Menu
DIY

Vibeæg, stjerneskud og C2C

Kært barn har mange navne og her er der altså tale om klude. Hæklede klude. Jeg er efterhånden fået lavet en del og jeg elsker faktisk at hækle klude og små køkkenhåndklæder. En af favoritopskrifterne er faktisk hjørne mod hjørne, også kaldt ‘Corner to Corner’ eller C2C. Den er super let at lave og kan varieres i farverne alt efter om jeg kun har en bunke rester eller laver den i en fin tofarvede version. Når engang Garnudsalg igen får ‘mine farver’ på lager, så vil jeg prøve om jeg kan finde ud af, at lave en med et hjerte i midten, opskriften til det har jeg, men ikke nok garn.

~De 4 nederste er i ‘C2C’, de gule ‘vibeæg’ og de lyserøde er ‘stjerneskud’.

Alle kludene på billedet er hæklet i Olines Cotton 8/4, fra Garnudsalg.dk. Den første jeg lavede i dette garn, lavede jeg med nål 2½, da der på garnet står at garnet kan bruges med nål 2½ – 3 – 3½, men jeg synes ikke rigtig det fungerede helt optimalt med nål 2½, det var ligesom garnet smuttede af nålen-krogen undervejs. Så alle efterfølgende klude er nu lavet med nål 3 og det fungere fantastisk., og jeg kan næsten ikke se forskel fra den på nål 2½ og så 3. De farver jeg har brugt til mine klude i denne omgang er: • Lys Tyrkis 129 Olines Cotton 8/4 • Lys grøn 133 Olines Cotton 8/4* • Teal 237 Olines Cotton 8/4* • Grå 235 Olines Cotton 8/4* • Rosa 03 Olines Cotton 8/4 • Lys Pink 27 Olines Cotton 8/4 • Lys Gul 185 Olines Cotton 8/4 • Gul 187 Olines Cotton 8/4 Dem med * er de farver jeg umiddelbart bedst kan lide, men måske jeg alligevel snupper en farve eller to, som jeg normalt ikke hælder til, ligesom jeg gjorde ved den her bestilling, hvor de gule fik lov til at komme med.

~Alle garneresterne er nu ved at omdannes til et lille køkkenhåndklæde, ikke særligt smukt, det ligner mest af alt et 3-farvet is med candyfloss, men pyt med det.

Jeg elsker at bruge de hjemmehæklede klude og nogle af dem her skal helt sikker med i campingvognen, når sæsonnem skydes i gang. Men ellers tror jeg at der er nogle i min omgangskreds, der risikere at få nogle stykker, for der er jo grænser for, hvor mange klude vi selv kan bruge.

9 kommentar

 • Jonna
  25. marts 2017 at 19:15

  Sjovt når man bliver bidt af at lave en ting og de er pæne og mange vil blive glad for et par stykker. Selv har jeg i et stykke tid været glad for at strikke varme sjaler og er altid nogen der gerne vil have et.
  Men er dejlig afslappet at side med noget i hænderne. Ha en rar weekend nu er det da dejlig vejr.

  Reply
  • Catarina
   26. marts 2017 at 18:47

   Aii sjaler, der gad jeg godt kunne strikke, men desværre er jeg ikke lige så skrap med strikkepinde som med hæklenålen, heller ikke selvom jeg faktisk har øvet temmelig længe. Måske en dag. 😉
   Det er nemlig dejlig afslappende at sidde med.
   God søndag aften Jonna

   Reply
 • Karin
  26. marts 2017 at 10:07

  Det er lækre klude og farver du har valgt. Og skønt at vide der ikke er noget microplast hos dig.
  Det er så let at have med sig disse klude, tasken behøver ikke være en kuffert 🙂
  Jeg har aldrig fundet færden med hæklenål, så her bliver det strikkede klude, yngstedatteren gør så i det hæklede, da hun ikke kan få strikkepindene til at fungere. Dejligt samarbejde.
  Det at have håndarbejde i hånden virker så afstressende, god “medicin” til mig.

  Reply
  • Catarina
   26. marts 2017 at 18:49

   Jeg bryder mig ikke om alt det microplast der efterhånden er i mange ting, så derfor er jeg glad for at jeg nu kan fremstille nogle pæne og brugbare klude selv. Og ja, sådan et stykke håndarbejde er let at have med.
   Dejligt at I kan komplimentere hinanden, sådan at du stikker og hun hækler – det er lidt som min mor og jeg 😉

   Reply
 • Celena
  26. marts 2017 at 13:10

  With such beautiful cloths, I would almost be happy to wash dishes 😉 Happy Sunday xox

  Reply
  • Catarina
   26. marts 2017 at 18:50

   Hi hi, many you one day get lucky at some drives in the post for you 😀
   Have a grate Sunday.

   Reply
 • Ingrid
  26. marts 2017 at 18:09

  Så fine kluter, og slike hjemmelagede er de beste. Jeg bruker kun dem for tiden. Ha en fin søndagskveld. Beste hilsen Ingrid

  Reply
  • Catarina
   26. marts 2017 at 18:51

   Jeg bryder mig ikke om alt det microplast der er i de klude man kan købe, så det er dejligt at man kan frembringe nogle selv af øko-fibre 😀
   Ha’ en dejlig aften Ingrid og tak for in kommentar.

   Reply
 • […] har hæklet masser af klude, køkkenhåndklæder og babytæpper. Nu har jeg, med de mange dejlige bomuldsrester jeg har fået til overs fra kludene, kastet mig ud i, at lave vatrondeller, eller bomuldsrondeller, […]

  Reply

Skriv en kommentar