Menu
Kunst, kultur, sport & mad

Bøger jeg har læst og lyttet til i 2018

Skal vi ikke lige have et lidt mere muntert indlæg oven på gårsdagens lidt trælse et af slagsen? Måske indlægget her vil passe bedre til sidst i december eller først i januar ’19, men nu kommer det altså her og nu. Det kan så altid blive opdateret engang i det nye år, hvis jeg altså ikke allerede har glemt at jeg skrev det her i oktober.

Jeg er sådan lidt spøjs, for hvis jeg først kommer til at læse én bog i en serie, så vil jeg gerne læse alle de efterfølgende bøger, også selvom de hverisær afsluttes og jeg derfor ikke behøver at læse den næste i rækken. Men min hjerne får ikke ro, før jeg har læst alle og jeg dermed er sikker på, jeg ikke er gået glip af noget.

Jeg kan godt lide, både at læse en bøger og lytte til bøger. Jeg elsker at læse bøger, for så kan man ikke foretage sig andet imens og dermed synes jeg, at bogens handling på en eller anden måde når længere ind, og min fantasi for større vinger, end når jeg får den læst højt og jeg samtidig går en tur, laver mine øvelser, eller er i haven.

Hvordan har Idet med bøger – læser i mere eller lytter I mere?

📖 = Læst
🎧 = Lydbøger

📖 ‘Døderummet’ af Susanne Staun
📖 ‘Hilsen fra Rexville’ af Susanne Staun
📖 ‘Helt til grænsen’ af Susanne Staun
📖 ‘Hedebølge’ af Liza Marklund
📖 ‘Paradiset’ af Liza Marklund
📖 ‘Nedtælling’ af Liza Marklund
📖 ‘Røde ulv’ af Liza Marklund
📖 ‘Nobels Testamente‘ af Liza Marklund
📖 ‘Livstid‘ af Liza Marklund
📖 ‘En plads i solen‘ af Liza Marklund
📖 ‘Sort hvid‘ af Liza Marklund
📖 ‘Noras bog‘ af Liza Marklund

🎧 ‘Ready Player One’ af Ernest Cline
🎧 ‘YouTubere‘ af Cecilie Bogh
🎧 ‘Lykke Per‘ af Henrik Pontoppidan
🎧 ‘Pigen uden navn‘ af Christina Barker Kline

7 kommentar

 • Karin
  6. oktober 2018 at 08:48

  Det er en god ide med en liste over hvad der er blevet læst og lyttet til gennem det seneste år. Det har jeg ofte tænkt på, det blev så kun ved tanken. Og da jeg har flere bøger jeg køber, når de ligger til 2 for kr. 100,-, eller billigere, så husker jeg ikke rigtig hvad det er jeg har læst. Jeg kan ikke rigtig læse meget, når det er fra skærm/IPad, skal have det på papir. Derfor heller ingen log at hente der, det er kun lydbøgerne der kommer til at fremgå der.
  Liza Marklund har jeg læst alle, præcis som du. Nok også lidt af samme årsag. Hver bog har sit plot, dog er det samme hovedpersoner, og derved fremkommer der en rød tråd, der vil mangle hvis rækkefølgen afviges, det er noget rod for mig :-)Lykke Per læste jeg som konfirmand. Præsten havde lavet vores forberedelse over bøgerne, og min far havde bøgerne stående. Han læste dem som 19 årig. Og i dag står bøgerne i min bogreol. De er fra 1949, er skrevet med den gamle taleform, præcis som Henrik Pontoppidan har skrevet bøgerne, og stave/skrivemåder fra dengang. Navneord med stort, og uden bolle Å. Min far læste med, vi gennemgik hver kapitel, om jeg havde forstået det. Det var måden min far opdragede på. Fordybelse og argumenterende.
  Ønsker dig en dejlig weekend og spændende hvad du lige falder over jeg har gang i 3 bøger.
  Bog
  Pape af Jesper Stein – har læst de foregående af samme forfatter (venter med Solo til den er nede i pris)
  Planen af Morten Papa – Nu var den nede i pris, og minder lidt om den opvækst jeg har givet mine 2 yngste fra da de var 9 og 12 år. Sønnen vil gerne læse den efter mig.
  Lydbog
  Krokedillevogteren af Katrine Engberg – Ferien og lidt travlhed efter har gjort jeg desværre ikke er nået færdig med den.

  Reply
  • Catarina
   6. oktober 2018 at 13:39

   Jeg skriver listen af bøger in i Noter på min telefon og smider så en bog eller headphones foran, bare sådan for sikkerhedens skyld, hvis jeg nu skulle glemme hvilke jeg har læst eller lyttet til – det glemmer jeg ikke sådan på et år, men det kan jo være jeg fortsætter med den liste, som jeg først har startet i år.
   Jeg hr også de gamle Lykke-Per stående, men aldrig læst dem, men de var enormt hyggelige at høre som lydbog, for oplæseren (jeg har glemt havd han hed) var ret god og ikke en man blev irriteret over at lytte til. Jeg har en del gamle bøger som er skrevet på den gamle måde og de læses lige så let som de nye. Sjovt at din konformations præst brugte dem som thema og at din far gav sig tid til at høre dig efter hvert kapitel, for med 13-14 år, så kan de godt forstås på en anden måde.
   Tak for tippet til titler, som jeg kan læse i fremtiden.

   Reply
 • Helle K.
  6. oktober 2018 at 13:12

  Jeg har læst alle på din øverste liste, jeg læser jo stort set alle nye krimier. Da jeg var ung/yngre læste jeg ikke så mange krimier, i dag er det omvendt.
  Jeg læser kun bøger. Lydbøger kan jeg slet ikke koncentrere mig om, selv om jeg nogle gange ville ønske, at det var en mulighed – hvis jeg er træt eller syg, så ville det jo være perfekt, måske prøver jeg igen – hvis jeg kommer i bund med mine biblioteksbøger, det gør jeg vist ikke, for så har jeg lånt nogle nye. E-bøger har jeg også prøver, og det fungerede sådan set ok, men jeg foretrækker papirbøger.

  Reply
  • Catarina
   6. oktober 2018 at 13:51

   Ja, det tænkte jeg nok du havde. Jeg kan godt lige at variere mine bøger, så ikke alt er det ene eller det andet. For nogle bøger får mig altså til at tænke over ting i livet, mens andre bare er tænk som underholdning. Jeg hører lydbøger når jeg går til og fra arbejde, det er 2×25 minutter hver dag. Jeg læser mest e-bøger, men vi har mange i papirudgave, så dem er der også blevet læst en del af.
   Tak for din kommentar Helle og ha’ end dejlig weekend. 😀

   Reply
 • Celena
  15. oktober 2018 at 21:21

  There is nothing more cosy than reading books… especially when the weather becomes cooler… Liza Marklund has been translated to English so I will give her a try! Tak <3

  Reply
  • Catarina
   23. november 2018 at 11:29

   I love reading, drawing and crouching, during the wintertime 😀

   Reply
 • Bøger, film og koncerter i 2020
  26. december 2020 at 10:54

  […] Bøger, film og koncerter i 2019 Bøger jeg har læst og lyttet til i 2018 […]

  Reply

Skriv en kommentar