Menu
Familieliv

Lillejuleaftensdag og aften

Dagen startede langsomt, men at jeg sov længe og derefter vækkede Søren mig med en dejlig te, inden han tog ud og fik handlet det sidste ind.

Efter morgenmaden, gik jeg i køkkenet og forberedte anden, som i år skulle langtidsstege. Da den var i ovnen, var der ikke andet at gøre end at vente til den var færdig.

De unge startede med at tage ud og handle den sidste julegave inden vi satte os og så Narnias Prins Caspian. Da filmen sluttede, var det tid til at anden skulle ud og trancheres. Derefter kom skovet sammen med et løg, nelliker og pepper over i en gryde med vand og har stået og småkogt i et par timer, hvorefter den blev siet og fonten reduceret til det halve. Da ovnen var ren, overtog risengrøden ovnen, mens de unge mennesker pyntede juletræet.

D71_4272D71_4264

D71_4274D71_4263

Nu er risengrøden spist, altså på nær det som skal bruges til ris ala mande i morgen og vi er mere end klar til i morgen. Og de unge mennesker er kørt til Beldringe for at se julelys og jeg sidder og slapper af ved siden af det smukt pyntede juletræ. Om lidt skal vi alle se Home Alone 2. I morgen har vi en hyggelig dag foran os, hvor der ikke er meget der skal laves, ud over en flæskestegen der skal i ovnen og de sidste par småting der skal laves, for jeg lavede nemlig også rødkålen i går. Jeg er i den grad på forkant med julemiddagen i år.

Nu er det tid til hygge. Igen 🎅

4 kommentar

 • Layoni
  24. december 2014 at 06:43

  En glædelig jul Catarina, til dig og din familie 🙂 må da lige love for du virkelig har styr over julemiddagen 🙂 det er så dejligt at være på forkant med det hele, så man ikke skal stå med det hele på en gang, og føler man tilbringer for megen tid i køkkenet, og så er det rart, at det meste af den “grove” opvask ikke er der den aften 🙂 vi holder juleaften ude hos de unge, som vi nu har gjort siden 1. barnebarn kom til verden. Det er noget nemmere for alle parter, og det er også dejligt og se de selv har nogen traditioner efterhånden 🙂 rigtig god juleaften til Jer alle Catarina, og tak for at måtte følge dig i din hverdag, og især de lækre opskrifter jeg har taget i brug en del gange 🙂 🙂

  Reply
  • Catarina
   24. december 2014 at 12:08

   Mange tak og rigtig meget i lige måde Layoni og mange tak for alle dine dejlige kommentarere igennem hele året. De luner mere endnd aner. 🙂
   Det er nemlig rigtig dejligt at have alt det store “grisserri” af vejen og kun have de sidste gryder der skal ordnes, inden ris ala manden skal serveres. 🙂
   De sidste 18 år har jeg også holdt julen herhjemme, nettop fordi der kom en lille knægt til verdenen og det er meget lettere at holde hjemme med sådan en størrelse. Vi har fundet vores måde at gøre det på og sådan tror jeg de fleste med tinden gør.
   Ha’ nogle dejlige juledage Layoni. 

   Reply
 • Karin Abildhauge
  25. december 2014 at 10:23

  Fantastisk det hele er så klar, og dejligt med alle disse skønne stunder du har fået bygget ind i dine forberedelser. Og skønt med fællesskabet omkring diverse to do.

  Det kan kun blive en dejlig dag og aften hos jer.

  Et forsinket glædelig jul til dig/jer. Og velbekomme, sikke i skal smovse.

  Reply
  • Catarina
   25. december 2014 at 11:15

   Det har været en mere afslappet juleaften end jeg længe har oplevet, for bare det at der var mere der var forberedt i forvejen, var dejligt og samtidig gik det ikke ud over hverken smag, eller oplevelse. 😀
   Håber du også havde en dejlig jul med alle dine skønne børn. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar