Min juleferie startede allerede den 20. december, og sikke en dejlig lang en den har været indtil nu. Det bedste af det hele er, at den fortsætter i hele tre dage endnu.
Sørens fødselsdag
Lørdag før jul var det Sørens fødselsdag, og han havde besluttet, at vi skulle ud og spise fødselsdagsmiddag på den nyåbnede restaurant Bouillon her i Odense. Eller nyåbnet er den nu ikke helt, for den officielle åbningsdag var i midten af september, men vi havde endnu til gode at prøve Bouillon.
Bouillon er et sted, hvor man får god mad til rimelige priser i smukke omgivelser. Restauranten ligger i en lille smøge tæt på Odenses gågade. Jeg er gået forbi flere gange, og der har altid været fuldt hus, så jeg glædede mig til selv at opleve stedet.
Prislejet for forretter ligger mellem 19 og 47 kr., hovedretter koster mellem 87 og 120 kr., ost koster 29 og 24 kr., og desserter 28-39 kr. En lille karaffel af husets rød- eller hvidvin kan fås for 49-54 kr. Det er altså virkelig et sted for de fleste, rent prismæssigt. Og da vi er lidt frankofile, er det lige noget for os.
Vi glæder os til, at det bliver forår og sommer, for der er rigeligt med pladser ude foran, og med overdækningen, som kan skydes fra, bliver det helt sikkert en skøn lille oase.
Juledagene
Om aftenen den 21. december kom Christian hjem på en dejlig lang juleferie. Vi har hygget os, snakket, gået ture, shoppet og spillet kort.
Juleaften blev som altid fejret hos mine forældre. Jeg stod for maden, mens der blev hygget med godter og gode samtaler. Da aftenen gik på hæld, tog vi hjem, og Christian og jeg havde på forhånd aftalt, at vi ville tage til midnatsgudstjeneste i vores lokale kirke, Ansgar Kirke. Vi var der også tilbage i 2018, men de senere år har vi simpelthen været for trætte. Denne gang skulle det dog være, især fordi vi kan gå derned på blot 7 minutter.
Den 25. december, sidst på dagen, trængte Christian og jeg til en gåtur oven på al julemaden, så vi gik en tur gennem Odenses gader, inden vi igen landede på Café Biografen. Her nød vi den lette stemning og det halvtomme lokale – en skarp kontrast til den 23. december, hvor stedet var fyldt med glade julegæster. Vi kan i øvrigt varmt anbefale deres gløgg, som vi fik et par gange.
Den 27. om aftenen kørte jeg Christian til banegården, for nu var juleferien hjemme hos “de gamle” slut og han ville hjem til sig selv og sin kæreste i Aalborg. Det var en dejlig julegæst, jeg vinkede farvel og på gensyn til.
Efter-jules glæder
Efter den dejlige frokost på Bouillon på Sørens fødselsdag kunne vi ikke lade være med at tage derop igen. I dag blev det til en skøn søndagsfrokost, hvor vi rigtig kunne nyde den afslappede stemning og den lækre mad.
Fish n´chips med pommes frites
Det var en helt perfekt afslutning på julens festligheder, og vi gik derfra mætte, glade og allerede med planer om at komme igen en anden dag. Bouillon er virkelig blevet et af vores nye yndlingssteder.
Nu venter nytåret, og det bliver bare os to, der skal nyde lækker mad og hinandens selskab i ro og mag.
Gi’ et smil, tryk på hjertet – hvis det’ din stil.
2 kommentar
Mette
29. december 2024 at 20:53Det lyder som en helt skøn juleferie – der er så dejligt at være sammen med de voksne unnger 🙂
Catarina
30. december 2024 at 09:33Det er det i den grad Mette og jeg elsker at have den ungen mand under samme tag som mig selv. 😊