Menu
Brasseriet / Kogebogen

Har I nogensinde smagt baeckeoffe?

Det har jeg. Og jeg kan sige jer at det smager fantastisk og er en ret der lige passer til årstiden. Da vi var i Alsace, så vi retten flere gange på forskellige menukort og den ene eften, besluttede vi os for at nu skulle den smages. Mums, siger jeg bare.

Baeckeoffe er en simmerret som består af flere forskellige slags kød, men man kan sagtens nøjes med én slags kød, hvis man har lyst til det, men så skal der selvfølgelig bare mere af nettop det kød i. I dag skulle vi så have en hjemmelavet én af slagsen. I forgårs forberedte vi det hele, og så snart jeg kom hjem fra kontoret i dag, blev det sidste ordnet og stegesoen, kom i ovnen.

DSCF6613 copy

Ingredienser:
• 300 g. svinebov
• 300 g. kalvebog
• 300 g. oksetykkam
• 300 g. lammebov
• 250 g. bacon i tern
• 5 fed hvidløg
• 3 løg (finthakkede)
• 3-4 gulerødder (skåret i tern)
• 1500 g. kartofler (skrællede og skåret i skiver)
• 1 1/2 porre (i skiver)

Marinaden:
• 1 fed hvidløg
• 5 nelliker
• 5 laurbærblade
• 2 tesk. tørrede blandede kryderurter
• 1 gulerod (skåret i tern)
• 1 løg (finthakket)
• 1 flaske tør hvidvin

Fremgangsmåde:
Skær kødet i store tern, og læg det i en plastikskål og tilsæt hvidløg, nelliker, laurbærblade, krydderurter, gulerodstern, løg og vin. Sæt låg på skålen eller dæk den godt til og lad hele herligheden marinere i køleskabet i mindst 12 timer, meget gerne mere.

Tag skålen ud af køleskabet og tag kød og grøntsager op ved hjælp af en sigte, men gem marinaden, og skil grøntsagerne fra kødet. Smør en stor stegeso indvendig med smør. Læg baconstykkerne i bunden og halvdelen af kartoflerne ovenpå, drys med salt og peber. Kom derefter lag af kød og grøntsager i, og drys med salt og peber mellem lagene. Slut med kartoflerne. Hæld marinaden over – den skal nå cirka 3/4 op om kød og grøntsager. Hvis den ikke gør det, tilsætter du bare en smule vand.

Bag hele herligheden i ovnen i 3-4 timer ved 150°C.

DSCF6616 copy

Velbekomme.

8 kommentar

  • Jan
    13. oktober 2015 at 19:56

    Lyder lækkert, men lige 2 spørgsmål:

    De 5 fed hvidløg du omtaler og som lægges i skålen, er de 5 fed hvidløg hele eller er de skåret i stykker eller knuste ? I marinaden bruger du 1 knust fed hvidløg.

    Du skriver ovntid på 3-4 timer. Det er en hel time til forskel, som jeg tror må betyde en masse. Er det nærmere de 4 timer end de 3 timer ? Eller midt-i-mellem ?

    Reply
    • Catarina
      14. oktober 2015 at 15:24

      Hej Jan
      Alle hvidløgne bliver bare lagt hele i.
      Ang. tiden, så kommer det jo an på hvor store stykker køb man bruger, men retten er færdig når det er så mørt at det trævler når du tager det op og sætter en ske i det.

      Reply
  • Karin Abildhauge
    14. oktober 2015 at 10:20

    Tusind tak, og nej det har jeg ikke smagt, lyder som en dejlig weekend ret her i efteråret. Det bliver sjovt at lege med den. Kan jeg fint blive en af de retter der kan fryses ned og tages op en travl dag her i vinter halvåret.

    Reply
    • Catarina
      14. oktober 2015 at 15:25

      Det er en super lækkerret som snildt kan fryses ned, dog ved jeg ikke hvordan kartoflerne bliver efter de har været frosset 😀

      Reply
  • Celena
    17. oktober 2015 at 13:55

    Mums! That looks fantastic!!!

    Reply
    • Catarina
      17. oktober 2015 at 15:54

      I sure was Celena 😀

      Reply
  • Jørn Dahlgaard
    12. marts 2021 at 16:20

    Hvad gør du med grønsagerne fra marinaden. Skal de blot kasseres?

    Reply
    • Catarina
      12. marts 2021 at 16:56

      Hej Jørgen
      Ja jeg kasserede dem, men de kan sikkert godt bruges, men bliver nok kogt godt ud. 😀

      Reply

Skriv en kommentar