Menu
Skallebølle 2004-2021

Flittig fredag

Min påskeferie blev allerede skudt i gang kl. 10 i går formiddags. efter en meget tidlig start, var jeg nemlig ferdig og klar til at smutte i arbejdstøjet og ud og lave lidt i haven. Jeg fik etableret et bed hvor Claus Dalbys valmuer og nogle af mine egne valmuer, nu er blevet sået. Jeg glæder mig til at se de lette skønne blomster stå i med mine “meget lette buske med hvide bær” jeg tror de kommer til at passe godt til hinanden.


~Beddet til valmuer – det ser ikke ud af meget nu, men jeg håber det kommer til at vælte op med de skønneste valmuer.

Derefter fik jeg revet en del mere mos op af, det er mest af alt ligner en mosplæne og ikke en græsplæne, hvorefter jeg gav det styke en planding af muld, nye græs frø og gødning, en gødning som også skulle reducere mos.

Da jeg havde fået lidt frokost kørte jeg på dumpen med em masse “skrammel”, som bare har hobet sig op i kælderen i vinterens løb. Det er faktisk ret sjovt, at komme på dumpen som kvinde, for man får rigtig mange smil fra alle de mænd som kommer med deres fyldte trailer. Og dem som passer stedet, kommer også hen til en, sikkert mest for at tjekke, at jeg nu også havde styr på, hvor de forskellige ting skulle hen. 😉 Men sådan noget har jeg altså styr på. 😉

Da jeg returnerende, valgte jeg at nu var tiden inde, til at tage livtag med et bed jeg gerne vil have etableret, men som kun var stukket af i græsplænen. Jeg vidste at det ville blive et knokkel, for under det meste af det der skulle blive til et bed, ligger der en masse rødder fra alle vores træer.


~Det ny bed som jeg fik gravet. God motion siger jeg.

Føj hvor var det hårdt og sikke mange rødder der var, men jeg nåede igennem og nu er det næsten klart til at blive plantet til. Jeg tro dog lige, at jeg må igennem én gang mere for se om jeg kan få det sidste “skidt” med.


~Mig i arbejdstøj. 😉

Da jeg havde nydt mit eget værk en stund og fået en smule at drikke, fortsatte jeg med at få revet lidt mos op. Måske jeg ligefrem kommer igennem hele plænen inde påske, hvis vejret ellers vil.

Jeg vil gerne have etableret endnu et bed eller to, men det er heldigvis i den modsatte side af plænen, så der er ingen nævneværdig rodvækst, så det bliver nok lettere at gå til.

Jeg glæder mig til det hele begynder at grønnes derude, for selvom jeg synes jeg når den del, så er det hele altså lidt trist at kikke på.

0

11 kommentar

 • Grundet tarvlhed
  27. marts 2010 at 07:34

  […] havearbejde, blev aftensmaden i går indtaget på Bryggeriet […]

  Reply
 • Sister Bonde
  27. marts 2010 at 07:50

  Når du nu er færdig der, så kom venligst her og fortsæt den gode mission 😀

  Det ser lovende godt ud.

  Reply
  • Catarina
   27. marts 2010 at 08:09

   @Sister Bonde: Tror jeg holder mit herhjemme, der er rigeligt at gå i gang med. 😆

   Jeg tror det bliver godt når det hele først grønnes og jeg kommer på planteskolen efter en stak planter. 🙂

   Reply
 • Tine
  27. marts 2010 at 08:27

  Husk at få investeret i et par akelejer 🙂

  Reply
  • Catarina
   27. marts 2010 at 10:54

   @Tine: Jeg har nu allerede en idé om hvad der skal i det bed og om der bliver plads til akelejer, det ved jeg endnu ikke. 🙂

   Reply
 • Tine
  27. marts 2010 at 18:04

  Ja, du har ret i, at der er uendelig mange muligheder. Det er det skønne ved at eje en have. Jeg glæder mig til at følge med i, hvordan bedet bliver.

  Det var nu heller ikke for at blande mig i din planlægning – husker bare en lille samtale om emnet fra sidste forår: https://www.catarina.dk/2009/05/14/akelejen-er-i-blomst/

  Dejligt med forår!

  Reply
  • Catarina
   27. marts 2010 at 19:02

   @Tine: Det er da rigtigt – ja så bliver jeg nød til at have nogen, men de må nok heller komme om “til de andre”, nej om til storkenæbene. 🙂

   Tak for påmindelsen Tine. 🙂

   Det er nemlig dejligt at foråret nu er kommet.

   Reply
 • Helene Maria
  16. september 2011 at 02:40

  Hej Catarina!
  Kigger lidt i din Blog indimellem, elsker billeder selv og have.
  Kom til at tænke over det med Pap mor,fik selv en papmor da jeg var i mine tidelige 20ere, det har helt klart udviklede sig til Bonus mor. Jeg tænker og fornemmer ud fra din blog at du helt sikker er i den katogori, bonus mor med stort B.
  Vil ellers gå “tiggergang” hos dig, vil høre om du havde nogle frø fra Claus Dalby valmuerne, som jeg måske kunne købe af dig? Uhh de er godt svære at få fat i, men har totalt forelsket mig i farven, elsker valmuernes silkeblade og måden de reflektere lys på, og ikke mindst billeder af dem.Tak for kiggene. Hej fra Helene Maria

  Reply
  • Helene Maria
   16. september 2011 at 02:44

   Flot blog, det glemte jeg lige.

   Reply
   • Catarina
    16. september 2011 at 06:40

    @Helne Maria – Takker, og ha’ en god dag. 🙂

    Reply
  • Catarina
   16. september 2011 at 06:39

   @Helene Maria – Velkommen til bloggen her, dejligt med nye læsere. 🙂
   Ja, jeg er nok en bonusmor, men har har vi bare altid kald det pap og det hænger nok bare ved. 🙂

   Jeg fik rigtig nok en pose med skønne frø fra Claus, men ikke én valmue kom op og blev til noget, ellers måtte du gerne have fået nogle frø. 😉

   Reply

Skriv en kommentar