Menu
Familieliv

3. juledag og på gensyn

Sikke da et blæsevejr vi stor op til i dag. Jeg er glad for at vi ikke skulle køre på tværs af landet i sådan et vejr. I dag var også dagen, hvor Christian skulle returnere til Aalborg, efter 8 dejlige dages juleferie. Det har være SÅ skønt at have ham hjemme i så mange dage.

Den 21. og 22. arbejdede han hjemmefra, her fra os af, og den 23. havde han taget fri, så han har også haft nogle dejlige juledage. Inden han ankom de 19. havde han været selvisoleret 3 dage og havde også fået en test, som heldigvis var negativ. Jeg selv fik en test den 22. som også var negativ, så vi kunne med ro i sindet, tage ind og holde jul med mine forældre.

Efter en dejlig solid morgenmad, men tv’et køreende i baggrunden, hvor vi så Corona vaccinerne trille ind hos forskellige plejehjem og de første beboer få de første vaccinen, pakkede Christian kufferten og jeg kørte ham til Odense Banegård.

Da jeg havde sendt Christian med tog til Aalborg og sagt på gensyn, kørte jeg hjem, og begyndte at sætte vasketøj over. Sengetøj, håndklæder og alt det andet i ved, der er efter overnattende gæster. Mens vaskemaskinen gjorde det den er bedst til, pakkede Søren og jeg stille og roligt julen sammen. Juletræet blev også taget ned, hvorefter vi kastede os over rengøringen.

Nu er alt pakket væk, det samme er dyner, sengetøj og alt det andet. I dag er jeg ekstra glad for min tørretumbler, for intet af alt det der er blevet vasket, kunne tørre ude under udhænget i dag.

I aften skal vi slappe af og måske se en lille film, men ellers ikke andet.

9 kommentar

 • Karin Abildhauge
  28. december 2020 at 10:34

  Pyha ja det blæste da en bette smule i går. (haha) så vestjysk et svar.
  Altid dejligt med besøg, og godt med negative test, og selvisolation. Søndag den 20/12 fik jeg en besked via smittestop app´en om nærkontakt. Har arbejdet hjemmefra hele ugen, og kun været i kontakt med yngstepigen, svigersønnen, Otto og Frida, de havde ikke fået besked, og da beskeden tikkede ind, var jeg sammen med dem, derfor valgte jeg lige at tjekke med smittestop linjen, om vi 5 måtte være sammen, og svaret var selvfølgelig, og jeg skulle ikke gå i selvisolation. Dog skulle jeg lade mig teste, en pcr test, og jeg fik ikke en særlig mulighed for booking af aftale, det var på normal vis. fik tid den 24/12 kl. 13.50 og svar 25/12 kl. 22.39 – og den var negativ. Og det var min nabo der var smittet. En familie på 5, der bor i et rækkehus med 3 værelser, så han har været isoleret i en af de lejligheder, Holstebro kommune har stillet til rådighed siden lørdag den 19/12 – her til morgen er han stadig isoleret.
  Otto har været i nærkontakt med både en pædagog og en lærer, det var i nov. og han blev hjemsendt om aftenen, dagen før hans 6 års fødselsdag, og fik første test samme dag, desværre var de 2 smittede meldt ind med en dags mellemrum, så der skulle 3 test til i alt, og når svar på nr. 2 kom, måtte han komme tilbage. Men det var kun mormor der måtte komme med. Første test var under al kritik, havde Otto været en af de lidt svære autister, ved jeg ikke hvordan det var gået. Vi stod i kø i godt en time, trods vi havde en tid, der var kun 2 personer, 1 til at teste, 1 der reg. ham. Vedkommende der testede, var en robot helt uden pædagogisk erfaring/indsigt, havde det været Frida, var alt gået galt, og ja, hun havde ikke åbnet munden, det gjorde Otto heldigvis. Vi var kørt 50 km. det var den dag han fyldte 6 år, og da testen var taget, var han så ulykkelig og ville bare hjem. De 2 næste test, gik så godt, her var der overhovedet ingenting, kun positive reaktioner, og begge der testede var så søde. Vi var så heldige det var kørende test.
  Dejligt i nu har fået al julen pakket ned og vasketøjskurven tømt, så der er tid til afslapning de kommende dage. Jeg selv pakker jo først ned til nytårskoncerten og skihop 1. januar. Det er en tradition jeg har med fra min barndom. Det er sommetider den er smut et par dage, alt efter hvordan nytårsaften har været.
  Ønsker dig/jer nogle dejlige dage her mellem jul og nytår.

