Jeg er en sucker for mandler. For mig er mandler nogle af de bedste nødder der findes. Jeg bruger dem i min Granola/hjemmelavede müsli, jeg laver brændte mandler til jul og saltmandler til mellem jul og nytår. Og nu har jeg også lige lavet lakridsmandler.
His du også er vild med mandler i alle afskygninger, så får du lige opskriften her.
Ingredienser:
• 1,5 dl vand
• 2 tsk salt
• 1 spsk rålakridspulver
• 200 g mandler
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 150°C varmluft.
• Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk
• Tilsæt mandlerne hertil og rør rundt, indtil vandet er fordampet
• Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 min.
• Rør evt. lidt i dem undervejs
• Tag ud, lad afkøle og drys evt. lidt ekstra lakridspulver på før servering (kan undlades)
• Opbevar i et tætsluttende glas
- Mange tak fordi du læste med -

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen. Deling af indlæg på de sociale medier fjong med mig, og følg gerne med på FACEBOOK og INSTAGRAM. Du kan ligeledes tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", ude i sidebaren ——–> Mine videoer kan du finde på YOUTUBE og der kan du også abonnement på kanalen.
0
10 kommentarer
Det må jeg da prøve i morgen, elsker mandler og lakrids, tak for ideen 🙂
Jammen så er de da oplagt at kaste sig over. 😀
Mums 🙂 det er lige noget for mig, så dem må jeg have afprøvet da. Elsker smagen i kransekage også 🙂
god onsdag til dig Catarina 🙂
De var fantastiske og faktisk spiste Søren og jeg dem alle sammem i aftes. 😉
Ja smagen i kransekage er også lækker 🙂
Også en ogd dag til dig Layoni.
God ide. Mandler er med som slik her. Der ligger altid lidt i et bæger i min taske, står på bordet på arbejde etc.
Prøvede selv en dag, fik lidt for meget rålakridspulver blandet i, “tabte” bøtten hehe, så jeg har ikke lavet det siden.
Tak for tippet.
Av, lakrids er godt, men det kan også blive for meget. 😉
Du skulle virkelig prøve dem her, det er bare så gode og de kommer elt sikkert til at være noget af juleslikket i december. 😀
Uh, ja det vil jeg også prøve. Dejligt med et alternativ til alt “usunde”.
De er virkleig lækgre og så vildt lette at lave Christina. 😀
Lyder lækkert 🙂
Meget Pernille. 😀