Menu
Bageriet

Choko-rug-stykker

Disse lækre, halvsunde, fiberrige og enormt skønne choko-rug-stykker, bagte jeg i aftes og hold nu op hvor er de bare en lækkerbisken. At de så tillige enormt nemme at lave og det med ingredienser som jeg altid har i huset, er jo kun et plus.

Vær opmærksom på de ikke holder særligt længe, da de smager fantastisk og den ene tager den anden. Selv manden er vild med dem.

Ingredienser:
Giver 12 choko-rug-stykker

• 2 dl knækkede rugkerner
• 2,5 dl vand
• 2 dl havregryn
• 2 dl rugmel 1 dl hvedemel
• 2 tsk. bagepulver
• 1 tsk. fint salt
• 1 dl solsikkekerner
• 2 dl skyr
• 100 g hakket mørk chokolade

Pynt:
• 1 dl solsikkekerne

Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen stil den på 200°C.
• Kom rugkerner og vand i en gryde og bring det i kog, så snart det koger, tages gryden af varmen
• Bland nu havregryn, rugmel, hvedemel, bagepulver, salt, solsikkekerner i en skål
• Når alle de tørre indgredienser er blandet sammen
• Tilsættes nu de afkølede rugkærner samt den resterende vand fra gryden (hvis de ikke er afkølede nok, smelter chokoladen når den kommes i)
• Tilsæt nu skyren og bland dejen godt igennem
• Hak chokoladen og vend den i dejen
• Sæt dej-klatter med en spiseske på bagepapir med en spiseske, tryk dem lidt flade
• Drys lidt solsikkekerne på hver “klat” dej

Sæt bagepladen med bag choko-rug-stykkerne nederst i ovnen og bag dem ca.28 minutter. 

13 kommentar

  • Susanne
    18. februar 2017 at 14:52

    Ja, du lokker jo gevaldigt, så dem må jeg nok lav en af de kommende dage 😉

    Reply
    • Catarina
      18. februar 2017 at 16:43

      De er så lækre som sådan en lille haps – eller faktisk bliver det nu til mange hapsere. 😉

      Reply
  • Therese
    18. februar 2017 at 16:43

    De lyder lækre – og er en del billigere end de 11 kr stykket jeg gir for en lille chokorug på Lagkagehuset hernede! Måske den kommende uge skal indvies med sådan en omgang 🙂

    Reply
    • Catarina
      18. februar 2017 at 16:46

      11 kr!! Jeg skulle vist bare være bager 😀
      Ja, så er de i den gra billigere, men om de smager lige som dem fra lagkagehuset, ved jeg så ikke, men jeg ved at disse smager forrygende og manden her i huset kan også lide dem, selvom han synes de er en tand for sunde. 😀

      Reply
  • Anette
    18. februar 2017 at 19:13

    Mmm lækkert perfekt når man holder meget af rug og chokolade

    Reply
    • Catarina
      18. februar 2017 at 19:32

      Så lykkedes det. Dejligt 🙂
      De er nemlig lækre og jeg elsker også rug og foretrækker det frem for hvede 😀

      Reply
  • Celena
    19. februar 2017 at 13:32

    Mums! Looks good 🙂

    Reply
    • Catarina
      19. februar 2017 at 15:49

      That are awesome and I’m sure your boys would love them 😀

      Reply
  • Karin
    23. februar 2017 at 07:04

    Det er jo lige en god snack til mig, for som du skriver er den jo “halvsund” – eller som jeg tænker perfekt i små mængder. Må lige prøves. Tak for tippet.

    Reply
    • Catarina
      24. februar 2017 at 17:57

      De er så lækre og jeg har også prøvet at erstatte de knækkede rukærner med en 5-kors blanding og de at altså også fantastiske 😀

      Reply
      • Karin
        25. februar 2017 at 08:24

        Den 5 kornsblanding kan bruges til mange dejlige løsninger, den er fast inventar her i hjemmet.

        Reply
        • Catarina
          25. februar 2017 at 19:07

          Vi har også altid 5-kornsbalndiger på lager 😀

          Reply
  • 5-kornsstykker m/tranebær og choko –
    10. marts 2017 at 19:37

    […] fundet på. Det er noget af det sjove ved mandlavningen, synes jeg. Efter at have lavet mine lækre Choko-rug-stykker, en del gange, kom jeg til at tænke på, at tranebær og chokolade jo egentlig også passer fint […]

    Reply

Skriv en kommentar