Menu
Kunst, kultur, sport & mad / Teknologi

Reflektion over året der er gået

Et årsskifte er for mange lig med en anledning til eftertænksomhed og refleksion inden det nye år tager sin begyndelse. Og sådan er det også for mig. Jeg stiller mig selv et par spørgsmål. – Er mine grundlæggende behov, ønsker, drømme gået i opfyldelse? – Var der udfordringer i år og hvad har jeg evt. lært af dem? – Hvad vil jeg bruge mere tid på i 2019? – Hvad vil jeg bruge minde tid på i 2019? – Hvad ønsker jeg mig af 2019? Måske ikke helt så præcist formeret, men essensen af spørgsmålene er den samme. Jeg skriver ikke svarene ned, for det er som regel spørgsmål, som formuleres og svares på, fra julen og frem mod årsskiftet. Når vi rammer 1. januar, er jeg derfor klar til, at indtage det nye og dugfriske år, uden rumsterende tanker eller andet fnidder fnadder som fylder op på i min hjernes afkroge. Lidt er jeg dog begyndt at skrive ned og det er hvad jeg har læst, lyttet, og set i årets løb.

Læste bøger:

De fleste af de bøger jeg læser, læser jeg faktisk i min sommerferie. Jeg elsker at have tid til at sidde i skyggen en hel dag og endda flere, og kikke på vandet og bare læse. Indimellem får vi lidt koldt at drikke, andre gange en kom kaffe. Bare det at have alverdens tid – eller sådan føler jeg det – det er altså skønt. 📖 ‘Døderummet’ af Susanne Staun 📖 ‘Hilsen fra Rexville’ af Susanne Staun 📖 ‘Helt til grænsen’ af Susanne Staun 📖 ‘Hedebølge’ af Liza Marklund 📖 ‘Paradiset’ af Liza Marklund 📖 ‘Nedtælling’ af Liza Marklund 📖 ‘Røde ulv’ af Liza Marklund 📖 ‘Nobels Testamente’ af Liza Marklund 📖 ‘Livstid’ af Liza Marklund 📖 ‘En plads i solen’ af Liza Marklund 📖 ‘Sort hvid’ af Liza Marklund 📖 ‘Noras bog’ af Liza Marklund

Lydbøger:

Jeg hører som tidligere nævnt, ret mange lydbøger når jeg går til og fra arbejde. Det er sjældent at jeg kan finde ud af at hører lydbøger derhjemme. Det er ligesom forkert, at få læst op, når jeg egentlig ligeså godt kunne sidde og nyde fornemmelsen at at sidde med en bog. 🎧 ‘Ready Player One’ af Ernest Cline 🎧 ‘YouTubere’ af Cecilie Bogh 🎧 ‘Lykke Per’ af Henrik Pontoppidan 🎧 ‘Pigen uden navn’ af Christina Barker Kline 🎧 ‘Elon Musk’ af Ashlee Vance 🎧 ‘Sluk, kunsten at overleve i en digital verden’ af Imran Rashid 🎧 ‘Drop Business as Usual‘ af Richard Branson 🎧 ‘Få tingene gjort – kunsten at være produktiv uden stress‘ af David Allen

Biograffilm:

Min ene veninde og jeg er efterhånden blevet ret godt til at tage et smut i biografen og det hygger vi os enormt med. Jeg plejer at hente hende fra job og så snupper vi et par timer, men mad, kaffe og snak inden filmen. Det er lige før jeg vil sige, at vi har fat i en lille tradition. 🎬 ‘Book Club’ 🎬 ‘DITTE & LOUISE’ 🎬 ‘The Wife’ 🎬 ‘Happy Ending’

Koncerter:

Koncerter blev der ingen af i år. Men måske der kommer noget af interesse i 2019. Eller det ved jeg der gør, for fødselsdagsgaven til Søren, var billetter til en koncert inde i Odeon til foråret.

Teater:

Heller ikke teatret fik besøgt af os i år. Vi plejer jo at besøge Cirkusrevyen hvert år, men allerede efter sidste års besøg, blev vi enige om at vi vist trængte til en lille pause. Vi snakkede så om at besøge andre af landets teatre, men det blev kun ved snakken. Nå må vi se om det bliver til noget i 2019. Nu glæder jeg mig til et nyt år, og er spændt på hvad jeg får læst, lytte og set i 2018. Godt nytår til alle som læser med og tak for alle jeres dejlige kommentarer. Jeg glæder mig til, at dele meget mere med jer i 2019. Pas god på jer selv og hinanden. Kærlig hilsen Catarina

8 kommentar

 • Karin
  31. december 2018 at 17:45

  Det er en dejlig måde at reflektere på. Jeg gør det på mange måder som du, hæfter mig ved sætningen om at lukke det gamle år af, og se frem på det nye år.
  Har du og Søren planer om at kommer til Herning den 22 – 23 – 24 februar. Thilde og jeg skal lørdag den 23/2 – det er et ønske jeg har, da det er den dag jeg fylder 60. Derudover har vi et par aftaler med Fed Fredag i Tivoli Friheden, måske mødes vi med sønnen, en højskoleveninde. så koncerter kommer der på min liste i 2019, Kan også fylde på her fra 2018.
  Endnu en ønske og om et godt nytår til dig og dine.
  Måske bliver det 2019 vil mødes IRL.

  Reply
  • Catarina
   1. januar 2019 at 11:52

   Ja, det er bestemt en dejlig måde at afslutte på.
   Vi har endu ikke sat os fat på om vi skal til feriemessen i år, da der er lidt meget i februar. Men jeg skal nok give besked. 😀
   Det lyder som et dejlig år du nu har taget hul på Karin. 😀
   Tak for dine mange og varme kommentarer her i det forgange år. De varmer.

   Reply
 • Per Teilmann
  31. december 2018 at 20:20

  Også godt nytår herfra 🙂

  Reply
  • Catarina
   1. januar 2019 at 11:52

   Tak og i lige måde Per. 🙂

   Reply
 • Celena Scheede-Bergdahl
  31. december 2018 at 20:33

  Your 2019 sounds fantastic! Wishing you and yours a very godt nytår! xox

  Reply
  • Catarina
   1. januar 2019 at 11:53

   Happy New Year to the lot of you 😀

   Reply
 • Rix
  2. januar 2019 at 15:57

  Uh en dejlig opdatering 🙂 Især den om læste bøger 🙂 Jeg elsker selv at læse når tiden er der, og som du beskriver er det i ferien du får læst dine. Helt det samme her, og det er min største fornøjelse bare at være til, og læse og drømme og vide man har tiden til sig selv 🙂 Har du tilfældigvis læst : SER DU MÅNEN DANIEL af PUK DAMSGÅRD …….. hvis ikke , vil jeg gerne anbefale den. Som regel er det ikke noget jeg plejer at gøre, men synes den er så meget værd at læse……
  Godt nytår til dig og din Søren 🙂
  Masser af nytårshilsener fra Layoni 🙂

  Reply
  • Catarina
   2. januar 2019 at 17:10

   Lige præcis det med tiden som er ens egen og i uendelige mængder, får læselysten op i mig, for jeg elsker år jeg bliver fanget af en bog.
   Nej jeg har endnu tilgode at læse den af Puk Damsgård – den må komme på 2019’s læseliste, som allerede er pænt lang – tak for tippet.
   Du ønskes også et godt nytår og tak for dine kommentar i 2018.
   Hislen Catarina

   Reply

Skriv en kommentar