Menu
Kunst, kultur, sport & mad

Gratis streaming

Hvorfor betale for noget man kan få gratis?

Da vi 2004 flyttede ind her i huset, valgt vi alle TV-kanal-tjenester fra og havde i mange år frem, kun de kanaler vi kunne trække via en stueantenne. Det var de danske og 3 tyske. For ca. 8 år siden opsagde vi vores fastnettelefon og ved opsigelse ved TDC, fortalte de at vi kunne få deres lille tv-pakke samtidig med, at det hele ville blive billigere. Det var for godt til at sige nej til, så det gjorde vi, også fordi, at vi ikke længere kunne trække de tyske kanaler med vores antenne, plus at vi fik TV2 med. Efter nogle år med de ekstra kanaler, fandt vi ud af, at vi faktisk ikke brugte så mange af de kanaler der fulgte med, ud over et par fa de tyske, som vi brugte til at se vi skisport på og der er jo kun om vinteren.

3 tv-kanaler

Da vi fik tilbudt at få fiber ind i huset, sagde vi ja tak og opsagde vores YouSee abonnement og dermed også den lille tv-pakke. Nu var vi tilbage med de tv-kanaler vi startede med her i på matriklen, på nær, at vi nu ikke længere havde de tyske kanaler, men kun DR1, DR2 og Ramasjang. Lige efter skiftet og nedgradering til 3 kanaler, overvejede vi om vi skulle hoppe med på bølgen at nye streamingtjenester, men det blev kun ved tanken. Vi vidste, at vi nok ikke ville få det brugt i nær nok, ud fra hvad et månedlig abonnement koster.

Kender du bibliotekernes streamningtjeneste Filmstriben? Der kan du finde masser af fantastiske film og de er ganske gratis

Filmstriben

Der er efterhånden mange streamingtjenester at vælge imellem, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man både vil have adgang til Netflix, HBO, Disney+ og hvad de nu ellers hedder. 🙂

Du behøver faktisk ikke et streaming abonnement, for at underholde dig med masser af gode film og dokumentarer. Det eneste du behøver er et bibliotekslånekort, som du kan oprette gratis med Nem-id via dit eget biblioteks hjemmeside eller ved at møde fysiks op på et af bibliotekerne i nærheden af dig.

Pt. er der ca. 3.000 film på filmstriben og der kommer ca. 400 nye film til pr. år – så der er til rigtig mange timers underholdning for både børn og voksne. Man skal dog være opmærksom på, at der er en maks. grænse for “lån” af film, ligesom der er når man låner e-bøger og lydbøger fra biblioteket app og at det variere fra kommune til kommune. I min kommune kan vi “låne” 30 film pr. måned og det er mere end rigeligt for os, selv hvis vi kommer til at vælge en film eller udsendelse som ikke lige er vores smag, så er 30 rigeligt. Når vi har lånt en film, så har vi adgang til den/lånet i 48 timer, dvs. at vi i princippet ville kunne se den om og om igen, indenfor de 48 timer.

Filmstriben

Udover filmstriben bruger vi også meget DR’s arkiv, hvor vi synes der er mange udsendelser/film der har interesse og som vi bare ikke fik set dengang de gik i tv. Vi optager indimellem også en film til harnisket som er koblet på tv’et. Det kan være en film som ser ud til at være god, men som bliver sendt op et ukristeligt tidspunkt en hverdag eller en interesant udsendelse. Hvis det så skulle vise sig den ikke er helt lever op til forventningerne, ja, så slettes den jo bare igen fra harddisken.

Hvis du har lyst er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet her nedenfor, hvordan bruger du dit bibliotek eller eller om du slet ikke bruger det.

Tak fordi du havde lyst til at læse med.

 

2 kommentar

 • Karin Abildhauge
  1. januar 2021 at 07:29

  Mulighederne for streaming er fantastiske. Her kører jeg også gratis løsningerne, dog har jeg betalt for december, grundet julekalender og håndbold. Det samme sker i januar, grundet håndbold. Håndbold sendes jo kun på TV2.

  I går fortrød jeg ikke at have en antenne, DR Streaming gik ud midt under Dronningens nytårstale, heldigvis var det kun meget kort.

  Reply
  • Catarina
   1. januar 2021 at 15:33

   Ja, det er fedt med alle de tilbud og når så mange er gratis, ja så klapper jeg i mine hænder 😀 Jeg kan godt undvære håndbold i dag, så derfor har vi ikke TV2 😀

   Reply

Skriv en kommentar