Menu
DIY

Alternativt til gavepapir vers. 2.0

Tilbage i november skrev jeg nedenstående indlæg og siden da er der kommet en “nyudvikling” af vores alternativ til gavepapir.

Alternativ og bæredygtigt erstatning for gavepapir

Den kan stadig genanvendes mange mange gange, men nu er der sket en videreudvikling af den oprindelige pose. Der er nu kommet løbegang i og tilføjet hjemmelave knapper til snorene, så det er endnu lettere at lukke posen.

– Genanvendelig indpakning –

– Her den genanvendelig indpakning med gaver i –

Vi er alle blevet rigtig glade for denne miljøvenlige måde at pakke gaver ind på og jeg kommer ikke til at bruge andet i resten af mit liv.

Jeg har også fået en ny idé. Nogle gaver behøver en smule mere omkring sig, end andre. Før ville jeg have brugt bobleplast, silkepapirs og lignede, men nu hækler jeg et køkkenhåndklæde, eller en klud, som så igen kan bruges som gave, men som også beskyttelse af selve gaven.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

6 kommentar

 • Celena
  2. maj 2020 at 14:44

  That is a fantastic idea! Lovely xox

  Reply
  • Catarina
   2. maj 2020 at 14:50

   Yea isn’t it. We nearly can’t get our arms down. We simply love that the bag can be used over and over again. And not just for presents, but it can also be used for potatoes, unions and stuff like that. 😀

   Reply
 • Karin
  3. maj 2020 at 07:39

  Er vild med ideerne, både erstatningen for gavepapir og bobleplast. Når først “spadestikket” er taget, så vil der følge nye ideer.
  Rema1000 har lavet nogle genbrugsposer til frugt og grønt i løsvægt, jeg har dem altid liggende i min rygsæk, så de er lige ved hånden under mine indkøb. Måske du der kunne finde på selv at lave i stedet for.
  Ved ikke om jeg har fortalt dig at min datter fandt en gammel genbrugs ide frem, hun har lavet nogle måtter, der er blevet hæklet af gamle dynbetræk, plastposer etc. Det er jeg helt sikker på din mor kan huske fra 60′ erne, eller fra det først i 70′ erne denne metode var et hit.
  Det er kun påhitsomheden der er den begrænsende faktor for initiativer til at begrænse brug smid væk kulturen, samt misbrug af der ikke kan genanvendes.
  Frida fyldte 4 i torsdags, og alle gaverne fra min datter er “genbrug” – Det er ting der ville koste en formue fra ny, men også noget de kære børn vokser fra, og derfor fantastisk for genanvendelighed hos andre børn.
  Der er taget forholdsregler for smittespredning ved al køb salg.

  Reply
  • Catarina
   3. maj 2020 at 09:02

   Du har helt ret Karin, det er nemlig det at få taget det første stik, så kommer resten, næsten af sig selv.
   Vi har også altid poser med ud og handle, det er meget lettere og så ved man også hvad man putter ting i.
   Jeg kan godt huske de der tæpper lavet i 70’erne. Min veninde som netop gav mig den igen med gaveposerne, har også lavet en del af de måtter, bare kun med restestof. Dem hun har lavet er de runde som jeg også husker at jeg har set der i 70’erne. De er super fine og meget anvendelige. Du må spørge din Thilde om du ikke kan tage et billede af måtterne og så skrive et lille skriv på din blog 😉
   Hjertelig tillykke med Frida – 4 år, hold da op hvor tiden dog flyver. Jeg er vil med at din datter også køber genbrug til sine børn. Det gør vores svigerdatter og søn også. De køber det fra forskellige grupper på Facebook, for som du siger, så vokser de hurtigt fra deres legetøj, og de ved jo alligevel ikke om dette r ny eller genbrug. For dem er det nemlig nyt.
   Du ønskes en dejlig søndag med masser af sol. 😀

   Reply
 • Layoni
  4. maj 2020 at 08:41

  Din Mor er altså også fantastisk med den symaskine. De er så flotte dem hun har syet. Jeg prøvede mig frem, men mine er nu ikke så flotte, så jeg må i gang igen. Øvelse gør jo mester, som man siger. Den detalje med knapperne, ser super flot ud ☺og med lidt pap eller andet som stivelse, kunne man jo sy en taske til småpigerne. Tror de ville blive glade for dem. Jeg må i gang ☺
  God dag til dig og Søren ☺
  Masser af hilsener fra Layoni ☺

  Reply
  • Catarina
   4. maj 2020 at 19:21

   Ja, det er nogle helt fantastiske poser og jeg er glad for at hun gad sy dem på maskinen. Og ja, knapperne gør at de lige bliver den tang festligere, men unde er de også flotte.
   Ja, en lille bund af pap, syet in i posen kan da blive en helt skøn lille “mulepose/tale til nogle småpiger. 😀
   Tak for din kommentar og ha’ en dejlig uge 😀

   Reply

Skriv en kommentar