Menu
Kunst, kultur, sport & mad

Ingen spinning i dag

I dag står den (meget mod min vilje) ikke på spinning. I dag har jeg nemlig en aftale, med et par meget meget klog mænd, ude på Syddansk Universitet, nemlig Holger Bech Nielsen og Bent Raymond som vil fortælle om:

Hvordan opstod naturlovene, grundstofferne, livsprocesserne og livet selv? Forudsætningerne for livet og dets processer er eksistens af grundstoffer, og forudsætningerne for grundstofferne er visse fundamentale naturlove. Hvad ved vi egentlig om virkeligheden? Man kan betragte naturens fænomener fra Universets begyndelse molekyleprocesserne til menneskets bevidsthed som materialistiske og matematiske mirakler, som forskerne søger at afmystificere med større eller mindre held, men hvor langt kan man komme ad den vej? Hvad er sandheden? Hvad er et menneske? Måske skal vi undre os over, hvordan vi er så fint indrettet til at opfinde eller opdage virkeligheden, for at vi ved mere end nogen¬sinde, det kan ingen betvivle. Her vil vi forsøge at trænge om bag virkelighedens facader for at få lidt mere hold på, hvad det er for en forunderlig verden, vi befinder os i og selv er en del af. Velkommen til virkeligheden – og vor viden om den.

Jeg glæder mig til en aften fyldt med spændende spørgsmål og måske nogle lige så spændende svar, i selskab med min spinningmakker Jette og forhåbentlig en masse andre. 🙂

0

8 kommentar

 • Helle K.
  30. november 2010 at 16:48

  God fornøjelse – det lyder spændende 🙂

  Reply
  • Catarina
   30. november 2010 at 16:59

   @Helle K.: Tak skal du have. Ja, jeg tror også det bliver rigtig spændende. 😀

   Reply
 • rejen
  30. november 2010 at 18:38

  God fornøjelse i aften, det lyder meget spændende….;-D

  Reply
  • Catarina
   1. december 2010 at 07:11

   @rejen: Det var rigtigt spænende. 🙂

   Reply
 • Jan
  30. november 2010 at 19:35

  Håber du har nydt Holger Bech Nielsen’s “show” 😉

  Jeg har haft fornøjelsen af ham et par gange inde på Niels Bohr Instituttet og jeg må sige, at jeg ind i mellem har tabt tråden – ikke på grund af emnet, men fordi jeg simpelthen blev betaget af hans tale- og kropssprog – det er simpelthen alle penge værd.

  Reply
  • Catarina
   1. december 2010 at 07:13

   @Jan: Selvfølgelig nød jeg Holger.

   Indimellem blev det lidt langhåret, men et super godt foredrag. 🙂

   Reply
 • Kaja
  30. november 2010 at 21:11

  Hej Catarina.
  Det er sørme da ikke noget dårligt bytte. Holger Bech Nielsen er en spændende mand. Håber du nyder det.

  Reply
  • Catarina
   1. december 2010 at 07:15

   @Kaja: Nej det var det bestemt ikke og det er også kun sådan nogle interessante indslag, som kan få mig væk fra spinningcyklen. Han var det bestemt værd. 😀

   Reply

Skriv en kommentar