Menu
Kunst, kultur, sport & mad

Bøger, film og koncerter i 2020

Det er efterhånden ved at blive en fast tradition, at jeg en af de sidste dage af året, fortæller,  hvilke bøger, biograf film og koncerter jeg har, læst, set og hørt igennem året.

I år har været en smule anderledes en tidligere år pga. coronaen. Normalt lytter jeg til flere bøger end jeg læser, da jeg bruger tiden til og fra arbejde, til at gå og lytte til bøger. Det tager mig små 25 minutter at gå på arbejde, så det kan godt blive til en del på de i alt 50 minutter om dagen.. I år har jeg arbejdet en del hjemme og derfor ikke gået så meget. Det afspejler liste her under. 

Det er heller ikke nået at blive til nogen ture i biografen, ligesom hverken teatre eller koncerter har været på programmet i år.

Jeg er fan af, at man læse bøger gratis

Som en ekstra bonus, for jer der ikke kan huske det, eller jer der er læser med for første gang, så er alle bøgerne læst og lyttet til via biblioteks appen eReolen, som er det samme som Nota og hvad de nu hedder. Jeg er fan af, at det er muligt at læse og låne bøger ganske gratis hjemme fra og under nedlukningen i foråret/sommeren, kunne man låne 30 børe pr. måned… altså 30 af lydbøger og 30 af de alm. læse bøger. Til daglig kan jeg låne 3 af hver slags, men antallet variere fra kommune til kommune. De 3 af her, er normalt nok, for jeg laver jo også andet end at læse og lytte,

Bøger jeg har læst

📖 ‘Himlen over London´ af Håkan Nesser
📖 ‘Ormene på Carmine Street´ af Håkan Nesser
📖 ‘De syv søstre, Marias historie´ af Lusinda Riley
📖 ‘Skyggesøsteren, Stars historie´ af Lusinda Riley
📖 ‘Perlesøsteren, Ceces historie´ af Lusinda Riley
📖 ‘Sonjas hemmelighed’ af Åsa Hellberg
📖 ‘Sonja får en chance til’ af Åsa Hellberg
📖 ‘Under mælkevejens stjerner’ af Camilla Davidsson
📖 ‘Pensionatet ved verdens ende´ af Camilla Davidsson
📖 ‘Englene danser i daggryet’ af Camilla Davidsson
📖 ‘Sange i skumringen’ af Camilla Davidsson
📖 ‘Månesøsteren, Tiggys historie´ af Lusinda Riley
📖 ‘Lille toværelses med potientiale’ af Camilla Davidson
📖 ‘I figentræets skygge’ af Camilla Davidsson
📖 ‘Til mine døtre’ af Elizabeth Nobel
📖 ‘Stadig Alice’ af Lisa Genova
📖 ‘Sommerfugleværelset’ af Lucinda Riley
📖 ‘Orkideens hemmelighed’ af Lucinda Riley
📖 ‘Solsøsteren’ af Lucinda Riley
📖 ‘Tusinde stjerner og dig’ af Isabelle Broom
📖 ‘Engletræet’ af Lucinda Riley
📖 ‘New Delhi-Borås’ af Per J. Andersson
📖 ‘Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag – sådan bruger du adfærdsdesign til at skabe forandringer i den virkelige verden’ af Morten Münster

Bøger jeg har lyttet til

🎧 ‘Et stykke af lykke’ af Anne Ch. Østby
🎧 ‘Storm søsteren’ af Lusinda Riley
🎧 ‘Sonjas sidste vilje’ af Åsa Hellberg
🎧 ‘Et uventet besøg’ af Åsa Helleberg
🎧 ‘Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening’ af Ole Ditlev Nielsen
🎧 ‘Det gennemsnitlige menneske – om at lede sig selv og andre i en global verden’ af  Morten Albæk & Stig Matthisen

Film set I biografen

🎬 

Koncerter

🎫

Teater og revyer

🎭

Her nedenfor kan du se hvad jeg læste og lyttede til de 2 foregående år.

Laver du lister over bøger du har læst? eller har du nogle bøger du har lyst til at anbefale, så er du velkommen til at skrive en kommentar med dine bøger i kommentarfeltet.

3 kommentar

 • Karin Abildhauge
  28. december 2020 at 09:29

  Det er vildt hvordan listen er ændret fra lytte til læse, det afspejler 2020
  Jeg har lavet en liste, men desværre kom den ikke op i skyen, og ja, en dag fumlede jeg, fingrene ramte ja til sletning, fremfor nej. Genskabningen var ikke muligt. Det var i mine noter på min mobil. Så har jeg lavet en 2021 kalender i onenote. Den ligger på min pc, i skyen. mobilen og ja, den iPad der har brug for en ny skærm, før den virker igen, da den er gået løs. Droppede at gemme 2020.
  Jeg har arbejdet med at læse andet end krimier, er dog ikke nået til at tage fat i bøger med selvudvikling, da jeg har følt 2020 i sig selv har været en selvudvikling, en bekræftelse på, hvem det er jeg er, og hvor godt jeg trives, når tempoet er nedsat, sammenværd er begrænset til få, selvfølgelig vil jeg da gerne mødes med andre, dog stadig i små grupper. De bøger jeg har taget fat i er stadig fiction, socialrealisme, da det fænger mig.
  Har været i biografen her i 2020, det var sammen med børnebørnene, lige i forbindelse med genåbningen, vi var 4 familier spredt rundt i salen, masser af afstand. Koncerter/teater har jeg udeladt, da jeg i sommer var på Djursland på ferie med yngste og børnebørnene, hvor vi var i Randers Regnskov, Ree Park, og Kattegatcentret. og et par museer, alt i børnehøjde, selv min datter fik det for trangt flere steder, Kattegatcentret var det sted der havde de bedste løsninger med bookingsystem etc.
  Håber det bliver muligt at få lidt på biograf, teater, og koncertlisten i 2021, har for øvrigt læst og hørt de intimkoncerter har været fantastiske, og der har været god plads og stor accept mht afstand etc.

  Reply
  • Catarina
   28. december 2020 at 14:18

   Air for friland da Karina – du må huske at alt skal synkroniseres til skyen. Min liste fortsætter bare med at blive længere, for for hvert år, kommer der et ny år oven på. 😉 Jeg er næsten stoppet med at læse krimier, og gået over til andet, også fiktion, men hyggelige og forunderlige bøger, uden at de er tunge, så handler de mere om livet på godt og ondt. Ja, det er lidt vildt at listen sådan afspejler hvordan tiden er bleve brugt her i 2020.
   Jeg valgte helt alle koncert, teatre osv. fra, ville ikke risikere noget, men en mor som er i en særlig risiko gruppe. Men jeg satser helt klar på at der kommer mere af sådanne arrangementer i 2021.

   Reply
 • Gratis streaming
  29. december 2020 at 10:28

  […] på, at der er en maks. grænse for “lån” af film, ligesom der er når man låner e-bøger og lydbøger fra biblioteket app og at det variere fra kommune til kommune. I min kommune kan vi “låne” 30 film pr. […]

  Reply

Skriv en kommentar