. marts 2010 at 16:05

  Hmm.. måske er det fordi at jeg bare kigger på de gamle indlæg.

  Nu checker jeg i alt fald lige for en sikkerheds skyld.

  Tusind tak for hjælpen

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 16:08

   @Alice M: Velbekomme. 😀

   Reply
 • Fru E
  19. marts 2010 at 16:43

  Øhhhh fisk. Er min blog så sådan én man ikke gider at læse? Jeg læser blogs på samme måde som Ester, klikker på dem via min blogroll. Aner hat om det andet du nævner her.

  Reply
  • Catarina
   19. marts 2010 at 16:57

   @Fru E: Hi hi, nej dit feed vises helt rigtigt og i fuld version. 🙂

   Der er ingen rigtig eller forkert måde at læse blogs på, jeg fortæller her bare om min måde. 🙂

   Reply
 • Esther
  20. marts 2010 at 10:52

  Allerførst tak for din lille vejledning. Jeg har været inde at ændre. Men om det så virker i folks readers – det ved jeg jo ikke? 😉

  Jeg ville skam også gerne have min blog up-to-date rent teknisk, men versionen efter min, er den hvor der skete gennemgribende forandringer i layoutet i kontrolpanelet og hvor jeg kunne læse, at folk havde deres hyr med det.
  Med tanke på HVOR meget bøvl jeg havde med bare at få lov til at køre WP, så tør jeg ikke.

  Jeg ville ønske jeg kendte en rigtig “bloghaj”, der var noget nær WP-ekspert, der havde tid til at sætte en hel dag af til at sidde hjemme hos mig og få styr på alt det tekniske bøvl, så der virkelig blev ryddet op på min blog ;o) Men – sådan en kender jeg altså ikke.

  Reply
  • Catarina
   21. marts 2010 at 20:51

   @Esther: Velbekomme. 🙂

   Du må lave et indlæg på bloggen hvor du beder om hjæp hjemme hos dig og så skerive dit postmummer, så er der nok en der melder sig. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  21. marts 2010 at 20:27

  Catarina: Jeg havde jo brugt Jenkins soom overskrift – ligesom i min header, men jeg kan ikke få den til at vise den, nu viser den en anden, men ikke jenkins … jeg arbejder videre 😉

  Reply
  • Catarina
   21. marts 2010 at 20:49

   @Helle K.: Du skal aldrig skive selve fonten men fontfamily, ellers virker det ikke i alle browsere. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  21. marts 2010 at 20:29

  Det undrer mig bare, at den så rigtigt ud – altså jenkins – da jeg brugte alm. google

  Reply
  • Catarina
   21. marts 2010 at 20:50

   @Helle K.: Det er fordi google ikke er en browser, men det er Google Chrome, det er to forskellige ting, men samme producent. Ligesom ecco sko og ecco støvler ikke ser ens ud. 🙂

   Reply
 • Helle K.
  22. marts 2010 at 07:07

  Det lyder rigtigt – selvom jeg ikke forstår det helt 😉
  Hvordan finder man ud af fontfamily?

  Reply
  • Catarina
   22. marts 2010 at 07:38

   @Helle K.: Du skal skrive sådan her og det skal stå i body.
   font-family: Jenkin, “Times New Roman”,Georgia,Serif;

   Grunden til at du skal skrive sådan, er at, hvis browseren ikke kendkender den første font, så tager den den anden osv.

   Du skal regne med, at det ikke alle fonts der kan læses af alle browserne. Der er visse font som simpelthen ikke eksistere i deres “hjerne”, og jeg tror kun det er IE der kan læse jenkins, og så alligevel ikke, jeg tror jeg kommer til at skylde dig et svar på, hvorfor Chrome ikke vil. 😉

   Reply
 • Helle K.
  22. marts 2010 at 07:15

  Jeg kan se, at jeg har skrevet font-family i Body – betyder det så, at google chrome ikke kan vise min skrifttype?

  Reply
 • Deborah
  22. marts 2010 at 07:18

  Jeg bruger bare RRS-feedet (feedreaderen) i Firefox, det synes jeg er helt fint. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skal rode google ind i det 😉 Men det er sikkert min fejl, men jeg har rigeligt at rode med.

  Reply
  • Catarina
   22. marts 2010 at 07:41

   @Deborah: Jeg har jo allerede en konto hos google og derfor bruger jeg den. Den kan jeg også bruge fra alle andre computere verdenen over. Og hvis mine to pc’er herhjemme går ned, så kan jeg altid komme til mange af mine ting. det er også det eneste mailprogram jeg bruger. 😉

   Man skal bruge det man selv synes er bedst og ikke hvad andre mener. 😉

   Reply
 • Læsevenlig og mobilvenlig
  13. august 2010 at 09:23

  […] vises. Marianne var så venlig at gøre mig opmærksom på at det var sket og det var jeg glad for, for som jeg tidligere har nævnt, så sletter jeg selv blogs fra min “reader” hvis de kun viser uddrag. Jeg har dog et […]

  Reply

Skriv en kommentar