  Reply
  • Catarina
   28. december 2020 at 14:59

   Puha, så begynder det lige pludseligt at komme tæt på. Godt du også har installere smittestop appen. 😀
   Det er smart at de nu kan bruge robotter, men bare ikke til børn. Det synes jeg ikke man kan, for en robot kan ikke “føle” have der sker med barnet og sådan en prøve er ikke bare et stik eller noget andet – men i munden. Håber I alle holder jeg fri for sygdom og at vaccinen snart tilbydes til dig, da du jo også er i risikogruppen.
   Pas på jer selv og som jeg skrev før, så skal du igang med at bloggen igen kære ven. 😀

   Reply
  • Catarina
   28. december 2020 at 15:10

   For øvrigt…. julen blev også stående til 1 nytårsdag da jeg biede hjemme, men jeg har altid pakket den væk på dette tidspunkt, måske fordi jeg startede julen allerede midt i november, dengang jeg var tjener 😉 Så have jeg ligesom fået nok da vi nåede 3. juledag. 😉

   Reply
   • Karin Abildhauge
    1. januar 2021 at 07:24

    det giver god mening. Jeg pynter jo op lørdag til første søndag i advent, eller senest 30/11, hvis nu første søndag i advent ligger i december.
    Og weekenden før er jeg på kirkegården for at julepynte.
    Sådan gjorde mine forældre også, dengang pyntede butikkerne jo ikke op før, som det sker i dag, mine forældre havde en trikotage forretning, og de arbejdede frem til kl. 14.00 den 24. december, hvor der så først blev tid til at slappe af og hygge med julepynten, mellem jul og nytår var butikkerne kun åben på deltid, mener de lukkede midt på eftermiddagen.
    5. juledag var med i vores remse af juledage, da var der fest i den selskabelige, som mine forældre og en gruppe venner var med i. Vi børn var til juletræ om eftermiddagen, de voksne spiste sammen inden de tog til dans/bal.

    Reply
    • Catarina
     1. januar 2021 at 15:32

     Ahh, Jan det kan jeg godt huske, altså det med dine forældre. Det er sjovt som vi tager ting med hjemmefra. Nogle får lov til at blive, andre ændres med årene. 😀

     Reply
 • Layoni
  28. december 2020 at 13:11

  Ja, tænk så er det allerede slut igen, men jeg kvier mig lidt med at pakke alt væk endnu. Jeg elsker nisserne der står/sidder og ligger rundt omkring, så de får lov til at blive til i morgen ☺ men dejlig og læse om Jeres hyggelige juledage ☺
  Jeg har jo ekstra nydt det i år som efterlønner, hvor jeg havde tiden med mig, og hvor er det bare en skøn fornemmelse, at alt kunne klares uden en eneste gang, at få følelsen af ikke at kunne nå alt der jo skal ordnes og være klar ☺bare det at kunne læse en bog i fred og ro her i december måned, det var ren luksus. Har jeg aldrig før kunnet finde tiden til, så det er bestemt noget jeg er fan af, at være så heldig, at kunne forlade arbejdsmarkedet før tid ☺
  I ønskes en dejlig filmaften ☺ hilsen, Layoni

  Reply
  • Catarina
   28. december 2020 at 15:09

   Ja, det går hurtigt og det føles lidt tomt, men også lidt rart at alt er væk og der er gjort rent. Jeg har ikke så mange nisser, men et par enkelte har der været, og ja, det er så hyggeligt at kikke på dem. 😀
   Jeg er altid i god tid, og føler faktisk ingen stress – jeg planlægger allerede i november og de aller fleste gaver er også indkøbt inden december, så jeg har tid til at nyde den måned. 😀
   Du må have en dejlig dag Layoni og dejligt at du nyder dit otium 😀

   Reply
 • Celena
  31. december 2020 at 12:50

  Must have been nice to have Christian visit! A quiet time also sounds good!

  Reply
  • Catarina
   31. december 2020 at 14:49

   Det var så dejligt at have ham hjemme så mange dage – det er efterhånden år siden vi sidst har haft det. 😀

   Reply

Skriv en kommentar