Menu
Bloggeriet

Gutenberg editor

Uha som jeg da kan ændre mening, ja ligefrem komme til at elske noget, som slet ikke var noget for mig i begyndelsen. Dette er historien om Gutenberg Editoren, som er en del af maskinhuset bag denne blog.

Da Gutenberg blev introduceret, ville jeg selvfølgelig prøve den af. Alle andre forbedringer og opdaetinger af WordPress har jeg jo altid synes var gode. Ender mange forsøg, fint jeg ud af at den slet ikke var en editor som jeg kunne affinde mig med, så jeg installerede den gamle editor og deaktiverede Gutenberg. Det kan du læse her nedenfor, hvis du er intresseret.

Men men men….

Efter jeg sidste år gav mig selv udfordringen, at blogge hver dag i en hel måned, prøvede jeg igen Gutenberg og denne gang, faldt Gutenberg og jeg i hak. Hold nu op hvor er jeg blevet fan af den editor. Det er næsten ikke det den ikke kan. Bare det, at lave overskrifter, underoverskrifter, citater og underoverskrifter/teasere til selve indlæggets overskrift – som kan ses på dette indlæg – er så let og som at klø sig et hvis sted. At flytte rundt på forskellige afsnit, hvis jeg synes noget skal flyttes længere op osv. osv.

Jeg er i den grad kæmpe fan og de sidste mange mange indlæg, på bloggen her, er lavet i Gutenberg.

Hvordan har du det med Gutenberg, er du glad for den, affinder du dig med den eller noget helt tredje?

2 kommentar

 • Karin
  13. januar 2021 at 07:42

  De seneste indlæg er blevet skrevet via app ´en – så jeg har ikke tænkt over brugen af Gutenberg editor, og må indrømme, bruger langt fra alle mulighederne. Endnu en ting jeg måske skulle fordybe mig i. Lære at bruge. Samtidig vælger jeg mine udfordringer, kan mærke koncentrationen er på overarbejde, det er jo desværre en af de udfordringer min kroniske udbrændthed tærre på. Jeg bliver alt for hurtigt træt, hvis jeg skal holde fokus. Så må lige sætte tæring efter næring.

  Reply
  • Catarina
   13. januar 2021 at 07:49

   Når man skriver indlæg fra appen, så bruger man faktisk Gutenberg og hvis du, når du laver et indlæg, trykker på det lille + nede i venstre hjørne, så får du de forskellige muligheder op – afsnit, galleri, overskrift osv. så du bruger den uden at vide det 😀

   Reply

Skriv en kommentar