Menu
DIY

For første gang og så lykkedes det

For et par uger siden fortalte min Nordjyske veninde at hun var igang med at strikke filtede hjemmesko eller sutsko af rester af uldgarn. Hun betroede mig at det var en virkelig nem opskrift, noget jeg snildt kunne lave op ingen tid. Jeg fik remset fremgangsmåden op over telefonen, og ja, den lød virkelig let.

D71_3967

Jeg kaste mig straks over projektet, jeg havde nogle rester på hylden med garn. Men hverdagen spændte ben og strikketøjet måtte vige pladsen. Men i går aftes blev jeg enig med mig selv om at nu skulle den første sko gøres færdig. Og inden jeg harve set mig om, var og jeg igang med at slå op til nummer to. I morges nuppede jeg se sidste 4 pinde og fik dem begge syet sammen. Og så var de ellers klar til en tur i vaskemaskinen. Jeg startede med 40°C, men da de kom ud, var de lige en kende for store, så de røg ind i maskinen igen og fik så en tur ved 60°C og det hjalp. Nu er de tørre og klar til brug og jeg er sikker på at jeg nok kommer til at strikke nogle flere, for det er sådan et lille let strikkeprojekt og kan laves uden at jeg behøver at tænke for meget.

14 kommentar

 • Jannie
  22. november 2014 at 14:23

  Sådan nogle ønsker jeg mig 😄

  Reply
  • Catarina
   22. november 2014 at 14:31

   Hi hi, jeg kan desværre kun lave dem i en størrelse, da jeg ikke ved hvilket maskeantal jeg skal bruge for mindre eller større. Men jeg skal spørge den kloge Nordjyde og så kan det da godt være at julemanden kommer med nogle. 😆

   Reply
 • Anne
  22. november 2014 at 16:01

  godt med kloge nordjyder…det er så sjovt at “strikke for stort og dernæst vaske for varmt” 🙂

  Reply
  • Catarina
   22. november 2014 at 16:28

   Ja, de er altså noget særligt deroppe, specielt når det kommer til strik 😉
   Det er virkeligt sjovt og jeg skal da helt klart prøve noget mere i den retning. 😀

   Reply
 • Mette
  22. november 2014 at 16:53

  Det ser dejligt varme ud 🙂

  Reply
  • Catarina
   22. november 2014 at 18:09

   Det tror jeg også de er, men det er endnu ikke helt tørre, så jeg har endnu ikke taget dem i brug. 😉

   Reply
 • Yt
  22. november 2014 at 19:41

  Du kommer til at elske dem 😉
  Ikke mindst dine fødder, der er ikke noget der klemmer 😉

  Reply
  • Catarina
   23. november 2014 at 08:09

   Jeg elsker dem allerede Yt. Jeg indviede dem i aftes (der var de nemlig tørre) og de passer perfekt og er virkelig lækre at have på. 😀

   Reply
 • Celena
  23. november 2014 at 13:04

  They look so cosy!

  Reply
  • Catarina
   23. november 2014 at 15:29

   They are rely cosy Celena and so ligt to wear, it almost like having an extra pair of soks om, without the skuised feeling. 😉

   Reply
 • Pernille
  24. november 2014 at 21:31

  Dejligt med varme om tæerne. Og endnu dejligere med et hurtigt projekt, der lykkedes med det samme 🙂

  Reply
  • Catarina
   25. november 2014 at 12:35

   Det var nemlig dejligt med et projekt som dels var hurtigt at lave, men som også er blevet et lækkert og varmt resultat. 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  26. november 2014 at 07:10

  Jeg glæder mig allerede til projekt sutsko. De ser virkelig lune og lækre ud.

  Her lige i gang med en hue (hjelm) til bettemanden, den skal lige være færdig først – han skal jo ikke fryse ørerne.

  Reply
  • Catarina
   26. november 2014 at 14:15

   Je ghar lige lavet de mindste i uld/bomuld og set om den slags garn kan filte. Det kunne det så ikke helt, men ok, så er det afprøvet.

   Reply

Skriv en kommentar