Menu
Familieliv

Julefreden har indfundet sig

Kære læsere så banker julen på døren igen, ja det er jo faktisk allerede jul. Her hos os bliver julen præcis som den plejer, os selv, Christian og mine forældre. Men hos mange er den slet ikke spor normal, for de må undvære mange af deres kære, enten fordi de bor i andre landsdele eller er i udlandet og ikke kan komme hjem.

Glæden ved et andet fælleskab

I denne corona-tid bliver vi opfordret til være sammen hver for sig og juletraditionerne er derfor udfordret, men for nogle er det ikke en udfordring, for mange finder andre måder at fejre julen på. Jeg har selv prøvet ikke at være hjemme i julen. Første gang var da jeg arbejdede og bede i London og skulle arbejde det meste af julen. Dengang blev min jul for første gang anderledes, men jeg var ikke alene, da dem jeg boede i hus med, var på samme sted, så vi fandt sammen en måde at fejre jule på. Meget anderledes, men ikke underlig. Anden gang var da jeg var ude og sejle og igen arbejdede, for gæsterne fejrede godt nok jul, men de skulle jo serviceres, også dengang, fandt jeg glæde ved fællesskabet med andre end familien og de hjemmelige traditioner. 

Jeg håber og tror, at alle mennesker der er strandet, et andet sted end de havde regnet med, finde et andet fældelskab og får en dejlig jul, og at de på trods, vil tænke tilbage på julen 2020 som noget særligt og ikke noget negativt. Julen og dens traditioner, er faktisk ret elastiske – selv om vi alle mener, at de er foregået uforandrede gennem hundreder af år.

Juletræet 2020

Her i 2020 har vi blot et lille juletræ

I år har vi også indført en ny tradition

Vi har altid, siden vi flyttede herud i 2004, været nede i den lokale skov og hentet vores juletræ, som skulle nå loftet. Men de senere år, har jeg faktisk været ked at at skove et træ, tage det ind i stuen, for efter en uge at smide det ud igen. Det giver ikke mening i mit hovede, men det hygger jo også gevaldigt. I år har jeg købt Grandis Juletræ og selvom jeg egentlig ikke har synes om plastiktræer, så må jeg sige at dette er meget naturtro. Det er lavet af PVC og PE, som er det samme som alle afløb og andre rør i boligen er lavet af.

Nu vil jeg ønske dig som læser med her på siden, den dejligste juleaften og nyd den, uanset hvordan den er i dette underlige og forunderlige år.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

10 kommentar

 • Karin
  25. december 2020 at 06:12

  Glædelig jul til og dine kære.🎄🌟
  Hvor hyggeligt at være jer 5. Jeg var hos Thilde & Co, hvor var 5. En stille og rolig aften i børnehøjde.
  Mange har måttet vige for traditionerne, blandt andet min nabo, faderen er smittet, og derfor i isolation, ikke i hjemmet, men i en bolig der er til rådighed i forbindelse med isolation, talte med datteren der er 12 år, kunne tydeligt mærke, det var underligt at fejre Skype Jul. Det er jo en mulighed i dag. Så mulighederne er der, til at skabe en dejlig jul 🎄🎅
  Jeg har ikke selv juletræ, ingen plads, kan godt forstå dine tanker, har det bare svært med de kunstige træer, planter generelt. Min søn og datter kom med i et projekt plant et træ gennem deres børnehave. Børnene plantede deres eget træ, og en fond er så med til at genetablere lige så meget træ en person forbruger gennem et liv. Det var så også muligt som forældre at støtte, hvilket jeg gjorde dobbelt, altså for begge børn. Det er mange år siden, har glemt navnet på projektet. Men træerne har jeg set flere gange, de står der stadig.

