Choko-rug-stykker

18. februar 2017

Disse lækre, halvsunde, fiberrige og enormt skønne choko-rug-stykker, bagte jeg i aftes og hold nu op hvor er de bare en lækkerbisken. At de så tillige enormt nemme at lave og det med ingredienser som jeg altid har i huset, er jo kun et plus.

Vær opmærksom på de ikke holder særligt længe, da de smager fantastisk og den ene tager den anden. Selv manden er vild med dem.

Ingredienser:
Giver 12 choko-rug-stykker

• 2 dl knækkede rugkerner
• 2,5 dl vand
• 2 dl havregryn
• 2 dl rugmel 1 dl hvedemel
• 2 tsk. bagepulver
• 1 tsk. fint salt
• 1 dl solsikkekerner
• 2 dl skyr
• 100 g hakket mørk chokolade

Pynt:
• 1 dl solsikkekerne

Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen stil den på 200°C.
• Kom rugkerner og vand i en gryde og bring det i kog, så snart det koger, tages gryden af varmen
• Bland nu havregryn, rugmel, hvedemel, bagepulver, salt, solsikkekerner i en skål
• Når alle de tørre indgredienser er blandet sammen
• Tilsættes nu de afkølede rugkærner samt den resterende vand fra gryden (hvis de ikke er afkølede nok, smelter chokoladen når den kommes i)
• Tilsæt nu skyren og bland dejen godt igennem
• Hak chokoladen og vend den i dejen
• Sæt dej-klatter med en spiseske på bagepapir med en spiseske, tryk dem lidt flade
• Drys lidt solsikkekerne på hver “klat” dej

Sæt bagepladen med bag choko-rug-stykkerne nederst i ovnen og bag dem ca.28 minutter. 




- Mange tak fordi du læste med -

Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen. Hvis du læser noget der er intressant, så er du velkommen til at dele det på de sociale medier du færdes på, og følg gerne mig på FACEBOOK og INSTAGRAM. Du kan ligeledes tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", ude i sidebaren ——–>
Mine videoer kan du finde på YOUTUBE og jeg vil blive meget glad for, hvis du abonnement på kanalen. ♥


0

You Might Also Like

13 kommentar

  • Reply Susanne 18. februar 2017 at 14:52

    Ja, du lokker jo gevaldigt, så dem må jeg nok lav en af de kommende dage 😉

    • Reply Catarina 18. februar 2017 at 16:43

      De er så lækre som sådan en lille haps – eller faktisk bliver det nu til mange hapsere. 😉

  • Reply Therese 18. februar 2017 at 16:43

    De lyder lækre – og er en del billigere end de 11 kr stykket jeg gir for en lille chokorug på Lagkagehuset hernede! Måske den kommende uge skal indvies med sådan en omgang 🙂

    • Reply Catarina 18. februar 2017 at 16:46

      11 kr!! Jeg skulle vist bare være bager 😀
      Ja, så er de i den gra billigere, men om de smager lige som dem fra lagkagehuset, ved jeg så ikke, men jeg ved at disse smager forrygende og manden her i huset kan også lide dem, selvom han synes de er en tand for sunde. 😀

  • Reply Anette 18. februar 2017 at 19:13

    Mmm lækkert perfekt når man holder meget af rug og chokolade

    • Reply Catarina 18. februar 2017 at 19:32

      Så lykkedes det. Dejligt 🙂
      De er nemlig lækre og jeg elsker også rug og foretrækker det frem for hvede 😀

  • Reply Celena 19. februar 2017 at 13:32

    Mums! Looks good 🙂

    • Reply Catarina 19. februar 2017 at 15:49

      That are awesome and I’m sure your boys would love them 😀

  • Reply Karin 23. februar 2017 at 07:04

    Det er jo lige en god snack til mig, for som du skriver er den jo “halvsund” – eller som jeg tænker perfekt i små mængder. Må lige prøves. Tak for tippet.

    • Reply Catarina 24. februar 2017 at 17:57

      De er så lækre og jeg har også prøvet at erstatte de knækkede rukærner med en 5-kors blanding og de at altså også fantastiske 😀

      • Reply Karin 25. februar 2017 at 08:24

        Den 5 kornsblanding kan bruges til mange dejlige løsninger, den er fast inventar her i hjemmet.

        • Reply Catarina 25. februar 2017 at 19:07

          Vi har også altid 5-kornsbalndiger på lager 😀

  • Reply 5-kornsstykker m/tranebær og choko – 10. marts 2017 at 19:37

    […] fundet på. Det er noget af det sjove ved mandlavningen, synes jeg. Efter at have lavet mine lækre Choko-rug-stykker, en del gange, kom jeg til at tænke på, at tranebær og chokolade jo egentlig også passer fint […]

  • Skriv en kommentar