Menu
Kogebogen / Sødt, surt & salt

Lakridsmandler

D71_3945

Jeg er en sucker for mandler. For mig er mandler nogle af de bedste nødder der findes. Jeg bruger dem i min Granola/hjemmelavede müsli, jeg laver brændte mandler til jul og saltmandler til mellem jul og nytår. Og nu har jeg også lige lavet lakridsmandler.

His du også er vild med mandler i alle afskygninger, så får du lige opskriften her.

Ingredienser:
• 1,5 dl vand
• 2 tsk salt
• 1 spsk rålakridspulver
• 200 g mandler

Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 150°C varmluft.

• Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk
• Tilsæt mandlerne hertil og rør rundt, indtil vandet er fordampet
• Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 min.
• Rør evt. lidt i dem undervejs
• Tag ud, lad afkøle og drys evt. lidt ekstra lakridspulver på før servering (kan undlades)
• Opbevar i et tætsluttende glas


- Mange tak fordi du læste med -
Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen.
Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK.
Mine videoer kan findes på YOUTUBE hvor et abonnement vil gøre mmig glad.
Ligeledes kan du tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg".
1

10 Kommentar

  • Susanne
    18. november 2014 at 18:24

    Det må jeg da prøve i morgen, elsker mandler og lakrids, tak for ideen 🙂

    SVAR
    • Catarina
      18. november 2014 at 19:26

      Jammen så er de da oplagt at kaste sig over. 😀

      SVAR
  • Layoni
    19. november 2014 at 06:43

    Mums 🙂 det er lige noget for mig, så dem må jeg have afprøvet da. Elsker smagen i kransekage også 🙂
    god onsdag til dig Catarina 🙂

    SVAR
    • Catarina
      19. november 2014 at 09:28

      De var fantastiske og faktisk spiste Søren og jeg dem alle sammem i aftes. 😉
      Ja smagen i kransekage er også lækker 🙂
      Også en ogd dag til dig Layoni.

      SVAR
  • Karin Abildhauge
    22. november 2014 at 11:15

    God ide. Mandler er med som slik her. Der ligger altid lidt i et bæger i min taske, står på bordet på arbejde etc.
    Prøvede selv en dag, fik lidt for meget rålakridspulver blandet i, “tabte” bøtten hehe, så jeg har ikke lavet det siden.

    Tak for tippet.

    SVAR
    • Catarina
      22. november 2014 at 14:25

      Av, lakrids er godt, men det kan også blive for meget. 😉
      Du skulle virkelig prøve dem her, det er bare så gode og de kommer elt sikkert til at være noget af juleslikket i december. 😀

      SVAR
  • Christina Bank
    23. november 2014 at 19:58

    Uh, ja det vil jeg også prøve. Dejligt med et alternativ til alt “usunde”.

    SVAR
    • Catarina
      24. november 2014 at 07:05

      De er virkleig lækgre og så vildt lette at lave Christina. 😀

      SVAR
  • Pernille
    24. november 2014 at 21:33

    Lyder lækkert 🙂

    SVAR
    • Catarina
      25. november 2014 at 12:35

      Meget Pernille. 😀

      SVAR

Skriv en kommentar