Jeg er en sucker for mandler. For mig er mandler nogle af de bedste nødder der findes. Jeg bruger dem i min Granola/hjemmelavede müsli, jeg laver brændte mandler til jul og saltmandler til mellem jul og nytår. Og nu har jeg også lige lavet lakridsmandler.
His du også er vild med mandler i alle afskygninger, så får du lige opskriften her.
Ingredienser:
• 1,5 dl vand
• 2 tsk salt
• 1 spsk rålakridspulver
• 200 g mandler
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 150°C varmluft.
• Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk
• Tilsæt mandlerne hertil og rør rundt, indtil vandet er fordampet
• Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 min.
• Rør evt. lidt i dem undervejs
• Tag ud, lad afkøle og drys evt. lidt ekstra lakridspulver på før servering (kan undlades)
• Opbevar i et tætsluttende glas
10 kommentar
Susanne
18. november 2014 at 18:24Det må jeg da prøve i morgen, elsker mandler og lakrids, tak for ideen 🙂
Catarina
18. november 2014 at 19:26Jammen så er de da oplagt at kaste sig over. 😀
Layoni
19. november 2014 at 06:43Mums 🙂 det er lige noget for mig, så dem må jeg have afprøvet da. Elsker smagen i kransekage også 🙂
god onsdag til dig Catarina 🙂
Catarina
19. november 2014 at 09:28De var fantastiske og faktisk spiste Søren og jeg dem alle sammem i aftes. 😉
Ja smagen i kransekage er også lækker 🙂
Også en ogd dag til dig Layoni.
Karin Abildhauge
22. november 2014 at 11:15God ide. Mandler er med som slik her. Der ligger altid lidt i et bæger i min taske, står på bordet på arbejde etc.
Prøvede selv en dag, fik lidt for meget rålakridspulver blandet i, “tabte” bøtten hehe, så jeg har ikke lavet det siden.
Tak for tippet.
Catarina
22. november 2014 at 14:25Av, lakrids er godt, men det kan også blive for meget. 😉
Du skulle virkelig prøve dem her, det er bare så gode og de kommer elt sikkert til at være noget af juleslikket i december. 😀
Christina Bank
23. november 2014 at 19:58Uh, ja det vil jeg også prøve. Dejligt med et alternativ til alt “usunde”.
Catarina
24. november 2014 at 07:05De er virkleig lækgre og så vildt lette at lave Christina. 😀
Pernille
24. november 2014 at 21:33Lyder lækkert 🙂
Catarina
25. november 2014 at 12:35Meget Pernille. 😀