Menu
Brasseriet / Vegetariske

Selleri bøf

Burger på en helt ny, smagsfyld og ikke mindst, vegetarisk måde

  I dag lavede jeg nogle helt igennem fantastiske selleribøffer, som skulle udgøre det for bøffen i vore burger. Opskriften har jeg fået af min veninde Marina, som er en suveræn dygtig kok og jeg har været så heldig, at få lov til at dele den med jer, som læser med her på bloggen. Selvom selleri har en meget karakteristisk smag, som vi faktisk godt kan lide, så skulle vi virkelig smage meget godt efter, for at smage sellerien. Så selvom du måske ikke er så vild med smagen af seller, kan disse selleribøffer virkelig godt anbefales. Ingredienser: Giver ca. 6-7 bøffer, alt afhængig af størrelsen • 500 gram groftrevet knold selleri • 1 dl revet emmentaler ost • 2 fed hakket hvidløg • 2 dl rasp • 2 æg • 1 tsk salt Fremgangsmåde: Alle ingredienserne røres sammen med hænderne, det virker lidt tørt i starten, men det kommer fint til at hænge sammen. Jeg former dem i den størrelse jeg ville have dem, i dag så de nogelunde passede til de hjemmelavede burgerboller. Selleribøfferne steges i olie på en panden. Et lille fif, vend i kke bøfferne for tidligt, da de ellers falder fra hinanden. Jeg vendte dem kun én gang og det var fint. Burgerboller blev smurt med et pænt lag hjemmelavet pesto og toppet med syltede rødløg. Ummm, siger jeg bare. Syltede rødløg har jeg altid i et patentglas på køl, da de smager godt til næsten alt. Opskrift på syltede rødløg: Lige dele sukker og eddike koges op, f.eks 2 dl af hver Rødløg skæres i tynde skiver, kommes i et glas, den kogende eddikelage hældes over. Løgene skal trække helst 3-4 dage inden brug, men kan så kan holde sig lang tid på køl. Som tilbehør, lavede jeg en lille portion coleslaw.

11 kommentar

 • Celena
  20. februar 2017 at 21:03

  I am definitely going to try it! Tak for tipsen! 😉

  Reply
  • Catarina
   21. februar 2017 at 06:38

   It taste absolutely awesome, and I think you would like it. 😀

   Reply
 • Jonna
  21. februar 2017 at 08:13

  Det skal jeg prøve har en vegetar i vennekredsen så sjovt at prøve noget nyt.

  Reply
  • Catarina
   21. februar 2017 at 18:23

   Jeg tror dine venner bliver glade for din kogekunst, for de er virkelig lækre 😀

   Reply
 • Karin
  23. februar 2017 at 07:16

  Mums. Selleri er ofte i kurven her, foretrækker boller i selleri fremfor boller i karry, bruger ofte selleri fremfor kartofler etc. Så denne opskrift må jeg prøve af.
  Tak for tippet.

  Reply
  • Catarina
   24. februar 2017 at 17:58

   Vi elsker også bare boller i selleri og i det hele taget selleri også bagt. 😀

   Reply
   • Karin
    25. februar 2017 at 08:26

    Tænkte på den “gamle” selleribøffer, dem der er skåret ud, dem servere jeg nemlig af og til, og de kunne fint bruges her også 🙂

    Reply
    • Catarina
     25. februar 2017 at 19:09

     Ja, den slags selleribøffer har jeg faktisk aldrig været helt vild med, jeg ved egentlig ikke hvorfor, da jeg jo elsker selleri, men bare ikke på den måde. Men ja, den kunne også sagtens bruges her 😀

     Reply
 • […] spiste dem i aftes med et stykke rugbrød og syltede rødløg til, men man kan sagtens servere kartofler og andet grønt […]

  Reply
 • Lidt fra i går – Catarina.dk
  13. april 2021 at 10:30

  […] Link til maden findes her. […]

  Reply
 • Dejlig pinseferie – Catarina.dk
  6. juni 2022 at 13:33

  […] maden så det tog ikke mange halve timer at koge kartofler og ærter. Salaten blev lavet mens selleribøfferne småsydede på […]

  Reply

Skriv en kommentar