Menu
Dagligdagen / Skallebølle 2004-2021

Det begynder at krible i havehandskerne

Vores ellers flotte æbletræ, måtte lade livet i efteråret. Det blomstrende jo rigtigt flot og havde også en størrelse som passede til haven, men der er ikke gået et år, hvor det ikke har været plaget af sygdom og æbler blev der igennem de 9 år vi har boet her, derfor ikke mange af.

Nu har jeg siddet og brugt formiddagen på at pløje nettet igennem for tips og gode råd og samtidig tjekket på i de have bøger.

20130217-141008.jpg

Jeg er ved at nærme mig en sort, for for mig skal et æble være sødt og syrligt med et godt bid og uden at være over i den melede type.

Jeg glæder mig virkelig til at få hullet i plænen fyldt ud med et træ, som med tiden kan vokse sig stort og sundt. Et træ hvor jeg rent faktisk kan plukke æbler fra inde de lander på jorden uden at modnes.

I det hele taget glæder jeg mig til at det igen bliver vejr til udeliv. Og gødningen, kalken og algefjernere er allerede indkøbt på jobbet, så jeg er bestemt klar til en have- og terrassesæson.

12 kommentar

 • Christina
  17. februar 2013 at 14:25

  Det lyder spændende med nyt æbletræ. Jeg er ved at lokke mine forældre til at få et til deres have.
  Det bliver dejligt, når man igen kan bruge haven, uden at være pakket ind i jakker og trøjer.
  Rigtig god søndag.

  Reply
  • Catarina
   17. februar 2013 at 14:45

   @Christina – Det bliver nemlig skønt og lige nu synes jeg der er meget længe til. 🙂

   Jeg har sidste år nydt godt af naboens æbletræ, som bugner af lækre æbler som hænger ind over hækken og jeg har fået lov til at plukke alle dem jeg har lyst til. Men det er ikke det samme som at have sit eget. 🙂

   Du må også have en god søndag. 🙂

   Reply
 • Rav og krat
  17. februar 2013 at 15:46

  Jeg er også begyndt at samle kødbakker sammen til mine små såpotter…kan næsten ikke vente til 😉
  Æbletræer er smukke og nyttige…købte forleden noget hjemmelavet æblemarmelade Mums…selvom jeg har masser af æbletræer…i år må jeg tage mig sammen til at lave det selv hihi

  Reply
  • Catarina
   17. februar 2013 at 15:58

   @Rav og krat – Det bliver skønt når vi kan komme lidt ud og få jord under neglene. 🙂

   Hjemmelavet æblemarmelade har jeg ikke prøvet, men manden laver en skøn pæremarmelade 🙂

   Reply
 • Nola
  17. februar 2013 at 16:48

  Dejligt med sådan en langtids plan. Og tanken om at den skal stå der i mange år (forhåbentlig) og kaste dejlige æbler af sig sætter jo relation til at det kan betale sig at give sig tid til beslutningen 🙂
  Et par uger mere, så er vi helt sikkert klar til forår!

  Fin giveaway du har- jeg deltager ikke, da tunge parfumer ikke lige er mig……så jeg krydser fingre for de andre 😉
  Sjovt nok, der er også en giveaway i pipelinen hos mig 🙂

  Reply
  • Catarina
   17. februar 2013 at 17:12

   @Nola – Jeg håber vi får et træ som allerede vil give noget det første år, for jeg elsker at gå i haven og samtidig plukke et æble. 🙂 Og ja, det skal forhåbentlig stå også efter vores tid. 🙂

   Dette er min første giveaway og jeg tror ikke der kommer flere, for egentlig er jeg slet ikke til giveaways, da det minder for meget om “at lokke læsere til” og hvis de ikke er der i forvejen, så synes jeg ikke de skal komme, bare fordi jeg giver noget væk. Jeg gør det nu, da ingen i min omgangskreds heller ikke bruger denne parfume. 🙂

   Reply
   • Nola
    17. februar 2013 at 17:54

    den mening har jeg også, eller har haft. Jeg ser det nu sådan at i denne blog-jungle er det svært at finde rundt, og på den måde støder man måske på en side hvor man gerne vi blive. Jeg bryder mig heller ikke om at blive tvunget til at være fast læser….og surfer så tit videre .-) For hvordan er det lige at man finder en god blog?! Egentlig er det tit lidt af et tilfælde, ikke?!

    Reply
    • Catarina
     17. februar 2013 at 19:13

     @Nola – Jeg har ca. 100 blogs som jeg læser med på, de ligger alle i min bloglæser (Google) og den måde jeg har fundet dem på, er ved at læse kommentare på de første blogs jeg fald over og der igenne fundet dem jeg har lyst til at læse med på. 🙂 Det tager tid, men sådan har jeg fundet frem til dem der er interessante for mig. Det er ikke alle jeg kommenter lige meget på, da jeg ikke altid har noget at sige. 🙂

     Reply
 • Pernille
  17. februar 2013 at 23:24

  Jeg tror aldrig jeg får grønne fingre, eller for alvor bliver glad for havelivet. Men jeg kan mærke det begynder at trække efter at rydde altanen og få al vintergråheden ryddet væk 🙂

  Jeg håber du finder det helt rigtige træ, og at det vil bære rigtig meget frugt 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2013 at 07:07

   @Pernille – Havelive for mig er vist det samme for dig, nemlig det at kunne være ude i det gode vejr. Vi har indrette haven så når løgne er i jorden, så er det kun en smule ukrudt der skal lues og græsset der skal slås. For at bruge flere lange weekender med at knokle derude, er ikke lige os. Vi er mere til at nyde det. Men jeg elsker at gøre den pæn og indbydende ved sæsonens start. 🙂

   Reply
 • gittesp
  18. februar 2013 at 07:49

  Det ser superhyggeligt ud, håber dit æbleønske går i opfyldelse 🙂

  Reply
  • Catarina
   18. februar 2013 at 08:05

   Tak Gitte, det håber jeg også. 🙂

   Reply

Skriv en kommentar