3 1/2 kg blev til knap 2 liter

9. juni 2015

_DSF4619

Så blev gryden, som bliver brugt aller mindst her i huset, brugt endnu engang. Jeg bruger ikke særligt tit min saftkoger, men den er altså super god og det er en vanvittig let måde, at lave frugtsaft på, og da vi jo har plads på hylden i kælderen, optager den jo ikke som sådan plads. I hvertfald ikke heroppe i køkkenet. Så selvom den ikke bruges tit, så er den dejlig at have.

Så snart jeg kom hjem og havde hygget med en kop te på terrassen, gik jeg ned til midten af det runde jordbærbed, hvor min, min efterhånden store, rabarberplante slår sinde folder. Der skulle trækkes rabarber. Egentlig havde jeg forestillet mig at lave en smule grød eller kompot og så putte resten i fryseren. Men da jeg havde snitte alle 5 kg, besluttede jeg mig for at lave grød af et kilo og saft af resten. Saftkogeren blev hentet op og sat over blusset og i en anden gryde, kom resten af rabarberne i.

Efter kort tid, var grøden klar og efter et par timer, havde jeg ca. 2 liter frisk rabarbersaft. Saft som kan spædes op med danskvand og nydes ude i solen. Eller saft der kan bruges på kager så som pavlova. Umm… det er heldigvis ikke langt til weekenden.
- Mange tak fordi du læste med -

Catarina

En kommentar eller en hilsen er meget velkommen. Du kan også følge mig på INSTAGRAM og FACEBOOK. Du kan ligeledes tilmelde dig "email-påmindelser om nye indlæg", ude i sidebaren ——–>
Mine videoer kan findes på YOUTUBE og jeg vil blive meget glad for, hvis du abonnement på min lille kanal. ♥


0

You Might Also Like

8 kommentar

 • Reply Annemette 10. juni 2015 at 16:12

  Hvor lækkert 🙂 Der er ikke noget bedre end kold danskvand tilsat smagen af sommer 😉

  • Reply Catarina 10. juni 2015 at 18:17

   Eller et glas bogler med sådan lidt frugtsaft i 🙂 Mums mums 😉

 • Reply Celena 11. juni 2015 at 00:13

  I agree! Mums mums!

  • Reply Catarina 11. juni 2015 at 07:02

   Its definitely not bad a bad summerdrink Celena 😀

 • Reply Karin Abildhauge 11. juni 2015 at 08:35

  Mums. Lækkert.

  Kunne godt tænke mig at have pladsen til saftkogeren, må lige konferere med yngste, hvis vi deler, så kan vi jo koge til hinanden, det er jo også i hendes/deres have bær, frugt og rabarber bliver hentet. 🙂

  Velbekomme.

  • Reply Catarina 11. juni 2015 at 17:23

   Den er vidunderlig at have og godt nok fylder den lidt, men hvis I kunne deles, ville det da være fantastisk. Den er virkelig let at lave saft på. 😀
   Glæder mig til at høre hvad I finder ud af 😀

 • Reply Morten 17. juni 2015 at 10:38

  Rabarbersaft er lækkert… men det absolut bedste, man kan lave med rabarber er kold rabarbersuppe – prøv det… langt bedre end det lyder
  http://solbloggen.dk/2011/05/kold-rabarbersuppe/

  • Reply Catarina 17. juni 2015 at 16:55

   Ahhh, ja, det er da osse rigtigt. jeg kan huske at jeg også fik det som barn, det må jeg huske næste gange. Tak for “reminderen” 😀

  Skriv en kommentar