Menu
Livet / Skallebølle 2004-2021

Smuk magnolia og super service

Når der ikke er mange kvindelige ansatte på kontoret, ja faktisk er der kun mig og så hende der er nede på lageret, så ligger det ligesom i luften at det er os der sørger for gaver når vi er inviteret til reception. I morgen skal naboen som lige er blevet færdig med sit byggeri, holde reception og derfor er vi alle inviteret, men ingen af de kære mænd havde tænkt på en gave. Ved morgenmødet (det har vi hver mandag kl 9) blev der spurgt havd vi skulle have med som gave. Der blev diskuteret vin, kunst og andre sjove ting. Men så var det, at jeg foreslog, at nu da det er en helt bar grund og de endnu ikke har fået sået græs eller plantet noget andet, at de skulle have en pænt stort træ. Et magnolia træ eller et japansk kirsebærtræ, som de allerede her i foråret ville kunne få glæde af. Det blev enstemmigt vedtaget.

Jeg blev så den der skulle tage ned på planteskolen og få købt et træ. Jeg ringede til “min egen planteskole”, for lige at høre, om de havde magnolia træ/busk hjemme og om der i det heletaget var nogen på planteskolen, nu da sæsonen ikke helt er skudt i gang. Keld, som den ældre indehaver hedder, lovede at han nok skulle være der når jeg kom.

Da jeg, ankom til planteskolen, var Keld der og han have fundet tre smukke store træer frem til mig. Det ene var et flot klassisk magnolia træ, så var der et anden som jeg ikke kan huske navnet på, som også var flot og så viste han mig et Genie, som har en smuk dyb rød farve som blomstre i skåleform. Jeg valgte det klassiske til i morgen og da vi gik op for at betale, spurgte jeg Keld og han kunne binge det ud, da jeg slet ikke ville kunne få det store træ på lidt mere end 2 meter, ind i bilen. Det kunne han sagtens og det ville ikke koste noget. Sikke en service.

Lige som jeg havde betalt, besluttede jeg mig for, at jeg ville havde den smukke Genie hjem til det runde bed jeg gravede i efteråret, men som endnu ikke er blevet plantet til. Det ville stå flot i midten med en eller anden beplantning rundt om. Jeg spurgte og han også ville køre det ud til mig og det ville han selvfølgelig gerne, da det alligvel var på vejen. Lige som jeg skulle gå, sagde Keld, at det træ jeg ville have, faktisk skulle have spagnum i hullet så sådan en sæk, ville han lige tage med uden beregning.

Lidt i 4, trillede Keld op foran indkørslen og havde både træ og spagnum med. Træet til firmaet, havde han allerede været oppe med. Jeg bar træet op i haven og han tog den store sæt med spagnum og spurgte om den også skulle op i haven, hvilket jeg svarede ja til.

D71_7191

D71_7192

D71_7195

Nu da jeg alligevel havde en fagmand på matriklen, spurgte jeg ham om nogle buske jeg gerne ville have nede for enden af haven. Jeg har tidligere købt et par stykker af dem, men jeg ville gerne havde nogle flere, men nogle som var større. Han sagde, at dem fik han hjem inden længe, men jeg skulle være hurtig ude. Jeg spurgte så, hvornår det præcis var, og han blev så enig med sig selv om, at nu da han alligevel havde mit telefonnummer, ville han ringe når de kom hjem. Jeg laved så en bestilling på 15 og han ringer når de er klar til afhentning. Igen super service.

Nu står der en stort træ og bare venter på at komme i jorden, måske det allerede bliver en af de næste dage, da vejrguderne lover sol og 6-7°C. Nu efter at jeg har fået træet, ved jeg også at det skal være hortensia der skal pryde resten af bedet, så jeg skal lige have fat i Keld igen.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

10 kommentar

 • Helle K.
  16. februar 2015 at 17:10

  Det er da helt fantastisk med den havemand – så meget service løber man ikke på hver dag.
  Sikke en god ide med et træ til haven, det bliver de glade for.
  Det må være en dejlig arbejdsplads, jeg har altid haft det godt med at arbejde sammen med mænd, der er ikke så meget pis og hønsegård.

  Reply
  • Catarina
   16. februar 2015 at 17:30

   Ja, er det ikke. Jeg er også helt overraket at man kan få sådan en service her i 2015 😀
   Jeg er rigtig rigtig glad for den arbejdsplads, præcis af de årsager du nævner. En spade er en spade og der bliver ikke båret nag. 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  16. februar 2015 at 22:31

  En vidunderlig mandag, trods en bidende vind. Sådan en oplevelse fra din helt egen planteskole gør dagen fantastisk. Det er service i højt niveau, og må gerne råbes meget højt. Det er præcis sådan en service vi har brug for.

  Kender til det med at være i en mande verden arbejdsmæssigt. Jeg har valgt at holde mig i baggrunden, for hos os bliver tages hele armen, hvis der rækkes en lillefinger. Du var heldig, da du selv fik en gevinst med hjem til dig din egen have.

  Sjovt nok, mænd kan nu også finde på at kagle, det har jeg oplevet flere steder. Dog er det ikke babymos, og bleskift der kagles om 🙂

  Glæder mig til at se dit flotte bed, når du kommer så langt.

  Reply
  • Catarina
   17. februar 2015 at 07:22

   Det var virkelig en fantastisk oplevelse. Normalt når jeg komemr dernede, er det jo i foråret og der e rså mange mennesker, at det er svært t få en lille snak. Men det var virkelig hyggeligt lige at få vendt et par ting med ham og så bare den service. 😀
   Du har ret mænd kan også sludre, men det er på et helt andet plan, det er mere fakta over det og når tingene er sagt, så er de glemt igen. Der er ikke noget fnidder. 🙂

   Jeg skal nok vise billeder, når det hele er plantet til og selvfølgelig kommer der også billeder af træet når det springer ud. 😀

   Reply
 • Celena
  16. februar 2015 at 23:46

  I AM SO JEALOUS!!! 😉 xox Glad you get to enjoy it!

  Reply
  • Catarina
   17. februar 2015 at 07:23

   It awesome that spring is so near. 🙂 Hope that its not gonna be long before it hits you. 😀

   Reply
   • Celena
    17. februar 2015 at 11:56

    Måske i Juli 😉

    Reply
    • Catarina
     17. februar 2015 at 19:26

     Øv øv, der er vi sikkert på ferie. 🙁

     Reply
 • Pernille
  24. februar 2015 at 22:05

  Magnolia er en de af planter jeg drømmer om i vores lille bitte have. Jeg vidste ikke de kommer i så forskellige former. Nu bliver det svært, for jeg tror ikke vi har plads til mere end en, og Genie er da bare helt fantastisk smuk 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. februar 2015 at 17:50

   Det her træ bliver ikke så stort som de almindelige – men smukt er det og jeg tror da sagtens at I kan have det i jeres lille have uden at det virker for voldsomt. 😀

   Reply

Skriv en kommentar