Menu
Dagligdagen / Motion

Min egen humørmedicin

Nå da da, der røg den gode stil. Jeg var ellers kommet godt fra start og var igen ind i den god stil med at skrive næste dagligt på bloggen. Mange ord strøg fra hoved, ned igennem fingrene og videre ud via tastaturet og blev til små hjemmelige indlæg her på bloggen.

Jeg holder jo egentlig så meget af at skrive om de små ting, selvom jeg ofte synes nettop de små ting er en kende trivielle og ikke har meget kød på sig. Den store store læserskare også er skrumpet lidt ind de seneste par år, hvilket selvfølgelig har end del at gøre med, at jeg ikke skriver ofte nok om emner og “ting” der interessere læserene.  De fleste bloggere skriver mere eller mindre sporadisk og kun enkelte holder ved og skriver flere gange om ugen. Andre er stoppet helt og er overgået til at skrive korte eller længere tekster på Instagram,  hvor hurtigheden hersker.

Nå men hvad har jeg så bedrevet tiden med, ud over arbejdet?

Ja jeg havde jo lovet mig selv, at jeg ville se om jeg kunne få lidt mere træning ind i hverdagen her i januar, ja faktisk har jeg sagt til mig selv, at 6 ekstra timer skulle der blive plads. Grunden er, at alt den manglende lys gør at jeg ikke altid ligger på toppen af “happy” registret, ikke at jeg har gået og være nede i et sort hul,  nej… men jeg har bare ikke haft nok energi. Mere træning, gør at endorfinerne frigøres og jeg dermed ikke er så slemt påvirket af det maglende lys. Motion er simpelthen min egen humørmedicin.

I dag skriver vi den 13. januar og jeg har allerrede overgået de ekstra 6 timer i januar som var målet. Jeg har til dato brugt 21 timer på træning incl mine gåture til og fra arbejde. Alt i alt har jeg gået 81 km,  og dyrket anden motion i 7 timer, det er jo ganske godt og med 18 dage tilbage af måneden, skal det nok blive en på del mere.

Jeg elsker at gå ture, for det er en dejlig måde at få lidt lys ind igennem øjnene og samtidig få en masse motion. Og med de dejlige skovene omkring vores hjem, er det bedste jeg ved, at i føre mig gummistøvler og bare trave afsted. Ja selv de 20 km blev tilbagelagt i gummistøvler. Lidt ømme hæle havde jeg den første times tid efter hjemkomsten, men det var også det hele. Jeg elsker de gummistøvler.

De sidste par måneder af 2018, kastede jeg mig igen ud i at tegne lidt. Jeg er blevet lidt rusten, men jeg kan også mærke at det går fremad, selvom jeg aldrig bliver en kunstner, inden for den genere. Men at sidde der og lade pennen, eller blyanten styre over papiret er dejligt afslappende.

Egentlig er alle dage mere eller mindre fyldte her i denne måned. Der er arbejde, masser af ekstra motion, biografture og sociale arrangementer, det er med lutter gode ting måneden er blevet fyldt med og dertil skal så og ligges, at tid sammen med manden vægter lige så højt som alt det andet, ligesom tiden til at tegne gør det.

Nu vil jeg se, om jeg skal lave Søren en god kop kaffe – jeg selv nøjes med en chailatte, da jeg ikke er så god til kaffe efter klokken 17.

Ha’ en dejlig søndag.

6 kommentar

 • Karin
  14. januar 2019 at 06:22

  Hvor er det skønt at hører. Vidunderlige ting du har gang i for at øge humørbarometeret, her i det mørke og blæsende januar.
  Din januar kalender ser ud til at være fyldt med masser af dejlige ting, det du har fyldt på ud over arbejde lyder som noget pragtfuldt.
  Har bemærket Fyn har været ramt af stormflod. Efter hvad jeg husker så bor i højt, har ondt af de berørte.
  God 3. uge i 2019.

  Reply
  • Catarina
   15. januar 2019 at 18:49

   Det er nødvendigt at finde en masse som gør en glad på sådan en kedelig og grå januar og alt hvad jeg har fyldt i januar er præcis det.
   Ja Fyn har været ramt ad forhøjet vandstand allerede et par gange i år, men ikke her hos os, vi ligger jo højt over havet 😉 I mere en en forstand 😀

   Reply
 • Layoni
  14. januar 2019 at 13:39

  Hej Catarina 🙂 bare du bibeholder din dejlige blog, så vil jeg altid nyde at læse dine beretninger, og det er uanset hvor lang tid der går før du kommer med en opdatering, eller bare et lille pip 🙂 jeg vil altid læse med, og jeg er jo desværre heller ikke altid god til at kommentere dine opslag, og det vil jeg gøre noget mere ved her i det nye år 🙂 håber i hvert fald du har det godt 🙂 jeg kan godt lide dine tegninger. Har du nogen flere at vise frem?
  Dejlig dag til dig og din Søren 🙂

  Reply
  • Catarina
   15. januar 2019 at 18:53

   Aii, sikke dejlige ord Layoni – jeg beholder den nogle år endnu (har betalt frem til 2023, til den tid tager jeg det op til overvejelse igen. Men mon ikke jeg beholder den indtil jeg ikke er her mere – jeg tror det. 😀
   Du skal ikke kommentere med mindre du selv har lyst, for det er ikke for at få kommentarer jeg skriver, men for at fortælle og dele en smule om mig selv, også for mine forældre, børn og alle jer der læser med.
   Du ønskes en dejlig uge Layoni. 😀

   Reply
 • Jonna
  14. januar 2019 at 20:27

  Det er da bare sejt så meget du for rørt dig flittig når du også har arbejde at passe. Ville ønske jeg havde så meget energi syntes tit jeg kommer igang og ja så bliver der mange grunde til jeg glemmer det.
  Kan godt. Forstå du slapper af med at tegne jeg har gået til maling i mange år, og mærkelig nok der kommer jeg altid afsted.
  Ikke fordi jeg er en ørn der til med hygge mig meget der med.

  Reply
  • Catarina
   15. januar 2019 at 18:55

   Det er nettop alt det her motion der giver mig den ekstra energi her i januar, for uden den, ville jeg bare længe på sofaen og have en smule ond af mig selv over alt det grå 😉
   Man skal finde ud af hvad der gør en glad og så gå efter det, det er min erfaring og for dig er det så maling, så mere af det Jonna.
   Tak for din kommentar og ha’ en god dag. 😀
   Jeg skal se om jeg kan vise et par tegninger i ny og næ – du kan se nogle af dem jeg lavede på spaden og appen Paper53 her: Paper 53

   Reply

Skriv en kommentar