Menu
DIY

3 dage, 20.976 masker- og 190 cm senere

… ja så har man et halstørklæde. Ikke at jeg er en tal-nørt… eller noget. Men jeg kan dog gange og lægge sammen. Halstørklæde passer perfekt til begge mine nye frakker. til hverdagsfrakken, vil jeg selvfølgelig havde det er gang om halsen, men til den pæne frakke, kommer det nok til at hænge lidt som pynt.

Jeg have nogle rester (lidt meget) af noget af det garn jeg tidligere strikkede af og jeg manglede også et halstørklæde, når nu vinteren er så streng som den er. 😉

Jeg ved ikke præcis hvor meget garn jeg har brugt, men halstørklædet vejer i færdig tilstand 236 g. Jeg startede med 10 cm mørk, derefter 9 striber á 7 cm, skiftevis den lys og mørk, derefter 14 cm af den mørke i midten, så endnu engang 9 striber á 7 cm, for til slut at slutte af med 10 cm af den mørke.

D71_3974

D71_3975D71_3976

D71_3977

Det er egentlig lidt sjovt med farverne, for følgetråden (tror jeg det hedder) altså den tråd går igennem hele strikket,som er Blackhill Superfine Alpaca, er den der laver de lyse nister i den mørke Kulkælderen Blackhill Højlandsuld og de mørke nister i den lyse Rullesten Blackhill Højlandsuld. Jeg er faktisk rigtig glad for den sidste kombination. Jeg synes at Alpacaen og den lyse uld, virkelig klær hinanden og jeg kan sagtens se den kombination i en lang trøje.

11 kommentar

 • Jytte Due
  25. november 2014 at 17:57

  Dejligt halstørklæde til dine nye frakker! Jeg har også lavet strikkeregnestykke i dag. Jeg kom til at love en kunde at strikke et sæt overtræksundertøj, som vi udbyder i kits og snart også i enkeltopskrifter i min datters og mit firma http://www.danishknitdesign.com, men før vi aftalte prisen, havde jeg ikke helt styr på, hvor lang tid, det tager at strikke sådan et.
  Det gør jeg så nu: 4.788 minutter, eller 80 timer – effektiv, hurtig strikketid à kr 14,25 bliver det til! ingen tid til at pudse næse, eller se op hvad klokken er eller ….. eller ….. Det gør jeg altså ikke igen …. lige bortset fra det sæt i julegave til min søster, som jeg lige er gået i gang med. Men det er jo noget andet, ikke?
  Happy Knitting
  Jytte

  Reply
  • Catarina
   25. november 2014 at 19:20

   Ja, det passer perfekt til dem begge.
   Hold da op, du har da godt nok strikket hurtigt – så hurtigt behøver det heller ikke gå her hos mig. Jeg strikker faktisk ikke så hurtigt, kun når det er sådan noget let noget som det her. 😉
   Ja, det er noget andet når det er til familie eller venner man strikker, så er det ok.

   Reply
 • Helle K.
  25. november 2014 at 19:11

  Det vil være helt fantastisk i en hel trøje – glæder mig til at se 🙂 Du er da godt nok blevet speed-strikker nu.

  Reply
  • Catarina
   25. november 2014 at 19:22

   Ja, det kan jeg også lige se for mig, men så skal jeg nok have fat i lidt mere garn og jeg er ike helt sikker på at “batchnummeret” (hedder det det i farver på garn) er helt det samme som da jeg købte det i sin tid. 😀

   Reply
 • Karin Abildhauge
  26. november 2014 at 07:36

  Super lækker. Og som tidligere nævnt, samt en bekræftelse på dit udsagn, så lækker til dit nye overtøj til den kommende vinter.

  Kan se din ide med langtrøje for mig, den står allerede øverst på ønskesedlen, altså garnet til en magen til, ligger ikke inde med de skønne farver. Mit lager er ikke blevet så stort som det har været tidligere 🙂 – Dog går det fremad.

  Reply
  • Catarina
   26. november 2014 at 14:18

   jeg glæder mig til det bliver koldt nok til at have det på, lige nu er det stadig en smule for varmt. Men jeg har lige læst, at vi måske er heldige at der kommer sne midt i december, så der får jeg måske chancen. 😀

   Reply
   • Karin Abildhauge
    27. november 2014 at 08:18

    Dejligt altså hvis der kommer lidt kulde og sne 🙂 – Det hører til december.
    Det der så gerne må følge med er nedbør om natten og klart vejr (højtryk) om dagen 🙂

    Reply
    • Catarina
     27. november 2014 at 16:20

     Ja, det er skønt og jeg har faktisk haft det på i dag, for vinden er bidende kold i dag. 😀

     Reply
 • Celena
  26. november 2014 at 11:58

  So nice! Now, with your lovely new coats, you will have a great winter 🙂

  Reply
  • Catarina
   26. november 2014 at 14:19

   I’m gonna look like a million Celena. 😆

   Reply
 • […] hjemmesko, så mange at jeg ikke har tal på dem. Et par huer det også blevet til og mit elskede lange halstørklæde, som jeg nærmest har brugt siden det kom af pindene, er også lavet og det på nærmest ingen tid. […]

  Reply

Skriv en kommentar