Disse lækre, halvsunde, fiberrige og enormt skønne choko-rug-stykker, bagte jeg i aftes og hold nu op hvor er de bare en lækkerbisken. At de så tillige enormt nemme at lave og det med ingredienser som jeg altid har i huset, er jo kun et plus.
Vær opmærksom på de ikke holder særligt længe, da de smager fantastisk og den ene tager den anden. Selv manden er vild med dem.
Ingredienser:
Giver 12 choko-rug-stykker
• 2 dl knækkede rugkerner
• 2,5 dl vand
• 2 dl havregryn
• 2 dl rugmel1 dl hvedemel
• 2 tsk. bagepulver
• 1 tsk. fint salt
• 1 dl solsikkekerner
• 2 dl skyr
• 100 g hakket mørk chokolade
Pynt:
• 1 dl solsikkekerne
Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen stil den på 200°C.
• Kom rugkerner og vand i en gryde og bring det i kog, så snart det koger, tages gryden af varmen
• Bland nu havregryn, rugmel, hvedemel, bagepulver, salt, solsikkekerner i en skål
• Når alle de tørre indgredienser er blandet sammen
• Tilsættes nu de afkølede rugkærner samt den resterende vand fra gryden (hvis de ikke er afkølede nok, smelter chokoladen når den kommes i)
• Tilsæt nu skyren og bland dejen godt igennem
• Hak chokoladen og vend den i dejen
• Sæt dej-klatter med en spiseske på bagepapir med en spiseske, tryk dem lidt flade
• Drys lidt solsikkekerne på hver “klat” dej
Sæt bagepladen med bag choko-rug-stykkerne nederst i ovnen og bag dem ca.28 minutter.
13 kommentar
Susanne
18. februar 2017 at 14:52Ja, du lokker jo gevaldigt, så dem må jeg nok lav en af de kommende dage 😉
Catarina
18. februar 2017 at 16:43De er så lækre som sådan en lille haps – eller faktisk bliver det nu til mange hapsere. 😉
Therese
18. februar 2017 at 16:43De lyder lækre – og er en del billigere end de 11 kr stykket jeg gir for en lille chokorug på Lagkagehuset hernede! Måske den kommende uge skal indvies med sådan en omgang 🙂
Catarina
18. februar 2017 at 16:4611 kr!! Jeg skulle vist bare være bager 😀
Ja, så er de i den gra billigere, men om de smager lige som dem fra lagkagehuset, ved jeg så ikke, men jeg ved at disse smager forrygende og manden her i huset kan også lide dem, selvom han synes de er en tand for sunde. 😀
Anette
18. februar 2017 at 19:13Mmm lækkert perfekt når man holder meget af rug og chokolade
Catarina
18. februar 2017 at 19:32Så lykkedes det. Dejligt 🙂
De er nemlig lækre og jeg elsker også rug og foretrækker det frem for hvede 😀
Celena
19. februar 2017 at 13:32Mums! Looks good 🙂
Catarina
19. februar 2017 at 15:49That are awesome and I’m sure your boys would love them 😀
Karin
23. februar 2017 at 07:04Det er jo lige en god snack til mig, for som du skriver er den jo “halvsund” – eller som jeg tænker perfekt i små mængder. Må lige prøves. Tak for tippet.
Catarina
24. februar 2017 at 17:57De er så lækre og jeg har også prøvet at erstatte de knækkede rukærner med en 5-kors blanding og de at altså også fantastiske 😀
Karin
25. februar 2017 at 08:24Den 5 kornsblanding kan bruges til mange dejlige løsninger, den er fast inventar her i hjemmet.
Catarina
25. februar 2017 at 19:07Vi har også altid 5-kornsbalndiger på lager 😀
5-kornsstykker m/tranebær og choko –
10. marts 2017 at 19:37[…] fundet på. Det er noget af det sjove ved mandlavningen, synes jeg. Efter at have lavet mine lækre Choko-rug-stykker, en del gange, kom jeg til at tænke på, at tranebær og chokolade jo egentlig også passer fint […]