  Masser af varme og kærlig juletanker🎄🎅🌟

  Reply
  • Catarina
   25. december 2020 at 18:13

   Mange tak skal du have Karin 😀
   Ja, vi var de sædvanelige 5 og det er også den boble vi mere eller mindre har holdt os til – på nær med de andre børn, men de skulle jo have været der i weekenden for at fejre Søren, men det turde vi ikke løbe and på, når nu vi skulle ind til mine forældre her i julen. Så de må komme i januar.
   Jeg har også været modstander af lkundstige juletræer, men med årene er jeg blevet mere modstander at fælde et levedygtigt træ, for igen at smide det ud, senest en måned efter. Så derfor blev det i år det kunstige. Jeg var ude i at købe et med potte, men det er jo heller ikke holdbart i længden, altså at have så mange juletræer i haven 😉
   Du ønsker nogle dejlige juledage, jeg er sikker på at du i dag er alene med dig selv og slapper af, det gør vi 😀

   Reply
   • Karin Abildhauge
    28. december 2020 at 10:48

    En dejlig måde at fejre Søren på. Og god fordeling. Heldigvis er i ikke IT forskrækket, så facetime, eller andre former for livechat hilsner er jo mulige.
    Det med potte har jeg også tænkt på, men kan forstå der ikke er garanti, derfor valgte jeg den anden løsning som jeg beskrev.
    Som du kan se, så troede jeg også jeg skulle være alene 1. juledag, men det blev ændret. Heldigvis var jeg så alene både 2 og 3 juledag.

    Reply
    • Catarina
     28. december 2020 at 15:05

     Det var den eneste forsvarlige måde vi kunne fejre ham på. Og det var virkelig en hyggelig dag. Heldigvis er der flere anvarlige måde alt få juletræ på og jeg tot vi hver i sær finder det vi synes passer til os. Vi have ikke noget træ sidste år, og det synes jeg var trist. I år hyggede jeg mig virkelig med at se på det lille fine træ 😀

     Reply
 • Celena Scheede-Bergdahl
  26. december 2020 at 23:01

  God jul!
  I hope that you had a great Christmas! Your pictures look so cosy! We are just taking it easy, just us 5. As the boys are still going to school, we decided that it was too risky for my mother to come over. It ended up being a good decision because someone in Alexander’s class had reported a positive test. He is fine but we couldn’t chance that with my mother- she has enough health issues! My sister and I took some food and presents over to my mother and my aunt so they had a little celebration even if it was a quiet one. Andreas made a Swedish julbord, which was a nice change from the usual. We hadn’t had that since Alexander was a baby so it was special.
  Here is to wishing a reunion in 2021! Miss you, my friend! <3

  Reply
  • Catarina
   27. december 2020 at 17:01

   Tak skal du have Celena. Vi tager det også roligt, men her er skoler lukket indtil efter nytår og måske endda læderer, det er der i hvertfald snak om. Ja, det var nok lidt risikabelt at tager over til dig mor, sådan landet ligger og i det heletaget skal man passe ekstra på. Dejligt at du og din søster kunne kikke over med lidt lækkerier. 😀
   Jeg en genforening i 2021 ville være fantastisk. Skål og glædelig jul for det min kære ven 🥰

   Reply
   • Karin Abildhauge
    28. december 2020 at 10:52

    Hvor kunne det blive hyggeligt at lukke flere ind i den sociale boble i 2021

    Reply
    • Catarina
     28. december 2020 at 15:06

     Det ville være så dejligt, eller bar at kunne komme lidt tættere på dem som allerede er i vores boble. 😀

     Reply
  • Karin Abildhauge
   28. december 2020 at 10:51

   Glædelig jul til dig og dine. Skøn aften, på trods. og god måde at din søster og dig arrangerede det på.
   Denne genforening ville være så hyggelig, og krydser fingre for 2021 kan blive året.

   Reply
   • Celena
    28. december 2020 at 15:13

    God jul to you and yours, Karin! I hope that 2021 will be a year filled with happiness and health! Hope to see you soon xox

    Reply

Skriv en kommentar