Menu
Skallebølle 2004-2021

Næsten fin have (mest i billeder)

Fra jeg kom hjem og til lidt over 5 her i eftermiddag, har jeg gået og hygget mig med at nulle lidt i haven. Det er en, for mig perfekt måde at få lagt arbejdsdagen/ugen væk på. Græsset var det første der blev slået, for med de to omgange gødning der har fået her i foråret, kombineret med vand og den lune vi har haft, så gror det vildt meget.

Lige som jeg var færdig derude, begyndte det at småregne. Ikke meget, men sådan små fine dråber, som egentlig ikke gør én våd. Og den smule vand sammen med alt det grønne gør det heel endu pænere. Men altså, for mig behøver der altså ikke komme mere regn. Jeg vil have som og endnu varmere temperature, end dem der har været til eftermiddags.

_DSF4729
~Bedene og græsset er fantastisk lige nu, men om et par dage skal græsset sikker have en ture mere.

_DSF4731_DSF4737

_DSF4736_DSF4730

_DSF4732_DSF4733~Thujahæk til højre og den anden (som jeg ikke ved hvad hedder) til venstre.

Inden for de næste 14 dage, kommer Kim Havemand og klipper vores thujahæk der vender ind mod naboen, samt den hæk, som er nede ved den forreste skråning. Hækkene stritter gevaldigt og specielt den på skråningen som det sikkert kan fornemmes på billeder ovenfor.

_DSF4734

Midt i den strittende hæk nede på skråningen, står denne lille smukke gule sag. Den vokser utroligt langsomt, men til gengæld, så blomstre den det meste af sommeren. Jeg har aftalt med Kim Havemand, at han, præcis som vi har gjort, klipper uden om den.

_DSF4738_DSF4735

Oppe bag alt det gule/grønne som ses på billedet til højre, er vores lille morgenterrasse, hvor vi hverdag, her i sommermånederne, indtager vores morgen kaffe og te. Jeg ved ikke havd stauden hedder, men den gror flot og er meget villig til at brede sig. den står dog på et afgrænset arial, så den ikke kommer til at være i hele haven. Man kan sagtens plukke buketter ind og de holder i en lille uges tid.

_DSF4739

Terrassen omme bagved, bruger vi mest om eftermiddagen og om aftenen, da den vender mod vest og der derfor er masser af sol. Nu er vattæpperne (som her udgør det for hynder) taget ind og måske kommer de ud i morgen, hvis vejret altså vil det.

14 kommentar

 • Helle
  26. juni 2015 at 19:38

  Hvor er der dog smukt.

  Reply
  • Catarina
   26. juni 2015 at 19:49

   Tak Helle, der er dejligt derude 😀

   Reply
 • Susanne
  26. juni 2015 at 20:23

  I har en dejlig have, synes jeg. Kan vi måske bytte lidt akeleje frø når de er færdige?

  Reply
  • Catarina
   26. juni 2015 at 20:28

   Tak skal du have Susanne – hvis jeg husker det kan vi godt bytte, men hvilken en er akeleje? 😉

   Reply
   • Susanne
    27. juni 2015 at 19:46

    🙂 det er dem til venstre for marguritte billedet og dem til venstre for den der gule plante, ingen af os ved hvad hedder, men kan ikke vide alt. Jeg har akelejer i meget mørke lilla og mørke bordeaux, samt lidt andre, men man kan ikke være sikker på at frøene udvikler samme farve, så det er lidt spændende.

    Reply
    • Catarina
     28. juni 2015 at 08:31

     Ahh, den 😀 Hvordan taget man så frø af sådan en plante? Skal de bare visne og så samler man den eller skal de plukkes inden de visner helt?

     Reply
 • celena
  27. juni 2015 at 07:40

  Your garden looks so cosy! How nice to come home to that!

  Reply
  • Catarina
   27. juni 2015 at 08:05

   It is cosy and I enjoy doing the gardening after work – its the perfect way of shaking the workday of 🙂

   Reply
 • Jonna
  27. juni 2015 at 16:59

  Din have er meget smuk tror den gule plante er løvefod

  Reply
  • Catarina
   27. juni 2015 at 17:12

   Ahh, mange tak for tippet Jonna og tak for roserne til have 🙂
   Ha’ en dejlig lørdag.

   Reply
 • Karin Abildhauge
  28. juni 2015 at 16:19

  Tak for en vidunderlig tur rundt i din/jeres have, jeg har nydt det til fulde. Så fantastisk smuk.

  Reply
  • Karin Abildhauge
   28. juni 2015 at 16:21

   Glemte lige – Det er så mukke farver i år, intet virker brunt og tørt. Frosten har ikke taget den første blomstring, trods det kølige forår,. Så lidt godt er der ved al den blæst og regn vi har måttet affinde os med.

   Reply
   • Catarina
    28. juni 2015 at 17:12

    Ja, verjet har været rigtig godt for have (ikke helet så godt for os mennesker) og derfor er alt meget meget grønnere og frisk at se på. Og når vinteren så også har været mild, så er det en fest for haven 😀

    Reply
  • Catarina
   28. juni 2015 at 17:11

   Jammen velbekomme Karina og tak for dine søde ord. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar