Menu
Dagligdagen / Skallebølle 2004-2021

Tiden er ved at rinde ud

DSCF6624 copy

DSCF6626 copy

DSCF6627 copy

Selvom dahliaerne stadig står rimelig flot derude, så er tiden ved at rinde ud for dem og jeg må se i øjnene, at de nok skal op her inden for de næste små to ugers tid. Når de kommer op, kommer de først til at ligge til tørre på gamle aviser i kælderen, og når alt jorden er tør og kan rystes af, kommer de i en flamingokasse med låg, liggende lagvis i sagsmuld, som jeg har hentet helt gratis hos Silvan. På den måde ligger de godt hele vinteren og er lige til at putte i jorden igen, når frosten har sluppet sig tag i jorden.

Jeg må vist også selv til at vende mig til at efteråret og ikke mindst den kolde tid, står for døren og i denne uge har jeg da også allerede haft ankelstøvler på og den lette trøje og jakke, er også blevet skiftet ud med noget lidt mere varme. Stearinlysene er begyndt at blive brændt og brændeovnen har været tændt flere gange.

Jeg er endda begyndt at lave lister med julegaver og inden så forfærdelig længe, går jeg også i gang med at få nogle af dem i hus.

8 kommentar

 • Gitte Weih jørgensen
  18. oktober 2015 at 07:45

  Hej Catarina, Selv om det er trist at sige farvel til sommeren, de lyse aftener, de bare tær i sandaler så er der noget ganske hyggeligt ved efteråret. De mørke aftener med stearinlys, store bløde dynjakker og den noget tungere smagfulde mad. Når jeg læser dit indlæg blir jeg helt glad og begynder st glæde mig til alt det der er i vente. Tak for dine levende beskrivelser og ikke mindst dine fantastiske billeder.
  Ciao ciao fra Italien

  Reply
  • Catarina
   18. oktober 2015 at 14:13

   Det er bestemt hyggeligt Gitte 😀 men så skal det være det rigtigt efterår og med det forstår jeg ikke det vi har haft den seneste uge, menlig den der grå i grå med dis og småregn. Det smukke og rigtige efterår er for mig, det hvor det er koldt, men med masser af sol og blå himmel og hvor bladende tager sig smukt ud på skoven og ikke mindste hernede foran vores hus, og det vejr kan vi slet ikke prale med at have her på Fyn i disse dage.

   Reply
 • Jonna
  18. oktober 2015 at 09:16

  Har haft dem på altanen i år og selv om de blev flotte var de alt for store der ude Men holder meget af alle de farver de er i Javi kan godt mærke efteråret er på vej men også hyggelig med alle de lys og the og bøger der venter på os God søndag til dig

  Reply
  • Catarina
   18. oktober 2015 at 14:15

   Jeg holder også meget af de storblomstrende blomster og bare det at jeg kan klippe små buketter af den og nyde dem indenfor er fantastisk 😀 Det er tid til dejlig krydrede Chai latte og det drikker jeg også masser af, mens stearinlysene stille og roligt brænder ned.
   En dejlig søndag til dig Layoni 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  18. oktober 2015 at 11:31

  Ja, det er efterår, og meget snart vinter. Jeg kan godt mærke det, ikke kun i sjælen, men også med kolde ører og fingre om morgen, godt vanterne er fundet frem, har bare glemt at strikke en hue, har smidt alt det syntetiske ud jeg har haft liggende, det gjorde jeg i foråret, har bare glemt det, må lige finde en aften fra til dette, det tager vel ikke så lang tid 😉

  Jeg har allerede købt julekalender til børnebørnene, og den første adventsgave (det er kun yngste familien og jeg er der på denne leg).

  Ønsker dig/jer en fortsat god søndag.

  Reply
  • Catarina
   18. oktober 2015 at 14:19

   Det er virkelig den tid, hvor man skal finde de noget lunere sager frem og du må da virkelig i gang med at strikke en hue. Jeg kan huske at jeg sidste efterår strikkede et par stykker ud fra en opskrift som Liselotte havde lagt op. Jeg får næsten lyst til at strikke et par stykker igen, for jeg har faktisk nogle fine kvaste som kan komme på, sådan nogle i imiteret pels. 😀
   Du er virkelig på forkant med julegaverne i å, men det er dejligt at få dem i hus og så bare nyde julestemningen i byen, når alle andre “stresser” rundt efter gaver 😀

   Reply
   • Karin Abildhauge
    19. oktober 2015 at 08:29

    Jeg mangler lige garnet – så skal jeg i gang, det skal bare være en uden kvast, en der kan være under min cykelhjelm 🙂 – Tror jeg tager omkring min garnpusher på vej hjem fra job (eller måske vente til på torsdag i strikkeklubben, får rabat de aftner).
    Jeg har gemt den Liselotte gav os, og der kan jeg fint udelade kvasten. Den er jo så dejlig hurtig, kan klares på en aften 🙂

    Reply
    • Catarina
     19. oktober 2015 at 17:04

     Den er suoper hurtig at strikke og ja, kvasten kan sagtes undværes, det gjorde jeg ved den til Christian. 😀
     JEg får næsten lyst til at kaste mig over en eller to, bare sådan for at lave noget andet end den trøje jeg har gang i, og som har været på pindende mega længe 😉

     Reply

Skriv en kommentar